[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Casuta lui Jimbo  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Am uitat sa-ti raspund legat de vitamine...
Eu pun o data pe saptamana, dupa ce fac schimbul de apa. Acum poti sa-i pui mai des, caci si apa o schimbi des.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc stefan de raspuns.Jimbo este intr-o stare foarte rea..a dezvoltat si fungus,fin rot-ul continua sa ii manance din aripioare,acum vad ca are si pe aripioarele pectorale.Eu continui tratamentul,azi a fost a 5a zi de tratament.Daca stiti alt tip de tratament,sau un alt medicament mai puternic va rog sa imi spuneti.Multumesc .

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Ti-am zis in cateva posturi mai inainte, jbl ektol fluid.
Daca vrei, te pot ajuta eu cu cativa ml de solutie, ca sa nu cumperi un flacon intreg...banuiesc ca il tratezi intr-un recipient de cativa litri, deci ai nevoie de putina solutie.
Ca idee, se pun 10 ml la 40 litri de apa (1 ml la 4 litri). Dupa 5 zile, daca nu trece boala se poate repeta din nou doza. Daca vrei, ne auzim maine pe dupa-amiaza si ne intalnim sa-ti dau o seringa

Pentru fungus nu stiu ce sa-ti zic, vezi pe jbl-hospital. Parca au o solutie numita fungol. Dar poti incerca si cu sare in in bazinul de tratament. Fiind o problema externa, poate functioneaza.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Te sun eu maine si stabilim o ora.Il tratez intr-un recipient de 2 litri,ar fi 0.5 ml.Se poate combina cu Furanol?Doar tot de la jbl este.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Nu stiu daca se poate combina...vezi pe jbl-hospital.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate azi cand am ajuns acasa de la proba de bac l-am gasit pe jimbo plutind,l-am atins a fugit si fupa iar a inceput sa pluteasca...am ramas in impas,l-am pus la tratament..s-a vedea..

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nasol, dar asta este. Eu unul i-as curma suferinta, dar tu trebuie sa iei decizia asta. Insa daca vrei sa incerci totusi sa-l mai tratezi, nu combina medicamentele, fa tratamentele pe rand.Daca faci in steril tratamentul, ai grija la schimbul de apa si la redozare, iar daca faci tratamentul in bazinul lui, nu uita sa folosesti carbune dupa ce inchei un tratament.
[ICQ]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Oficial jimbo a murit.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Ne pare rau sa auzim asta...dar, se mai intampla...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu ca se mai intampla,imi pare foarte rau dupa el .Acum nu stiu ce se va intampla cu topicul.Dupa bac o sa fac un setup nou in nano,eventual un alt betta.Daca e caz de inchis topicul nu e nimic,daca nu rog un moderator sa modifice titlul in "Jurnal nano"

Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi si in special multumesc lui stefanp pentru suportul suplimentar ca mi l-a dat.Raman dator pentru asta.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/07/2012 19:50:31

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu nu-mi mai iau nici un betta. Sunt bolnaviciosi si trebuie sa fii foarte foarte atent sa nu fie stressati caci dupa aceea fac de toate.
Apa super curata, schimbata des, poate ceva plante de suprafata, hranit cu mancare vie din cand in cand samd.

Mi-am dus perechea de betta si betta-anca la magazin fiindca nu ii pot reproduce (cred ca stii si topicul meu unde m-am luptat 2 saptamani cu el sa-l fac sa-si revina si a trait bine merci dupa dar na - dar bule nu facea, filtrul nu-i pria - poate altii or putea avea mai multa grija decat el).

Betta sunt foarte pretentiosi, cu nici un peste nu am avut atatea batai de cap cat am avut cu masculul. E mai usor sa tii acvariu fara alge decat sa tii un betta fericit.
Nu ai voie curenti de apa, nu ai voie lumina puternica (sau sa ai zone umbroase si fara curenti) - nu ai voie sa ai paraziti de nici un fel (steril aproape), nu ai voie sa ai nimic unde si-ar putea agata coada - si mi se par si un pic mai ... nepregatiti decat femelele.
Puneam mancare la suprafata, femela venea si manca de rupea, el incepea sa fuga dupa cate un fulg asa care cadea pe langa el si se tot duuuucea dupa fulg pana nu-l mai gasea printre plante. Apoi dadea tarcoale pe acolo si se enerva apoi iar fuga dupa cate un fulg, samd.

Asa ca nu o sa mai cumpar betta. In plus, nu e amuzant sa-i reproduci decat daca ai spatiu cu adevarat unde sa tii masculii separat (o mica ferma de acvarii cu schimb automat, ca sa nu te chinui si sa-i chinui cu paharele samd).

Mai bine faci acvariu de creveti cu ceva crengute, ceva moss, o frunza de catappa, ceva vitamine si aia e.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

O sa ma gandesc,acum sa ma vad cu bacu luat si apoi cu un aquascape mai reusit,sa il ciclez si apoi vietati.Ai dreptate si se pare ca mitul cu "betta cel mai usor peste de intretinut" e cam bulls**t,sa imi scuzati limbajul.Daca as gasi un halfmoon nu rezist si il iau,dar alt tip nu.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: