Eu nu-mi mai iau nici un betta. Sunt bolnaviciosi si trebuie sa fii foarte foarte atent sa nu fie stressati caci dupa aceea fac de toate.
Apa super curata, schimbata des, poate ceva plante de suprafata, hranit cu mancare vie din cand in cand samd.
Mi-am dus perechea de betta si betta-anca la magazin fiindca nu ii pot reproduce (cred ca stii si topicul meu unde m-am luptat 2 saptamani cu el sa-l fac sa-si revina si a trait bine merci dupa dar na - dar bule nu facea, filtrul nu-i pria - poate altii or putea avea mai multa grija decat el).
Betta sunt foarte pretentiosi, cu nici un peste nu am avut atatea batai de cap cat am avut cu masculul. E mai usor sa tii acvariu fara alge decat sa tii un betta fericit.
Nu ai voie curenti de apa, nu ai voie lumina puternica (sau sa ai zone umbroase si fara curenti) - nu ai voie sa ai paraziti de nici un fel (steril aproape), nu ai voie sa ai nimic unde si-ar putea agata coada - si mi se par si un pic mai ... nepregatiti decat femelele.
Puneam mancare la suprafata, femela venea si manca de rupea, el incepea sa fuga dupa cate un fulg asa care cadea pe langa el si se tot duuuucea dupa fulg pana nu-l mai gasea printre plante. Apoi dadea tarcoale pe acolo si se enerva apoi iar fuga dupa cate un fulg, samd.
Asa ca nu o sa mai cumpar betta. In plus, nu e amuzant sa-i reproduci decat daca ai spatiu cu adevarat unde sa tii masculii separat (o mica ferma de acvarii cu schimb automat, ca sa nu te chinui si sa-i chinui cu paharele samd).
Mai bine faci acvariu de creveti

cu ceva crengute, ceva moss, o frunza de catappa, ceva vitamine si aia e.