[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nou setup 128L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
RVP
Junior member
[Avatar]

IP:

Pippo,daca nu deranjej mi-ai putea trimite pm cu locul de unde ai cumparat planta plutitoare?
[Email] [Yahoo!]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Orice balta are planta asta. Se numeste lintita pe la noi. Daca ajungi sa cumperi plante de pe forum, cu siguranta o s-o primesti si pe asta bonus la un moment dat.

akos09
Junior member

IP:

De doua zile ma confrunt cu o problema....nu scad valorile la no3 si po4,adica acum doua zile am avut no3 20 si po4 1.8-2.Ieri nu am fertilizat cu pps si nici cu po4,am facut si schimbul saptamanal de apa.Astazi fac testele si valorile is la fel.
Am facut astazi teste si la apa care am turnat o in acvariu pt. ca mi a mai ramas intr un pet dar nu a iesit nimic.
Ceva idei?

This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2013 13:36:51

akos09
Junior member

IP:

Update:

image

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2013 18:56:01

akos09
Junior member

IP:

Nu am ami postat de ceva vreme in acest topic.Intre timp am avut o invazie de alge,de care am scapat relativ usor si repede.
Am schimbat lumina pe 3x30w.
Asa arata dupa ce am scos blyxa si am replantat cam 30% din ea,am scos si tufa de heteranthera zosterifolia si am replantat cateva fire pentru ca mi s a parut ca a cam imbatranit.

image

stefanp
Moderator

IP:

Ce alge ai avut si cum ai scapat de ele?
Povesteste-ne, caci sunt colegi pe care ii vor ajuta experientele tale

Legat de acvariu. Arata bine plantele, n-ar strica sa le aranjezi un pic

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
akos09
Junior member

IP:

E o poza mai veche, firele acelea de rotala din dreapta le am scos,insa firele de bacopa din stanga nu stiu unde sa le mut
Firele de ludwigia si rotala macandra nu le prea pot inghesui pentru ca nu patrunde lumina calumea la frunzele de la baza plantelor si cad,mai ales la rotala.
Alge am avut asa:GSA,BBA,BGA(din asta mai am ceva pe marsilea dar da semne de retrogradare).
Am facut un tratament apa oxigenata(50ml H2O2 la 100L apa)+ schimburi mai mari de apa,am redus putin si lumina.Cam in doua saptamani am scapat total de gsa si bba.Intr adevar si plantele au fost afectate de tratamentul cu apa oxigenata dar si au revenit.
In legatura cu aranjamentul plantelor din puncutl meu de vedere ar trebui sa gasesc un loc si pentru bacopa + sa maresc tufele de pe fundal in asa fel incat sa acopere spatiul liber pana la blyxa.
In viitor vreau sa plantez niste parvula si daca se v a dezvolta atunci voi inlocui treptat marsiela

This message was edited 1 time. Last update was at 18/03/2013 17:16:10

akos09
Junior member

IP:

2 poze mai recente dupa mutarea firelor de bacopa.

image

image
akos09
Junior member

IP:

Astazi s au produs ceva schimbari in acvariu:
Am scos toata marsilea(cam o jumatate de galeata),am scos toata blyxa(s a inmultit foarte tare),toate firele de hetheranthera zosterofolia.
Replantat o parte din blyxa,vre o cateva fire de hetheranthera.In loc de marsiela am plantat eleocharis parvula,am mai plantat cateva fire de ceratotperis thalictroides,hydrocotyle sp. Japan,pogostemon erectus si o tufa de hygrophila corymbosa kompact.
Sa speram ca se vor prinde plantele,teoretic ar trebui ca sa traieasca binisor.
akos09
Junior member

IP:

Update:

image

image
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Arata foarte ingrijit si culorile sun foarte frumoase.Felicitari!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
akos09
Junior member

IP:

Multumesc!Ape limpezi!
akos09
Junior member

IP:

Reinviu topicul cu o poza facuta noaptea tarziu...

image

stefanp
Moderator

IP:

Ai plante frumoase, asta e bine.

Dar, le-ai aranjat prea aliniate toate, ca soldatii Incearca sa formezi niste tufe, sa rupi liniile alea drepte ce sar in ochi.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
akos09
Junior member

IP:

Ai dreptate,voi incerca sa corectez dupa ce vor face plantele pui.
stefanp
Moderator

IP:

Poti sa te gandesti si la o cioata, sau niste bolovani.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
akos09
Junior member

IP:

De vre o luna au inceput sa dea algele peste mine gda a fost prima pe care trebuia sa o razuiesc la inceput odata pe saptamana dupa care am ajuns sa o razuiesc de 2 ori.La inceput aveam ceva fuzz pe blyxa,putin de tot, dupa vre o 2 saptamani s a extins pe 99%din blyxa pe toata ludwigia rubin,pe limnophila aromatica.
Am incercat tratamentul cu apa oxigenata dar fara folos,ma gandesc ca azi dupa ce curat acvariul si schimb apa sa fac blackout vre o 4 zile.
Valorile de no3 sunt undeva intre 10-15,po4 0.5-1,co2 peste 30 ppm.
Pesti 9 neoni si o pereche de scalari.
AStept si parerile voastre,in acvariu nu am facut nici o schimbare de cand am adaugat 3 tuburi de 30w si un filtru suplimentar.
akos09
Junior member

IP:

Reinviu topicul.....nu am scapat de alge prin metoda anterioara,asa ca am scos toate plantele,am razuit sticla,am sifonat substratul peste tot schimband astfel peste 50L de apa,ce i drept a fost ceva mizerie de la mijlocul acvariului spre spate.
Am replantat doar varfurile fara alge,am mai adaugat niste plante,am redus lumina la 2 tuburi de 30w un philips de 840 si un hagen sun-glo.In continuare fertilizez cu doza recomandata de trace mix si pps pro +EC.
Plante:mayaca fluviatilis,ludwigia repens rubin,blyxa japonica,rotala rotundifolia,hetheranthera zosterofolia,rotala macandra red(2-3 fire ramase),bacopa caroliniana,hydrocotyle sp. Japan,ceratotperis thalictroides,hygrophila corymbosa kompact(4 plante),pogostemon erectus,limnophila aromatica.
Am adaugat o pompa de valuri dennerle pentru o circulatie mai buna si am renuntat la filtrul hang-on.
Mi au mai ramas niste smocuri de bba pe manado de care am scapat intre timp.Lucrurile par sa se fi indreptat,vreau ca sa pun gazon in prim plan,dar nu m am hotarat asupra speciei inca.....parvula nu as mai pune pentru ca atunci cand sifonez printre fire se ridica si manado + ca atunci cand vine vremea de tuns se aduna greu resturile.
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Salut, eu mentin NO3 15-20 si PO4 la 1-1.5
Am renuntat la pps ca sa am un control mai bun asupra aditiei. Folosesc gama Easy Life (fosfo, nitro, khalium, EC) + tabelul primit de la Lucian si sunt multumit.
Unele plante prefera no3, altele po4 si astfel poti sa obtii un dezechilibru. La mine spre exemplu se consuma mai mult P04 decat NO3.

BBA am avut si eu pe echipamente si anubias, pe care le-am imbaiat in solutie de clor cu apa (1:20).

Succes si asteptam poze

acvariu 54L
akos09
Junior member

IP:

La mine no3 e intre 5-10 si po4 0.5-1.
Am cateva fire de rotala macandra si ludwigia rubin,probabil voi creste po4 putin sa vad daca se vor inrosi...

image

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: