[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nou setup 128L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Si eu ti-as recomanda sa mergi pe fertilizanti separati.
Vezi si cu fierul cum stai.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
akos09
Junior member

IP:

Momentan test de fe nu mai am...no3 si po4 pot doza si separat pentru ca am si solutii de kh2po4 si kno3 preparate dar inca nu am calculat cat trebuie sa dozez zilnic.
akos09
Junior member

IP:

Intre timp am ridicat po4 aproximativ la 1.5-1.8ppm iar no3 il mentin intre 5 si 10ppm,am setat co2 ul cam la 2 b/s,testul permanent s a facut un fel de verde deschis.
Am cuplat si al 3 lea neon,acum am din spate in fata:sun-glo(4000k),philips aquarelle si philips 840 in fata,total 90w+folie reflectorizanta pe capac.Lumina e on 9 ore fara pauza.
Aquarelle din cate am citit pus singur nu e recomandat acvariilor plantate,in combinatie cu altele e ok?Sau ar fi bine sa il inlocuiesc cu altceva.....
Doar cu 2 tuburi nu am avut perlare deloc,dupa ce am cuplat si al 3 lea tub am observat o usoara perlare la limnophila sessiliflora,hygrophila corymbosa kompact,ceratotperis thalictroides.
Oare e prea multa lumina pentru palntele actuale?
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Ori scazi po4 la 0.5 1 ori cresti no3 la 15-20.
Eu as incepe cu 6 ore iluminatul cu cele 3 tuburi. Apoi crescut pana la 8.

acvariu 54L
akos09
Junior member

IP:

Niste poze mai recente...fara schimbari majore.
image
image
image
image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 19/11/2013 18:44:01

stefanp
Moderator

IP:

E tare frumusel , imi place si covorul de hydrocotile.

Cred ca n-ar strica un pic mai multa lumina.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
akos09
Junior member

IP:

Mersi!
Lumina am 2x39w osram 865 si 1x 30w hagen sunglo+folie reflectorizanta pe capac.Niste reflectoare eventual m ar tenta pt. viitorul setup.
NightOwner
Membru de baza

IP:

arata frumusel !
ai mare grija cu PO4 ala . Eu am distrus un setup similar din cauza ca m-am incapatanat sa inrosesc limnophila.
Am saltat PO4 la 2 si NO3 la 5 ... in maxim 2 saptamani nu se mai vedea nimic in acvariu , crestea BBA pe sticla pe substrat pe echipamente pe toate plantele si buturugile posibile si a trebuit sa arunc tot si sa dau restart.
akos09
Junior member

IP:

Multumesc!
M am umplut si eu de alge cu acele valori la no3 si po4 am ajuns sa dau un semi reset.... acum am no3 aproximativ 10 si po4 1 ppm.
stefanp
Moderator

IP:

akos09 wrote:Niste reflectoare eventual m ar tenta pt. viitorul setup.

Cumpara cu incredere reflectoare, fac o diferenta vizibila
Aveam si eu niste folie reflectorizanta in lampa si cand am pus reflectoarele (am mers pe reflectoare giesemann) am ramas uimit...plus ca mi-au trebuit vreo 2-3 minute ca sa pot sa vad din nou bine dupa ce am belit ochii ca desteptu' fix in ele

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
akos09
Junior member

IP:

Aveam de gand sa cumpar reflectoare ori juwel ori jbl dar dupa ce ti am citit postarea am cautat si giesmann si am ramas surpins ca sunt mai ieftine decat cele mentionate anterior.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/11/2013 02:21:32

stefanp
Moderator

IP:

Da, s-au ieftinit anul acesta pentru ca inafara de acvamax, a mai aparut inca un vanzator pe piata, cu preturi mai mici.
Asa ca tipul de la acvamax a mai scazut din preturile alea, care erau cam nesimtite ...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
akos09
Junior member

IP:

Am desfacut astazi filtrul ca sa il curat.Materialul filtrant arata ca in poze.Inrebarea este daca cei doi bureti sunt oare sufucienti pentru filtrare mecanica?
In acvariu am momentan 7 neoni.

image
image
image
akos09
Junior member

IP:

Update inainte de tunsoare si curatenie.

image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 27/12/2013 18:36:06

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: