[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Casuta lui Jimbo  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Daca ti se pare ca nu se comporta normal si are ceva, baga un schimb de apa, teste, asteapta sa vezi ceva pe pielea lui, daca banuiesti ca ar fi gris. Nu incepe vreun tratament inainte de a fi sigur de ce se intamppla.
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Teste. Am citit ca pestii se pot freca de obiecte din acvariu si atunci cand proprietatile apei nu sunt tocmai cum trebuie.
Acuma depinde si cat de des se freaca...si al meu se mai sterge cateodata de plante de cand l-am luat si n-are niciun semn pe corp sau in comportament. Testele imi dau rezultate super ok.

LE: Verifica pm-ul.

This message was edited 2 times. Last update was at 06/04/2012 22:15:44

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna dimineata.Nu am mai postat de mult dar am nevoie de putin ajutor.Am niste banuieli cum ca Jimbo nu este in apele lui.
Si sa trec prin banuieli cu poze,si anume :
1.Are o gaura in una din aripioare [poza : http://i.imgur.com/84ZbL.jpg?1 ; poza mai clara : http://i.imgur.com/TgEas.jpg?1 ]
2.Are "tepusii" de la coada dorsala "lipiti" [Se poate edea pct 2 din prima poza sau : http://i.imgur.com/xH5O5.jpg ]
3.Este anemic.In sensul ca la oglinda se infoiaza el dar nu face panarama cum face el deobicei,se infoiaza putin si dupa cateva secunde gata se inmoaie.Si nu isi mai "incordeaza" partea de la baza capului,sau unde sunt branhiile.Scuzati terminologia de balta dar nu gasesc cartea cu Beta Care prin pc.Si un video [ http://www.youtube.com/watch?v=TvfymCQssuQ&feature ] Tin sa precizez ca pe acelasi channel sunt vreo 2 filmulete cu Jimbo la inceput,faceti o comparatie + ca in vid se vede si gaura precizata la pct 1.

Multumesc anticipat.

Later Edit : Cam aici sta toata ziulica : http://i.imgur.com/HpXZf.jpg?1

This message was edited 2 times. Last update was at 25/06/2012 07:40:33

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Gaura din inotatoare se poate sa fie aparuta si daca s-a agatat de ceva prin acvariu...
Acum ce sa-ti zic, nu e normal sa stea ascuns toata ziua. Ajuta-l cu niste schimburi mai dese de apa, niste vitamine si mai urmareste-l...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In general daca nu mai poate dezlipi inotatoarele, nu este ok. Ceva teste la apa ai facut? Iti recomand sa faci ceva teste si schimburi de apa si stai cu ochii pe el, daca mai apr si alte semne poate o sa trebuiasca sa-i faci ceva tratamente.
[ICQ]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Dpmdv e bolnav de fin-rot ... recomand schimburi de apa masive (50% zilnic) si tinut lumina stinsa. Asta ca sa ii reduci nivelul de stress. Apoi ceva medicatie, nu hranit prea mult (sau poti hrani abundent daca schimbi 50% de apa zilnic).

Fin-rot trece greu, poate dura si cateva luni pana cand se reface coada dar vei vedea repede ca stagneaza. Atunci poti rari ... Betta sunt foarte bolnaviciosi masculii mai ales.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Maine o sa fac un schimb de 50%.Si o sa citesc in cartea cu betta care sa vad cum pot trata fin rot.

In carte spune ca trebuie sa scot tot din acvariu,spalat tot.Cred ca o sa il las steril si mai spune sa il tin a intuneric ca sa nu il stresez.
Acum intrebare : as putea folosi o cantitate mica de sare grunjoasa?Stefan l-a vindecat pe Grigore de mai multe boli din cate stiu cu miraculoasa sare,as putea incerca?Pana cumpar vitamine.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/06/2012 21:59:46

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Poti incerca cu sare, dar separat de acvariu. Si daca il pui intr-un recipient mic, poti face schimburi totale de apa.

Pentru finrot este jbl ektol fluid...Dar eu stiu daca asta o fi...Din cate stiu al tau asa avea coada si la inceput, despicata de la mama lui

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In plus daca este finrot, asta inseamna calitatea proasta a apei. Eu as face ceva schimburi de apa,teste, iar daca este finrot vor aparea si alte semne. Chiar daca a avut coada despicata de la mama lui, semn clar de boala este faptul ca nu poate desface inotatoarea/le
[ICQ]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok,deci o sa fac un schimb de apa de 50%+ aspirat nisip.Nu o sa fac chiar schimb total,ar fi prea mult si prea din prima.O sa iau incetisor sa vad cum evolueaza.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

In video mi s-a parut ca totusi isi "intinde" inotatoarele.
Dar evident e ca ceva nu-i bine...

Eu l-as separa intr-un acvariu/caserola ceva, unde sa-i pun sfanta sare si schimburi de apa zilnice de 100%. Si daca nu da semne de imbunatatire in 2-3 zile, atunci ceva medicatie.

LE: De ce nu schimb total? Bine, prima oara amesteca-i cu ceva apa din acvariu, dar pe urma de ce nu? Doar in acvariul separat nu faci aditie de co2 ca sa fie diferente de ph, nu faci aditie cu alte substante care sa schimbe proprietatile apei. Atat timp cat are aceeasi temperatura, apa e aceeasi ca si acum, ca si peste 24 de ore...tot de la robinet vine, are aceeasi parametri.
Acum, faci cum doresti.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/06/2012 22:51:15

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca mai bine schimbi 50%-max80% pentru inceput, chiar daca are aceeasi temperatura vei schimba chimia apei, mai ales ca faci si curatenie. Schimburile daca betanul are ceva vor fi un motiv de stres....dar noi nu facem decat sa vorbim vorbe. Intradevar, daca il bagi in acvariu spital este cum zice stefan. Inca ceva, ce temperatura are apa ?
[ICQ]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Apa din acvariu are tot timpul temperatura de 26 de grade,nu scade nu creste. La mine in camera am o temperatura stabila si nu este foarte cald,eu nu simt canicula . O constatare de azi dimineata,a venit cu greu sa ii dau o granula,ii vine greu sa urce pana sus ,as face schimbul acum dar de la 9 am proba orala la bac,dupa ma duc sa caut vitamine.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Am fost astazi la ArcaPet.Am cumparat la recomandarea vanzatorului Ovidiu pe nume,este omul care l-a precizat de atatea ori stefan,niste furanol.I-am facut o baie in furanol si acum l-am mutat in acvariu.Acvariul este steril.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Lasa pestele, zii ce ai facut la examen
[ICQ]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Oral engleza,am tras cu ochiul cand m-a notat : calificativ B2=experimentat ,in rest la oral romana si competente digitale am luat tot experimentat.Saptamana viitoare probele scrise.Jimbo se simte bine dupa baia cu furanol.Nu mai sta pe fundul acvariului,a iesit la mancare si s-a infoiat la oglinda ceva mai "violent".S-a suparat ca nu mai are nisip,s-a dus a verificat si cand a vazut ca nu are nisip a dat furios din cap si a plecat sus .

Poze : http://imgur.com/a/q5tGG#0

O sa va tin la curent cu evolutia bolii si dupa ce il "pun pe picioare" o sa fac un setup nou,ceva lemn pe care sa pun mossu si poate o planta mai deosebita pt nano.Asta dupa bac desigur.Sunteti invitati sa imi dati ceva sugestii de plante pt nano.Sa am timp sa ma documentez .

This message was edited 1 time. Last update was at 26/06/2012 17:24:02

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Hai sa fie cu succes.
Daca ai inceput tratament medicamentos, sa-l faci strict cum scrie pe prospect.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

xenon wrote:Sunteti invitati sa imi dati ceva sugestii de plante pt nano.

Daca tot ne inviti, hai sa ma bag si eu in seama
Un acvariu ca al tau (de 8 litri) cu un betta in el, l-as vedea cu o creanga pe care sa fie legati mai multi pui de anubias nana petite, iar la suprafata as pune ceva plutitoare, pistia stratiotes sau salvinia natans. Astea asa daca vrei ceva easy, fara CO2 si fara pretentii excesive la lumina.

Daca vrei ceva mai mediu sau ma pretentios... atunci va trebui sa te gandesti la CO2, lumina si fertilizanti.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Hai sa fie cu succes.
Daca ai inceput tratament medicamentos, sa-l faci strict cum scrie pe prospect.

Multumesc!La Fishtamin nu scrie pe prospect,o data la cat timp pun dozajul?In fiecare zi?O data pe saptamana?Scrie ca este recomandat seara cand sting lumina sa dozez.

naitsirc wrote:
xenon wrote:Sunteti invitati sa imi dati ceva sugestii de plante pt nano.

Daca tot ne inviti, hai sa ma bag si eu in seama
Un acvariu ca al tau (de 8 litri) cu un betta in el, l-as vedea cu o creanga pe care sa fie legati mai multi pui de anubias nana petite, iar la suprafata as pune ceva plutitoare, pistia stratiotes sau salvinia natans. Astea asa daca vrei ceva easy, fara CO2 si fara pretentii excesive la lumina.

Daca vrei ceva mai mediu sau ma pretentios... atunci va trebui sa te gandesti la CO2, lumina si fertilizanti.

Cam asa il imaginez si eu,muschi+plante care se leaga de creanga si ceva plutitoare.Eventual sa nu ma complic cu prea mult nisip,sa am un strat de 1-2 cm maxim sa il pot sifona mai usor.Multumesc de sfat .

Update boala : a aparut un simptom nou,pe varfuri [poza : http://i.imgur.com/dCB0s.jpg ] Poate fi fungus?

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna dimineata!
Vesti bune,jimbo se simte mai bine,gaura in aripa anala inca mai exista,fungus-ul s-a mai retras dar inprincipiu este bine. Este mult mai vioi,face scandal cand ma vede.Azi este a 4a zi de tratament.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: