[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Basic Aquarium - Nou sezon :)  XML
Forum Index » Acvarii diverse - Jurnal
Author Message
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu d aia, e ca nu stau deloc bine in substrat, le bag bine si unele bucati daca le ating se duc naiba din substrat...
Bayek
Senior member

IP:

Ba de aia. Ar fi bine sa asculti.

La plantare, se elimina frunzele de la baza, sa ramana tulpina goala 3-5 cm. Daca e planta stem se taie putin din tulpina. Daca e cu radacini, se taie din radacini sa ramana cam 1-2 cm.

Se prinde cu penseta cat mai jos. Se baga in substrat, se misca penseta stanga dreapta pana se aseaza substratul bine in jurul tulpinii. Se departeaza penseta cu grija, sa nu agate planta si sa o scoata iar afara.

O planta bine infipta nu iese singura din substrat, ca nu are picioare. Poate fi scoasa de pestii scormonitori sau de curentul prea puternic. Odata ce se fixeaza bine prin radacina, nu o mai scot nici scormonitorii.
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bayek, ma refeream ca nu e putrezit nimic d asta.. si nu au prins deloc nici macar un pic de radacina acolo sa se vada un pic macar (cele fara)

This message was edited 2 times. Last update was at 06/03/2022 12:53:28

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Vin trist cu niste vesti proaste....... am avut niste discutii cu mama iar in urma lor dau downgrade la acvariu in speranta de a mai si invata cum ai grija de un acvariu micut si de al face super (aquascaping) camuflaje etc...
Nu am ce face... stiu ce mi a scris paradoxx acolo ca este mai greut de ingrijit si restul dar nimic nu este imposibil, nici eu nu s prea incantat dar e mai ok pentru toata lumea , si sa fie mama odata multumita si sa nu mai am discutii si asta e...
Pestii actuali: 2 gouramii maricei / 1 platy sau molly nu stiu exact / 2 hoplo thorcatum mititei sanitai / 2 melci nerite (niritina)
Mi-am pus bazinul actual la vanzare pe OLX 250 lei , nu il pastrez fiindca nu am unde l depozita si acvariu carantina am unul de 12L . (+ nu am alte locuri in casa unde l-as putea pune). ---> (bazinul + capacul)
O sa fac un anunt si aici la categoria corecta, chiar nu as fi vrut dar asta e , astea s conditiile, sa dea domnu' sa nu mi treaca niciodata boala pentru acvaristica si sa mi fac un acvariu de 100L+ in viitor (peste cativa cativa ani , 18+).
Intrebarea este alta.... ce fac.. planul meu era sa iau un betta halfmoon sau ceva probabil rosu / alb minunat 5 neoni frumosi + cei 2 melci si poate un ancistrus ... ar fi ok? Eu si parintii voiam sa pastram cei 2 gouramii fiindca ma doare mai ales pe mine inima sa i dau.. i am crescut de mici (erau micuti) si chiar da... dar nu stiu ce sa zic de 2 gourami in 25L .. si planurile mele erau de un betta minunat si cum am zis mai sus.. (am pe ceva cunostiinta cu un acvariu de vreo 200L cred de i as putea sa i dau daca e de acord dar cum am zis chiar nu prea ma lasa inima... dar si in 25L mi se par chinuiti. Filtrarea / substrat tot ar ramane cele vechi, decat am chef sa incerc un aquascaping d ala teapan sa ma bag. 8W ar fi ok ca si lampa? (cate ore ar trebui in situatia asta? 6-7 ar fi ok?). Apa o pun pe cea veche, sa nu deciclez acvariul, nu? Astept pareri..... stiu cat de naspa o sa fie (parerile) dar nu am ce face.. si sfaturi de asemenea cum as putea continua. Invins eu nu ma las niciodata, mai ales intr-un Hobby asa minunat, iar de comun acord am hotarat cu parintii pana la urma ca e cel mai ok asa (eu nu sunt 100% multumit, dar eu zic ca ma descurc, cel putin sper si cred ca o sa fac ceva frumos!).

This message was edited 1 time. Last update was at 06/03/2022 21:13:11

Samy
Senior member

IP:

Vai de mine si de capu meu,si ai mai si chinuit omu ala sati dea plante,plus sute demesaje de ajutor.Eu dupa atatea episode cred ca esti nehotarat si bagi patinti la inaintare,cum baga alti copii .Ai chef de un aquascaping si crezi ca daca o iei pe acel drum va fi mai ok.
Dinpotriva va fi mult mai greu, habar nai de o mentenata corespunzatoare da vrei aquascaping serios?
Ce sa zic bafta. Si aici ma opresc in a ma mai baga in proiectele tale.
[Email]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Samy wrote:Vai de mine si de capu meu,si ai mai si chinuit omu ala sati dea plante,plus sute demesaje de ajutor.Eu dupa atatea episode cred ca esti nehotarat si bagi patinti la inaintare,cum baga alti copii .Ai chef de un aquascaping si crezi ca daca o iei pe acel drum va fi mai ok.
Dinpotriva va fi mult mai greu, habar nai de o mentenata corespunzatoare da vrei aquascaping serios?
Ce sa zic bafta. Si aici ma opresc in a ma mai baga in proiectele tale.

Nu arunc plantele si nimic, o sa ma folosesc de tot ce mi-a dat Dan, ma refer prin aquascaping la un design frumos (am ceva idei) , pana la urma, aquascaping nu asta inseamna? Nu bag parintii la inaintare, dar acum dand din casa... m-am saturat sa ma iau "la harta" cu mama , ba ca e prea mare acvariul, ba ca ca nu stiu ce despre acvariu, ba ca asa ba ca asa... poate se linisteste, iar acum m a innebunit idea de un bettan frumos cu ceva neoni frumosi si un design super , deja mi-am facut in cap un plan de camuflaj a bilei de aer cu un furtun de PVC gen d ala de e pus si la filtru dar subtire transparent sa l bag pe furtunul de la pompa de aer si sa l prind cu 2 ventuze sa arate bine si toate chestiile de gen . Chiar as vrea sa fac ceva frumos....

This message was edited 1 time. Last update was at 06/03/2022 21:38:25

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bai, nu.l certati, stiti cat de greu e cu nevestele, dar ganditi.va cu mamele, poate chiar i s.a impus sa scape de el...trecand peste asta, va trebui sa nunceasca de doua ori mai mult intr.un acvariu micut care sa arate bine si NU banal, asta ar fi sansa lui de a arata/isi arata lui insusi ca intr.adevar ii place acvaristica. Un acvariu micut va deveni curand neincapator, iar mergand psigologic, in el va creste o dorinta arzatoare pentru a avea PROPRIUL LUI acvariu, din banii lui, etc...lucruri care fac(pe care ? ) un copil sa isi ia un loc de munca sau sa munceasca suplimentar , fiind adolescent doar ca sa aibe (din nou) PROPRIUL lui acvariu, MARE, din banii LUI. Prin urmare eu il sustin. Totusi, trebuie sa intelegem atat el cat cat si noi, ca daca se va lasa, el va pierde, nu noi. Nu toate acvariile sunt frumoase, dar noi le vedem cele mai frumoase (pt ca toata lumea isi iubeste propriul acvariu, chiar si eu chiar daca nu sunt frumoase, eu ma concentrez pe filtrare si pesti, plus ca experimentez mereu). Ardeiutz, va trebui sa te impaci cu gandul ca nu se poate, sa nu tii stres la inima dar sa iti faci ambitia de a face ce scrisei mai sus ca vei face , asa ca..hai sa vedem micutzul

This message was edited 5 times. Last update was at 07/03/2022 01:58:12

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mersi paradoxx pentru intelegere! O sa va trimit poze, ajutati ma. cu pestii cum sa fac... as putea sa tin 2 gourami intr unul de 25L...? (eu stiu clar ca nu se poate, dar intreb asa ca prostu'..) nu vreau sa i chinui dar si sa i donez ma doare inima, de sanitari scap usor si de molly un/ platty u ala dar de astia chiar nu ma lasa inima, si 1 si tot ar fi ceva . Mai avem de asteptat si voi si eu putin pana mi l fac, momentan nu m a sunat nici naibii' cu bazinul pe OLX.. credeti ca l am pus cam scump? Sa l pun si aici pe forum? Cum am zis am acvariu carantina dar nu de asta, idea e. ca nu am unde l tine, am casa plina cu cutii si cu de toate si ditamai sticla mai lipsea...
P.S: Ardeiutz , apropo David e numele principal dar no problem

This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2022 08:26:59

alinutz80
Aquamaster
[Avatar]

IP:

David Andrei wrote:Mersi paradoxx pentru intelegere! O sa va trimit poze, ajutati ma. cu pestii cum sa fac... as putea sa tin 2 gourami intr unul de 25L...? (eu stiu clar ca nu se poate, dar intreb asa ca prostu'..) nu vreau sa i chinui dar si sa i donez ma doare inima, de sanitari scap usor si de molly un/ platty u ala dar de astia chiar nu ma lasa inima, si 1 si tot ar fi ceva . Mai avem de asteptat si voi si eu putin pana mi l fac, momentan nu m a sunat nici naibii' cu bazinul pe OLX.. credeti ca l am pus cam scump? Sa l pun si aici pe forum? Cum am zis am acvariu carantina dar nu de asta, idea e. ca nu am unde l tine, am casa plina cu cutii si cu de toate si ditamai sticla mai lipsea...
P.S: Ardeiutz , apropo David e numele principal dar no problem

E pacat ca renunti la acvariul de 54L dar asta e. Cu cel de 25L iti va fi mai greu.

Cei 2 gourami nu ai cum sa ii tii in 25L, sub nicio forma.

In acvariul de 25L ar merge 1 betta si cativa neoni, maxim. Eventual si ceva corydora pygmaeus. Cam atat.
Iti recomand pt acest acvariu un filtru hang on/HOB, gasesti pe net variante. As merge pe un Aquael FZN.

Pune substrat din cel mare, sa ai macar 4 5 cm grosime, pune apa din acvariul actual, planteaza plantele. Lampa de 8W e ok pentru plante easy, daca ne poti spune si cati lumeni are ar fi ok.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2022 11:08:57

Acvariu 450L Altum Rio Orinoco: https://www.youtube.com/watch?v=nEVND9qmtv4&t=26s

Acvariu 100L: https://www.youtube.com/watch?v=t3GrkX1Erms

Acvariu 54L, Creveti crystal red: https://www.youtube.com/watch?v=TymTMhB75ms
Acvariu 54L, Creveti Blue dream: https://www.youtube.com/watch?v=G2XfmX2GJVo
Acvariu 54L, Land of trees: https://www.youtube.com/watch?v=6dfXKjSEi74

https://www.flickr.com/photos/190306661@N08/albums
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mda, din pacate... n-as avea cu greu nici macar unul si vreo 3 neoni sau 1 ancistrus micut cu cei 2 melci? Sau macar doar pe Gourami singur.... ma doare in ambele parti sufletu, si sa l chinui in apa putina si sa l dau...

Filtru am la filtre de imi e rau si nu mai dau banii pe un hang on, am ceva asemanator deja, ala tetra easycristal (tot cascada) dar idea e ca vreau sa pun externul, am dat 300 lei pe el pana la urma, am vazut ca multi folosesc in nano acvarii externe (mai ales eheim u asta 150). Si din ce am vazut merge si la acvarii de gen micute.
Restul cum mi ai zis si tu Alin iau din ala vechi + pietrele de la Dan, am gasit o idee sa incerc sa fac ceva gen (substrat negru in acvariu) si in mijloc un munte de alb cu pietre ca in poza si sa pun lemnele acolo in mijloc cumva..
Ar fi ok cu externul?
[Thumb - IMG_20220307_000821.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 07/03/2022 11:13:42

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am uitat sa-ti raspund si la ce mi-ai mai zis, o sa pun apa si tot din acvariu... lampa e o chinezarie, nu sunt precizati lumenii in descriere : https://animax.ro/lampa-led-nubios-cl-030-40x300mm-8w-dee-019.html?gclid=CjwKCAiA1JGRBhBSEiwAxXblwaGA29LL_N7ap4G-j74j-xJs29FVuciE_GclAxBeEPQ5lMEAB39NeBoCt0cQAvD_BwE#anchor (4-5cm sa fie) , dar cum am zis o am o idee de layout three dimensional gen ca in poza. Sa vedem , ca am mai gasit idei

This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2022 12:35:45

Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Merge sa tii un acvariu mic de 25 litri cu extern, ca debitul il poti regla din robineti (daca nu are, ii poti pune un robinet pe furtun, pe OUT daca consideri ca e prea mare debitul).
Problema la acvariile mici apare de la suprapopulare, de cele mai multe ori si de la faptul ca au nevoi de mentenanta regulata.
Eu, in 25 litri, nu as tine decat pesti mici, si aia putini. Aici numesc rasbore (Chilli sau Arlechin), Ember Tetra, 1 Betta sau creveti.

Vorbesc din experienta, am tinut intr-un bazin de 30 litri pana si un pui de discus, care chiar cu schimburi frecvente de apa a murit dupa 1 an.

Stiu ce inseamna ambitia varstei, stiu ce inseamna si un buget dictat de altii sau chiar 0, asa ca inteleg situatia ta.

Ce ai prezentat in poza de mai sus mie unul nu mi se pare a fi pentru un incepator, chiar daca zici ca e doar un gazon. Vezi vreun peste in el? Ia in calcul lumina buna, CO2, fertilizant dupa program strict. Nu tot ce e simplist e si simplu.
Nu vreau sa te descurajez, ma bucur ca iti place acest hobby, dar incearca sa tii cont de sfaturile noastre, ca sa nu gresesti si tu pe banii tai, am gresit noi destul in trecut.

Cryptic Cherries - West-Africa river
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ok, externul si as fi vrut sa-l pun. Mersi si tie de intelegere, nu vreau sa fac identic ca in poza, nu am eu experienta necesara pentru gazon si altele, voiam ceva asemanator decorului cu pietre, dar mai ma gandesc, am mai vazut alte idei interesante. Deci ziceti ca 1 gourami cu 2 melci si un ancistrus mic as fi vrut sa iau ar sta chinuit in 25L , nu? Acum era si idea ca si parintilor le place la nebunie de 1 dintre gourami (cel portocaliu , care e si mai mare decat cel albastru)... nu stiu ce sa fac, chiar m ar durea sufletul sa i dau pe amandoi, chiar as pastra unul... dar acum iar regret cand chinuiam alti pesti in acvarii si mai mici (mai ales carasu ala in borcanu de muraturi de v am povestit cand eram mic mic ) si nu prea as mai vrea sa fac asta... dar cum am zis... nu stiu , sunt super indecis..

This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2022 23:30:59

Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

cat de mare e gurami-ul ala?
Ancistrus-ul, cat ar fi de mic, se face de 10 cm.

Daca te tii de schimburi de apa minim 1 data pe saptamana de 40-50%, poti incerca.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2022 00:14:13

Cryptic Cherries - West-Africa river
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Stiu ce zici despre ancistrus, dar nu cred ca se face el asa repede mare, dureaza cativa ani.. 2 3 ani pe putin.. ma gandeam sa l iau doar sa mai ajute la curatenie el si cu melcii si gourami singur si asta e 40-50% schimburi de 2 ori pe sapt . si da.. si l as da dupa cand se face mare mare cuiva / vinde daca as reusi...

image

This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2022 08:20:58

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ancistrus.ul mai merge, ala se invarte pe peretii acvariului si pe substrat, astfel ca are suprafata de 3 ori mai mare de"inot" fata de gourami, care doar s.ar invartii injurul cozii in 25l(mai ales ca e cel mare). E simplu: ai acvariu mare, pesti mai mari. Nu ai acvariu mare, ai pesti mici.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

din pacate... dar ce fac cu pestii actuali, ca nu o sa pot scapa de ei instant? Off.. ce crunta e viata ce pestisori sa pun atunci?

This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2022 13:57:18

EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Referitor la ancistrus.... La 8 luni se poate reproduce, la 15-18 luni se opreste din crestere. (am avut sute, stiu ce scriu' )

Cu pestii, mergi si ii donezi la petshop.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2022 19:16:16

Decat flamand si sarac, mai bine satul si bogat.
Optiune din: Luca 6, (20-26) cred ca....
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ah, mersi pentru infor. referitor la ancistrusi ! Plang cand ma gandesc ca trebuie sa donez gourami... dar asta e.. nu am ce face..
Ar fi bine?
Ce variante ati alege?:
a)
- 5 neoni cardinari sau cv gen
- 2 nerite melci (ii am)
- 1 ancistrus
- 1 platy / molly ca nu stiu exact ce este (il am deja ca sa nu l mai donez si p asta)
- 1 betta frumos?
b)
- 5 neoni cardinari sau cv gen
- 2 nerite melci (ii am)
- 1 ancistrus
- 1 betta frumos?
c)
- 15 neoni cardinari sau ceva gen (o specie frumoasa oricum)
- 2 nerite melci (ii am)
- 1 ancistrus

Ce-ati baga?

This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2022 20:00:10

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sau mai vin cu o varianta:
-> d)
- Guppy (ceva specii colorate rau frumoase gen: Guppy Mosaic / blood red Mosaic sau altele...) dar nu stiu cati intra max..
- 1 ancistrus
- 2 melci nerite
- platy u / molly u care l mai am (optional daca ziceti ca ar fi ok)
Sau varianta e) ceva costum de voi, cu ceva cat mai frumos si ok

This message was edited 2 times. Last update was at 08/03/2022 20:50:53

Forum Index » Acvarii diverse - Jurnal
Go to: