[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nou setup 128L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Poti sa bagi co2 mai mult decat sa fie indicatorul verde inchis. Baga pana sa fie verde deschis spre galbui.
Al meu in momentul de fata sta de ceva vreme pe galben. Si pestii nu zic nimic, plantele cresc de nebune. Bine, acum sa urmaresti totusi pestii, vezi pana unde iti permit ei sa mergi cu aditia.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pippo09
Member

IP:

Inteleg.... acum am venit acasa(dar trebuie sa si plec)) si e pe verde inchis indicatorul.
[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Stefan, dintr-un accident am ajuns si eu la vreo 3b/s si indicatorul pe galben pentru vreo 5-6 ore... corydorasii i-am pierdut in cateva zile de la accident dar betta a supravietuit fara sechele. Asa ca daca are vietuitoare, mai bine sa ramana undeva intre verde si galben... parerea mea.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Pai n-am zis sa bage rapid tot deodata. Sa-i dea usor usor. Daca pestii nu se agita pe la suprafata, mai baga un pic.

Eu la un kh de 11, am ph-ul undeva pe la 6.9-7 . Uita-te in tabelul kh/ph/co2 sa vezi ca ma duc undeva la 40 ppm de co2...pestii n-au nici pe naiba. Repet insa, totul s-a marit pe parcurs; n-am intrat din prima in bazin cu valoarea asta.

LE: Pippo, ti-am trimis un pm cu un link cu niste butelii de vanzare.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/04/2012 12:20:52

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pippo09
Member

IP:

Mersi de link,dar momentan nu am bani de asa ceva,acum masina e pe primul loc.
Astazi am primit de la cineva o cutie de siporax de 1L...am desfacut filtrul,am scos din sertarul de jos buretele, am umplut cu zeolit sertarul acela, la mijloc am pus siporaxul si sus a ramas ce a fost adica perlonul.Am pus pe in la filtru un burete din acela cu 5 lei pt filtrare mecanica inainte de toate.
Saptamana ce vine trebuie sa imi ajunga 1L de seachem matrix,cu acesta vreau sa inlocuiesc zeolitul din sertarul de jos.
Dupa ce se depun bacteriile calumea banuiesc,ca voi avea o filtrare foarte buna pt. 100L de apa cu 10 rasbora arlechin(mai tarziu voi mai adauga cativa locatari...inca nu stiu ce).
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Lasa in primul sertar ceva pentru filtrare mecanica. Altfel daca pui matrix ul, se va colmata caci mizeriile vor intra direct in el.
Eu as fi lasat in primul sertar niste inele ceramice si un burete poros. In al doilea siporax si al treilea matrix-ul si eventual o "felie" de perlon deasupra ca ultim material.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pippo09
Member

IP:

Daca am pus buretele acela(ca cel din poza) pe sorb nu e destul?Eu am mers pe principiul ca e destul.... asa am citit ca au facut multi si au renuntat la filtrarea mecaninca din canistra.
In sertarul de sus nu intra litrul de matrix...
edit: eventual sa pun pe margine in sertarul de sus unde are un fel de prefiltru 2 bucati taiate din buretele ce a fost in sertarul de jos
[Thumb - burete.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 27/04/2012 16:23:48

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Buretele ce l-ai pus pe sorb, fiind mai fin s-ar putea sa fie de ajuns, insa sa il speli des, caci fiind fin se va colmata.
Si da, in lojele laterale poti pune burete. De altfel, asta e si indicatia producatorului, acele loje fiind cu rost de prefiltru.

La filtrele mele, am pus si burete pe sorb (ceva mai poros) si am lasat si buretele din primul sertar (burete la fel, poros, ca sa nu se colmateze). Si am renuntat la perlonul de sus ca sa nu fiu nevoit sa deschid canistra prea des.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pippo09
Member

IP:

Multumesc de idei,esti cam singurul care urmareste atent acest topic
In asa fel as vrea sa fac si eu ca sa nu prea desfac canistra(des).
Cand imi ajunge matrix ul atunci voi scoate cele 2 bucati de burete din prefiltru si le voi inlocui cu 2 mai putin poroase.
Buretele de pe sorb il voi spala la fiecare schimb de apa....acum inca nu i stress ca 10 rasbora,voi vedea ce se intampla dupa ce adaug locatarii noi in privinta carora nu m am hotarat ) inca.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Cu siguranta sunt mai multi care urmaresc topicul, dar poate n-au timp sau poate nu mai este nevoie sa intervina.

Ai sa ramai uimit cata mizerie se strange in buretele care l-ai pus pe sorb Eu am unul destul de poros si il spal o data pe saptamana...iese din el o gramada...
Bine, acum la inceput nu prea are ce, in timp insa se aduna.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sunt mai multi care urmaresc topicul, cu siguranta, dar daca ai primit un sfat "curat" nu are rost sa mai posteze si altcineva. O singura nelamurire am, stiu ca matrixul este foarte bun pentru marine, dar nu stiu daca este potrivit si pentru cele cu apa dulce si plantate, poate ne ajuta cu un raspuns cei care stiu mai bine, matrixul parca elimina fosfatii din apa.
[ICQ]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mda, foloseste linistit matrix,se pare ca parerile sunt impartite, dar recomandarea celor de la seachem este ca matrix e perfect acceptat si recomandat. Fac o rectificare, elimina nitratii, nu fosfatii, nu stiu de unde mi-a ramas mie caar elimina si fosfatii .
[ICQ]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Nu elimina niciun fel de fosfati, daca ar fi asa nici nu s-ar mai folosi la marine, unde ideal este sa ai fosfatii 0.
Matrixul este un mediu biologic, la fel ca si Siporax sau Eheim Substrate Pro, si se pare ca are cea mai mare suprafata
de colonizare dintre mediile biologice. Sau cel putin asta spun cei de la Seachem. Nu stiu daca este intr-adevar asa
sau nu, dar eu am la marin 8 litri de Matrix si e absolut ok. Si poate fi folosit fara probleme si la marine, bacteriile care
descompun amoniacul, nitritii si nitratii sint aceleasi indiferent de apa.
Dar, ca orice mediu biologic, e bine sa ai o prefiltrare altfel in timp se poate colmata din cauza detritusului. Sigur ca depinde
si de flowul din canistra.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Pippo09
Member

IP:

N am mai postat de ceva vreme pt. ca nu prea am avut timp sa stau la pc....
Am facut mici modificari:
-in filtru am inlocuit zeolitul cu matrix,am scos buretii aceea porosi din prefiltru(din sertarul de sus de pe lateral) si am taiat dintr un burete mai putin poros(gen cum e buretele cel de pe sorb)inlocuind cele 2 bucati de burete ce a fost inainte.
Acum am in el de jos in sus matrix(1l),siporax(1l) si sus perlon.
De acum incolo voi desface canistra odata pe luna(daca e nevoie) ca sa inlocuiesc perlonul din sertarul de sus,poate voi renunta la el sa vad ce se intampla.
-am pozitionat altfel neoanele,ca sa lumineze si pe margini.
Pe seara voi pune cateva poze.
[Yahoo!]
Pippo09
Member

IP:

Nu am reusit inca sa pun poze pt. ca seara nu is acasa cand inca e lumina ON.Co2 e la 1 b/s si testul jbl e pe verde.
Am facut astazi iarasi un test no2 si no3.....no2=0,no3=5 se vede ca filtrarea biologica incepe sa intre in functiune.
Pana acum n am avut no2 sub 0.05.
Saptamana viitoare voi mai adauga niste locatari.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Asteptam si niste poze
Dupa valori, bazinul tau e ciclat si primitor pentru vietati.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pippo09
Member

IP:

Ieri am adaugat alti locatari 6 barbus tetrazona si 2 ancistrus.
Astazi le am dat de mancare,dar rasbora au mancat tot pt. ca tetrazona stau pe mijloc sau aproape jos.Banuiesc, ca inca nu s au acomodat calumea cu acvariul si d. aia.
In schimb cei 2 ancistrus is vad de treaba lor pe sticla sau pe plante sau chiar dispar cateodata
[Thumb - P1080746.jpg]

[Thumb - P1080749.jpg]

[Thumb - P1080748.jpg]

This message was edited 3 times. Last update was at 15/05/2012 17:41:47

[Yahoo!]
Pippo09
Member

IP:

Am facut astazi iarasi un test no2 si no3 sa vad daca nu s au schimbat valorile dupa adaugarea noilor locatari....no2=0 no3=5 ca si inainte.
Acum ceva timp am pus un burete cu porozitate mica pe sorb si in prefiltru(jbl e700).Maine vreau sa desfac canistra sa inlocuiesc perlonul(il am acolo de aprox o luna) si ma gandeam sa renunt la el si sa pun si acolo ceva siporax sau nu? Ce parere aveti?
Ma gandesc,daca renunt la perlon nu voi desface canistra cel putin 6 luni.....
[Yahoo!]
Pippo09
Member

IP:

Am desfacut astazi canistra, am scos perlonul si am pus siporax.... maine imi voi da seama daca apa a ramas la fel de clara sau nu...
[Yahoo!]
Pippo09
Member

IP:

Dupa ce am renuntat la perlon apa a ramas la fel de clara,acum toate is ok, testul de co2 e spre galben.
Vreau sa incerc marsilea luna ce vine sper sa ii mearga.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: