[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu low maintenance  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

Saluatare. Am de gand sa fac un acvariu pentru cabinetul mamei mele.
Problema e ca pot ajunge cam 1 data pe saptamana la el, in week-end sa am grija de el.
In rest mama se pricepe la hranit si cam atat.

Sa aiba cam 50-60 L. Ma gandeam la 3 betta (2 femel si un mascul). Si cateva plante nepretentioase.

Problema e ca trebuie sa fie si low cost cu criza asta financiara.

Cip
[Email] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

dupa numai o zi o sa mai ai o jumatate de betta din cei doi :scrima: , unul va fii mort si unul va arata ca dupa razboi, in rest...daca pui foarte putini pesti(sub limita) cred ca o sa poti sa treci pe la el o data pe saptamina..

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Poti face un acvariu cu plante ce nu necesita o ingrijire deosebita, ar putea iesi ceva frumos. Si un betta, daca tii neaparat. Daca nu, ceva pestici de card ar fi minunati.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cip 20 citeste ce a scris Val aici : http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=7359&highlight=

Until you find someone worth dying for, you never really live.
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Am de gand sa fac un acvariu pentru cabinetul mamei mele.

In functie de specificul (psihiatrie ) cabinetului poti alege ce fel de pesti tii acolo.
O varianta foarte buna, asa cum a zis si alber, ar fi niste pesti mici de card. Pentru a calcula numarul pestilor care s-ar simti comfortabil in acvariul tau, poti folosi cu incredere acest calculator in care completezi in coloanele din dreapta numele pestilor si dimensiunea pe care o ating la maturitate apoi copy-paste in stanga si treci numarul pe care-l doresti afland astfel volumul net necesar.

Variante:
neoni - Paracheirodon innesi
tetrazona - barbus tetrazona
mini rasbora - microrasbora galaxy Totusi, din ce am mai citit despre acestia nu sunt tocmai usor de intretinut
Cory Panda - corydoras panda sau orice alta specie de Corydoras
etc.
Tine-ne la curent

Galerie
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

@clauss - am spus un mascul, 2 femele. Bataie intre cine?

Cabinetul este veterinar... - imi plac neonii, sunt printre preferatii mei.

O sa verific sa vad cati pot indesa acolo astefel sa imi ramana un pic sub-populat.

Ma duc la hornbach sa vedem ce au pe acolo, capacul cred ca mi-l fac singur.

Cip
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Citeste putin acest articol referitor la Betta splendens. Vei afla de acolo ca nici macar mascul cu femela nu este indicat sa tii. Mai ales in situatia in care doresti un acvariu la care sa nu fie mult de munca. Asta inseamna ca plante nu vor fi foarte multe si nici foarte dese. Femela va fi haituita mereu. Sau daca sunt doua, nu-i bai, vor imparti bataia.

[Email] [Yahoo!]
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

In Hornbach vei gasi bazine simple, de la 12 litri pana la 160 de litri cu preturi foarte bune la bazinele mari, si acvarii complet echipate de 60, 80 120 si 180 de litri. La 60 de litri exista 2 variante, ambele de la Eheim, un aquapro de 250 de lei si inca unul ceva mai ieftin si cu componente mai vechi ca model.
Iti pot povesti un pic despre aquapro 60, ca d'ala am eu. Capacul e ok insa iluminarea e mai mult decat deficitara daca vrei si plante. Neonul cu care vine capacul este un sylvannia standard de 15w, care corelat cu volumul net al acvariului (aprox 54 de litri) da un raport de mai putin de 0.3 w/l. Deci cateva tipuri de muschi si cam atat vei putea tine acolo. Exista topicuri in care se povesteste cum a fost bricolat capacul asta pentru a tine doua neoane. Foloseste cu incredere functia de cautare. Eu am scos pur si simplu capacul si am pus o lampa de 6500k de 26 de watti. Dar nici n-am plante pretentioase.
Filtrul e mai mult decat suficient, producand un curent destul de mare la debit maxim. Contraindicat in cazul unui betta. Filtrul are doua compartimente filtrante, amandoua dotate cu burete.
Setul mai contine termometru, plasa de prins pestii, incalzitor de 50 de watti, o cutiuta cu mancare de la tetra si doua solutii pentru tratarea apei.

In rest, numai respect! Mi-ar placea sa vad in toate cabinetele veterinare cate un acvariu

Galerie
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

M-ati convins. O sa iau neoni sau tetrazona. 10 neoni cred ca sunt perfecti pentru acvariul asta. Sper sa stea si in banc, ca sunt cam putini.

Eu stau in Grozavesti, am auzit ca sunt 2 magazine Hornbach, pe sie eu vad adresa decat la unu. Care e mai apropiat de mine ? Si unde e al 2-lea?

Multumesc de raspunsuri.

Cip
[Email] [Yahoo!]
marusanu
Junior member

IP:

sunt 2 , unul in berceni si unul in militari

nu stiu adresa exacta dar cel mai aproape de tine, adica de grozavesti, este cel din militari
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

Am gasit! era adresa si pe site dar cam greu de descoperit. Ala din militari e pe autostrada. Nu stiu daca am cum sa ajung fara masina. Hmm
Cred ca il vizitez pe ala din Berceni daca nu e nici un autobuz care sa mearga pana acolo.

Merci mult!

Cip
[Email] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Cip20 wrote:Ala din militari e pe autostrada. Nu stiu daca am cum sa ajung fara masina.
Ajungi cu autobuzul 137. Te lasa in fata magazinului.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pe site-ul Hornbach http://www.hornbach.ro/home/ro/html/index.phtml scrie absolut tot ce trebuie sa stiti : harti cu locatiile magazinelor,mijloacele de transport care duc acolo,orarul magazinelor,etc.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

gresala mea, i-mi cer scuze, ai scris 2 femel si un mascul, si eu am citit aiurea , i-mi cer scuze...

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

Se pare ca fara sa iti dai seama, probabil, ai avut dreptate dupa cate spune alber. Oricum am vazut si eu ca beta sunt temperamentali si nu rezista prea mult cu alti pesti, fie ca ii mananca fie ca e mancat.

Stie cineva pe unde are statie 137 pe langa leu sau unde e statia din eroilor? Am tot cautat pe harta si ma depaseste.

Cip
[Email] [Yahoo!]
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

@clauss : imi place mult acavariul tau. Ala e pleco sau ancistru?

Cip
[Email] [Yahoo!]
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

Am fost la hornbach. Mi-am facut o idee de preturi si cam ce gasesc. Sincer ma asteptam la mai multe de la ei dar oricum sunt super ok fata de ce mai avem noi.

"Mam mai gandit" , nu ar fi mai bine unu cu africani? Am vazut unul frumos expus. 2 neoane aquaglow, 1 filtru, incalzitor, 3 bolovani si gata acvariu.

Fara fertilizare, fara co2, fara 7 neaone, fara sa ai grija de plante ... intelegeti ideea.
Personal prefer acvariile plantate dar trebuie sa recunosc ca acela arata super.

Cred ca as putea sa imi iau unu de 200 L, ca era 2 mil. Capac home-made si nu o sa ma ruinez.

Voi ce ziceti? Cam cat de multa grija trebuie sa ai de un "acavariu african"?

Cip
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Filtrare mult mai eficienta decat ce are acvariul din fabrica. Ti-ar mai trebui macar un filtru extern. Au nevoie de multa curatenie, nefiind plante care sa consume substantele formate in acvariu.

[Email] [Yahoo!]
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu-i nimic. Iau un filtru cu putere mare. Peste marimea acvariului daca e cazul.

Trec de la low cost la medium cost, nu-i nimic ca il fac asa usor usor...

La ce te referi cand zici multa curatenie? Crezi ca se poate face 1 data pe sapt? Cu echipamente adecavte...

Merci!

Cip
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca ai filtrare buna, da, poti face curat 1 data pe sapt. Asta iseamna schimb partial de apa cu aspirarea substratului. Dar mai ai putina rabdare, sunt pe aici cativa africanisti foarte experimentati care iti vor da mai multe detalii. Pana atuci mai baga un ochi in sectiunea ciclide. Sa stii, chiar si fara plante, un acvriu ramane un acvriu, iar niste pesti tot pesti vor fi. Asa ca de corvoada tot nu scapi.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: