[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Casuta lui Jimbo  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

viulian wrote:Am dat tarziu o privire aici.
Ai curent prea mare in acvariu, e clar.
Betta sta de obicei sus - prefera sub nivelul apei; daca e stressat, se ascunde; daca e obosit, sta pe plante samd (ma rog, sta pe plante si din cand in cand);
Dar daca sta doar pe plante / nisip si pare ca se chinuie ca sa ajunga pana sus la nivelul apei sa respire - atunci ai curent prea mare in acvariu. Incearca sa reduci curentul si mai mult caci altfel ti-l imbolnavesti.

Pai asta e chestia,ca ajunge usor,curentul nu il arunca sau il impiedica sa inoate.Oricum directia curentului este in sus,valureste putin tare la suprafata apei,numai cat sa o miste.Cand s-a "zbatut" nu a fost incercare de a ajunge la suprafata,asa pe la mijlocul masei de apa a fost.Am sa filmez sa va arat debitul sa imi spuneti daca este de ajuns.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/03/2012 11:30:02

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Baga un filmulet...eu zau sa-ti zic, din filmuletul trecut nu cred ca ar fi curentul de apa prea puternic.

Din cate tin minte, acvariul nu a trecut printr-o ciclare obisnuita, nu? Niste teste de apa ai? Executa cateva inainte de schimbul de apa.
Cat de des ai schimbat apa pana acum?

This message was edited 1 time. Last update was at 24/03/2012 12:25:10

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Baga un filmulet...eu zau sa-ti zic, din filmuletul trecut nu cred ca ar fi curentul de apa prea puternic.

Din cate tin minte, acvariul nu a trecut printr-o ciclare obisnuita, nu? Niste teste de apa ai? Executa cateva inainte de schimbul de apa.
Cat de des ai schimbat apa pana acum?

Pai azi am schimbat-o a 2a oara in spatamana asta.Fiind acvariul mic,neciclat,am mai inlocuit zilnic si 3-4 cani de apa [in jur de 15-20% din apa].

video :

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Chiar nu cred ca e de la curenti. Eu repet chiar ca ar merge o idee mai tare, sa plimbe totusi un pic apa.
Acum nu stiu ce sa-ti zic vis-a-vis de el. Incearca totusi sa faci niste teste de apa...Si continua cu schimburile zilnice.

Eventual adauga-i in apa si niste vitamine lichide.

Si baga-i si o oglinda din cand in cand, poate e doar plictisit. Si al meu primele zile, prima saptamana a stat ca blegul, pana s-a obisnuit. Bine ca nici acum nu e cel mai activ peste din lume.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ce bun e un film ....

+1 lui stefanp - are dreptate cu curentii, chiar se poate si mai mult. Nu am realizat ca e atat de mic curentul.
Nu sunt foarte activi oricum, si nu pare bolnav.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Uhh!Pot dormi linistit .Multumesc!

Si a venit si mult asteptatul moss.Multumiri lui stefanp pentru gestul lui!Jimbo este foarte recunoscator.O sa incerc sa ma revansez si eu!

Si poze!

image image image image image
Sper ca l-am legat bine.
Multumesc inca o data!!!

This message was edited 1 time. Last update was at 24/03/2012 18:30:22

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Muschiul are sa se prinda singur la un moment dat.

Totusi nu sunt cam maricele pietrele?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai are loc si in spatele pietrelor,si mie mi s-au parut maricele dar altele mai mici nu am gasit astfel incat sa aibe loc sa treaca si pe sub ele.Oricum pozitia lor se v-a schimba cu timpul pe diagonala.Acvariul v-a suferi mai multe modificari dar cu timpul .

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

I-am pus din nou pomaceea la jimbo,intrebarea este,are ceva daca ii bate tot timpul?Ma refer asupra lui,se streseaza?Sau ii face placere?

Scuze de double-post

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu cred ca se streseaza el pentru atata, pur si simplu ii arata cinei sefu sau poate e pur si simplu curios si neavand alte preocupari toata ziua se ia la harta cu bietul melc. Sincer nu pentru el imi fac griji, ci pentru melc. Daca il ataca violent il poate chiar omora sau rani grav.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Il ciupeste de cochilie si daca il mai prinde de partea carnoasa,dar pana acum nu vad nici o leziune pe melc .

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2012 18:36:39

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Am facut un mic upgrade la acvariu.Am schimbat nisipul fiindca era prea putin si am inlocuit tot cu niste quartos dar e o combinatie cu alb si negru,granulatie mult mai mica decat cel galbui.Am adaugat si niste plante : Rotala rotundifolia red si o planta asemanatoare cu Hygrophila corymbosa "Angustifolia" numai ca are frunzele mai subtiri si e mai deasa.Jimbo se simte bine e mancacios dar sunt eu mai zgarcit cu el .Melcul inca este viu,nu il mai baga jimbo in seama deloc.Ma gandesc la o bomba co2 intr-o sticla de 1 litru.Ceva pareri?
Poze nu am,aparatul nu era al meu dar sper sa pot face cumva .

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Sa ai grija cu bomba, sa nu bagi prea mult co2, caci volumul de apa e mic, variatiile pot fi mari.
Eu in acvariul lui Grigore nu bag decat easycarbo. Dar n-am alte plante inafara de muschi si riccia.
Poti sa incerci sa vezi cum merge cu EC.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai folosesc easy carbo,este de ajuns?Am un prieten care spune ca la el perleaza niste alge de la easy carbo.Poate co2 in forma lichida sa aibe acest efect?

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Easy carbo nu e la fel de bun cum e co2-ul, dar, dat fiind volumul mic si bomba care din ce am citit nu e chiar foarte constanta, eu as merge doar pe easycarbo, ca sa nu am probleme cu o aditie prea mare de co2.
Muschiul sigur merge doar cu ec, fara probleme. Celelalte plante nu stiu ce sa-ti zic, desi cred ca vor merge si ele. Incearca o perioada si vezi cum sta treaba.

Legat de alge nu stiu ce sa-ti zic.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Au venit si 3 creveciori RCS,super dragalasi,si norocosi deoarece sunt mai rapizi decat Jimbo desi in prima faza nici macar nu i-a bagat in seama.Am pus doar 1 mascul si 1 femela si pe cealalta separat ca domnul Dan [recomandat de stefanp] mi-a dat-o cu oua sub coada.Ouale sunt galbene si dupa cunostintele mele cand au aceasta culoare sunt cam gata sa eclozeze.Daca nu e bine va rog corectati-ma.Chiar acum a trecut unul pe la botul lui Jimbo total plictisit si dezinteresat.Se pare ca am facut o afacere buna

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Din cate stiu eu nu culoarea zice cand eclozeaza. Pot sa fie mai multe culori. La ale mele le-am vazut galbene de la inceput pana la sfarsit.
Inainte de sfarsitul gestatiei ar trebui sa se vada puncte mici negre, adica ochii noilor creveti.

Sa ii mai urmaresti totusi.

Sa fie cu noroc

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa fie,sa fie!
Sunt cam panicati desi Jimbo nu le da atentie,pe mascul nu il vad deloc cred ca sta ascuns dupa filtru.Oricum el e mai albicios.Banuiesc ca nu sunt cele mai active vietuitoare acvatice nu?
Si o intrebare : pana le cumpar ceva mancare speciala,se descurca cu granulele cazute pe jos?

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Pentru 3 creveti nici nu cred ca e nevoie sa le cumperi ceva special.
Granulele de la betta sunt foarte bune si pentru ei.

Crevetii din acvariul mare al meu, cu pesti, se hranesc cu ce ramane de la pesti, alge, detritus...Nu le dau eu ceva in mod special. Doar amano mai fura cand dau mancare pt cory.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Am o mica problema,Jimbo se cam "scarpina" de pietre,de nisip nu l-am vazut sa o faca dar chiar acum l-am vazut,parca se dadea cu capu de pietre.Stiu ca e un simptom t gris.Ce as putea face?Sugestii?

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2012 21:57:56

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: