[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
posibil SAE bolnav  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut
Am o problema, zic eu, cu un SAE. Dupa cum se vede si in poza, spre coada are o mica rana ( chiar sange ).
Acum 2 saptamani a avut la fel, am pus costapur ( 2 zile cum scria in prospect ) si rana a disparut ... ramasese, aproximativ, fara solzi intr-o mica portiune .. iar apoi s-a refacut.
Azi cand am ajuns acasa l-am gasit in aceasta stare
Aveti idee ce poate fi ? S-a ranit in vreo buturuga sau este un parazit ?
Sa-l tratez tot cu, costapur ... sau exista altceva ? ( punktol nu vreau sa pun pentru ca imi distruge si bacteriile din filtru extern )

Acvariu: 126l, filtru extern eheim, injectie CO2, 11 neoni roz + 10 otto + 2 corry.
Schimb 30l duminica si 15l joi.
Aspir substratul tot timpul ... si incerc sa nu las mizerie in acvariu.
mihai
[Thumb - sae.jpg]

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

mihaidinu wrote: punktol nu vreau sa pun pentru ca imi distruge si bacteriile din filtru extern

Nu e nevoie sa pui medicamente in acvariul mare. Orice peste bolnav se trateaza separat, intr-un bazin de carantina.
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma gandeam ca o sa-mi spuneti asta ... insa nu cred ca mai pot sa-l prind avand in vedere plantele din acvariu .
In plus ma gandesc sa nu-l ranesc si mai tare ...
El este foarte vioi, nu pare sa fie afectat, insa nu este ok sa-l las asa.

Insa din poza ... aveti idee daca este bacterie / parazit ?
M-am uitat si pe jblhospital ... insa nu am gasit nimic asemanator.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Nu imi dau seama exact. Mi se pare lovit. Daca nu se extinde rana, nu cred ca e vora de o bacterie sau un parazit. Acestia apar atunci cind apa este de o calitate proasta. Si daca zici ca el e singurul care are acesta rana, se prea poate sa-si fi prins codita in ceva si s-a ranit. Ai obiecte "contondente" prin acvariu? Pe linga buturugi...pietre, ceva in care se poate lovi? Si buturuga e mai "salbatica", ca sa zic asa?

Si zici ca prima data i-a trecut cu Costapur? Acest medicament se foloseste in special pt gris. I l-ai administrat tot in acvariul mare? Si acesta il poate decicla, sa stii. Incearca cu citeva picaturi de albastru de metil, desi nu stiu cit o sa le placa plantelor. Daca il puteai prinde, era mai bine. Sau mai poti sa pui niste Fishtamin in apa - vitamine pt pesti. Ii revigoreaza. :-)

This message was edited 1 time. Last update was at 13/01/2010 21:20:17

k4r4kt3r
Junior member
[Avatar]

IP:

Am avut si eu un SAE care din cauza miscarilor bruste prin acvariu unde aveam cativa mopani, a avut ceva asemanator pe burta. Si eu cred ca este vorba mai degraba de o lovitura decat despre vreo boala. Eu zic sa opresti orice tratament medicamentos si sa observi atent comportamentul pestelui si evolutia acelei pete si abia apoi daca se agraveaza poti sa iei masuri.

k4r4kt3r
[WWW] [Yahoo!]
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc,
Am vreo 3 mopani, insa nu am introdus nimic nou in acvariu fata de ce aveam pana acum. Pietre nu am. ( am incercat sa fac si o poza .. insa este facuta cu lumina stinsa si plantele s-au "culcat" )
Ce am introdus, este o pompa interna de la eheim ... care mi-a tras si un pomacea si i-a cam ranit antenele ... insa nu cred ca il poate afecta si pe SAE ... ( de 3 ori mai mare )
Pompa e de 300l ... si de la povestea cu melcul , i-am pus un plastic in fata ... sa nu mai traga asa tare ( imi era frica si de otto .. pe 2 i-am pierdut in skimer-ul de la eheim pana m-am prins eu )
Atunci o sa urmaresc rana ..si va tin la curent. Fishtamin nu am, dar o sa-mi cumpar .
Ce-i drept, chiar inainte sa-l "admir" in seara asta, s-a speriat de mine si a sarit ca ars din spate .

Referitor la costapur, pe prospect nu scrie, la punktol scrie ... Oricum, acvariul merge bine, zic eu.
mihai
[Thumb - acv.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 13/01/2010 23:23:30

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Acvariu e mai mult decit decent, populat corect, nu se poate da vina pe conditiile proaste, care de regula sint cauza bolilor. Probabil pestele a avut ghinion. Io zic sa-l urmaresti atent, e posibil sa-i treaca fara sa faci ceva. Nu baga medicamente in acvariu ca-i pacat sa-l dai peste cap.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

Aseara nu am mai pus nimic in acvariu, tratamentul l-am facut acum 2 saptamani.
Multumesc pentru sfaturi ... o sa astept sa vad cum merge treaba
Am incercat sa-l vad si dimineata daca este ok, nu mai avea sange din cate am putut sa vad cu o mica lanterna ...
Sper sa se refaca.
mihai
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa o saptamana si un pic, revin cu detalii:
SAE-le meu s-a facut bine. Este vioi si nu mai are nicio rana ... totul pare ok acum .
Cel mai probabil a fost doar lovit in ceva din bazin ... exact cum mi-ati spus si voi.
Revin maine cu o poza ... acum din pacate iar s-a inchis lumina ...

Ce pot sa spun este ca: urmeaza un bazin de 180l in sufragerie ... am cumparat masa ... urmeaza restul
Pana atunci, multumesc

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: