Message |
|
succes
|
 |
|
Ar ataca zoasii aia?
Stiu ca erau solutii prin care se injecta ceva solutie.
|
 |
|
Ansamblul ala e rigid? Sau sta gravitational? Ca daca e asa, la o miscare telurica nu-l vad bine. Poate sunt eu prea praspastios.
|
 |
|
Nu vad sa se indoaie pe lungimea aia, cel putin, nu incat sa il vezi tu cu ochiul liber.
Daca nu vrea si nu vrea, vei fi nevoit sa umpli standul... sa gasesti un bazin de 71 x 51
|
 |
|
Arcadele sunt de toata frumusetea.
Nimic neobisnuit la tine.
|
 |
|
Pietrele arata senzational si imi imaginez cat sunt de mari luand in calcul dimensiunile acvariului.
Nu ma pronunt legat de pesti, ca nu ii cunosc.
|
 |
|
Am intrebat ca ma mananca si pe mine sa incerc un cilindru cu creveti pusi la geam. Nu as lasa in geamul care are soare toata ziua, ca vara mai lipseste patrunjelul, plus ca la ce apa dura am eu, nu fac alge, fac depunere de calcar
|
 |
|
La experimentele alea din bidoane, care din cate tin minte ai zis ca le ai la geam, ai ceva filtrare? Schimbi apa?
|
 |
|
Cu durere in suflet, anunt ca nu a reusit sa isi revina complet.
La o zi dupa ce l-am mutat si-a revenit, statea vertical. A refuzat in schimb mancarea si azi l-am gasit mort.
De asemenea, nufarul s-a pleostit, floarea a rezistat 4 zile, cam cat e durata medie.
S-au mai ars din frunze, dar ma gandesc ca e si de la perioada de adaptare.
Am observat ca are inca 1 boboc submers si o frunza emergenta, poate am noroc si se prinde.
|
 |
|
[youtube]http://www.youtube.com/shorts/j4E-zKJFPds[/youtube]
Am incercat din nou cu un Ctenopoma Acutirostre, l-am pus in acvariu carantina cu mult moss si 4 endleri, mai mici decat el, el are aproape 3 cm, endlerii vreo 2. Acvariul nu are incalzitor, apa are 21 de grade, el rezista de la 20 la 28.
De cand a venit, este un pic apatic si statea putin inclinat, dar am pus pe seama faptului ca specia asa se camufleaza, ca o frunza in curent.
Azi l-am vazut ca se camufla de tot, adica era tot culcat pe o laterala. L-am miscat, a incept sa inoate, dar s-a asezat la loc.
L-am mutat in acvariul mare, intr-o maternitate, cu gandul ca e mai aproape de luciul apei si poate respira mai usor, dar si ca apa are o idee mai multe grade, 24.
Astept maine sa vad daca mai traieste.
Link-ul e de shorts, ca e prea scurt video si nu cred ca il ia forumul, asa ca il pun si aici
https://www.youtube.com/shorts/j4E-zKJFPds
|
 |
|
Vreau sa fac un upgrade la bazin, in sensul ca as vrea sa il fac exact cat e standul ca amprenta, respectiv 74 x 55, cu o inaltime de 50 (acum am 45).
Mi-ar iesi vreo 200 litri.
Il vreau rimless, pe miotiv de crengi iesite din apa.
Din ce am vazut aici, cu sticla de 8 ar iesi cu un safety factor de 4.3, cu fund de 2 x 6mm.
Si cateva cadre de acum:
PS: Lotusul de la Dan e senzatie!
|
 |
|
Doresc pe aceasta calea sa ridic mari osanale colegului si prietenului Dan, care si-a facut pomana cu mine si mi-a dat frumusete de nufar, pe deasupra si inflorit.
|
 |
|
ai vazut ce minuni se intampla cand lasi un acvariu in pace?
|
 |
|
Daca consumul de apa nu este o problema si se poate controla strict calitatea apei, aici ma refer sa lipseasca fluctuatiile de primavara, cred ca schimbul la picatura, unde se schimba 100 % din apa pe zi, ar face un bazin sa mearga doar cu o pompa de valuri.
Poate vorbesc prostii.
|
 |
|
Pai cum sa iti zic?
Decoratiunile nu le vrea nimeni, asa ca le poti considera cadou.
Iar dpdv al pretului, ia in calcul ca il vei vinde cu jumatate din pretul cu care l-ai luat. Dar nu imediat.
|
 |
|
Dupa ce mananca sus, in suspensie, ca piranha, se muta jos si ciugulesc ca gainile. Tare
|
 |
|
Incarcam serverul cu link-uri  .
|
 |
|
De ce zici nevoia constanta de cochilii? Nu se consuma, nu?
|
 |
|
Acum am vazut ca am facut dublu post.
Ciudat.
|
 |
|
Cateva cadre de azi.
Nu imi vine sa cred ca are deja aproape 8 ani fe cand l-am dat la apa.
Intrebare mare: ala mic din poza 3 e pui de Tylomelania?
Asa norocos sa fiu?
Cel din poza 4 nu are mai mult de 2-3 mm.
PS: le plac atat conurile de arin, cat si scortisoara.

|
 |
|