[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce sa produca, jupan alber? Deocamdata maine le cojesc si voi citi temeinic cum sa le tratez. De produs au produs idei de noi setup-uri... Din pacate, acea cioata denumita de subsemnatul "omul cu mainile intinse" produce mult moss flame pe el, dar oriunde l-as pune, ocupa loc pretios si parca nu "da" asa bine... Vom vedea...

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote: Ce sa produca, jupan alber? Deocamdata maine le cojesc si voi citi temeinic cum sa le tratez. De produs au produs idei de noi setup-uri... Din pacate, acea cioata denumita de subsemnatul "omul cu mainile intinse" produce mult moss flame pe el, dar oriunde l-as pune, ocupa loc pretios si parca nu "da" asa bine... Vom vedea...

Postul tau miroase a ipocrizie de la o posta.
Struguri, domnule, ce sa produca, iar indirect licoare binefacatoare

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Hehe, la Curtea de Arges se fabrica si se bea abitir tuica de pruna arhi-renumita in zona . Berea vine pe locul 2, ginerica fiind un amator de astfel de licoare. Vinul... undeva neinteresant, pe locurile 3-4...

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Intrebare legata de cioate: daca ma apuc sa le fierb pana sambata cu sare si tot tacamul, credeti ca ar fi gata pentru o incercare de nou setup? Ideea e ca mi-am dat seama ca in timp am ramas cu putin substrat in fata si cam tot mai mult s-a deplasat spre spate, din diverse aranjamente. Iar daca incerc sa replantez staurogyne sau alte manevre, la cele mai mici miscari de radacini, imi cam iese pe afara Aquabasis-ul si apa se "duce naibii". Asa ca va trebui in uichend sa "o pun" de un nou setup, in sensul de a scoate toate plantele cu grija, sa mai rearanjez substratul si sa scap de "jegul" adunat pe toata latura din fata, intre geam si substrat.

L.E. Atasez si o poza cu cioata taiata. O sa o mai tai oricum, ca nu intra cu totul nici la fiert, nici in acvariu
[Thumb - DSC03769.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 30/11/2010 22:38:59

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Gata vor fi, poate doar din punct de vedere biologic, devenind sterile prin fierbere. Probabil vor fi bune de pus in acvariu. Insa la capitolul flotabilitate vei avea de furca

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Acu iti dai seama ca voi avea de furca, dar na, pasiunea cere si asa ceva... Nu de alta, dar vreau sa scap de magaoaia de cioata de terariu care m-a incantat o vreme, dar acum ocupa spatiu. Mi-a gazduit mossul bine mersi si anubiasii, gata. Time for a change, cum bine zice francezul
P.S. Priza programabila mi-am luat, sa stii, dar e inca in cutie, teste inca nu, iar pentru asta imi cer scuze ca sunt un elev neascultator, dar ziua inca are doar 24 de ore...

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Si in alea 24 de ora n-ai gasit cateva minute necesare reglarii unei parlite de priza programabila? Refuz sa cred. Cand ai fumat ultima tigare? Daca in timpul alocat tigarii, ai fi reglat priza, ai fi fost mai...sanatos

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai, jupane, ca nu e vorba de priza, nu am avut nevoie de ea inca. Altele necesita timp si nu-l avem

[Email] [Yahoo!]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu am tinut buturuga de la Reef o saptamana in apa in cada si flotabilitatea s-a redus considerabil, astfel incat bagata in pietris nu se ridica la suprafata. Stratul de pietris este destul de gros are cam 7 cm. Succes
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa ce le fierb o sa le tin macar o zi in mai multe ape, as vrea pana duminica sa le am gata. Apropo, apa fiarta o tot arunc la 2-3 ore si pun alta la fiert cu sare?

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote: ... apa fiarta o tot arunc la 2-3 ore si pun alta la fiert cu sare?

Nu e nevoie sa o arunci. Apa care se evapora se completeaza. Dar dupa fierbere trebuie ca radacina sa fie tinuta in apa rece mai multe zile.
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, mersi, asa am sa fac. Maine le mai dau 2-3 fierturi (n.r. am sa rog bona sa se ocupe ) si de diseara pana duminica dimineata le tin in apa rece, sperand ca vor fi apte de un nou setup...

P.S. Intrebare, sper ca nu stupida: daca la schimbarile pe care am de gand sa le fac, in sensul ca voi umbla serios prin acvariu cand apa va fi scoasa sa zicem jumatate, se presupune ca scot filtrul din functiune 2-3-4 ore, poate. Daca il mut mai jos, cat sa fie sub apa si sa mearga cat timp ma balacesc eu cu mainile prin acvariu, nu e mai ok decat sa il las "pe uscat" atatea ore? Presupun ca raspunsul va fi un fel de "logic, ciro, daaaaaa", dar trebuia sa intreb decat sa fac fo "nefacuta". Mersi si noapte calduroasa.
L.E. Puiul meu de lotus a inceput sa creasca, cele 5 frunze fiind rosii-verzi si ducandu-se spre suprafata incet-incet. Totusi, tulpina mi se pare foaaaarte subtire si fragila, idem frunzele. E ok? Ma gandesc ca e inca pui si urmeaza sa se "intareasca" pe viitor, sau e prea anemic? Atasez si o poza, sa "zica" ea ce si cum.
[Thumb - DSC03771.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 02/12/2010 00:58:16

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Iaca m-am conformat si eu si am intrat in rand cu lumea. Am fost la George si m-am aprovizionat. In speta, am trecut la un difuzor de doamne-ajuta pentru CO2-reactor100 si mi-am luat teste individuale, de PH, de Fe, NO3, PO4 si KH. Maine sper sa schimb setupul, plantele rele replantate, cioatele cele noi bagate si tot tacamul. Sper sa imi iasa ceva frumos. Dupa toata tarasenia voi pune poze si rezultate de la noile teste profesionale. Wish me noroc si inspiratie. Cioatele pare ca nu mai plutesc, acu om vedea maine.

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Spor la treaba si te asteptam cu rezultatele.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa titanica munca de ieri, am refacut setupul... Cioatele imbracate complet in muschiul scos de pe fosta cioata nu plutesc, spre bucuria mea. Apa azi dimineata era inca alburie, de la schimbarile masive. Sper ca azi sa fac o poza si niste teste, in sfarsit, profesioniste, sa stiu si io cum sta treaba... Am reusit sa sparg, din greseala, noul meu difuzor de co2 si am trecut iar la filtru de tigara, deocamdata. Sper sa va delectez sau zgarii retinele diseara, tare sunt curios si eu insumi sa vad ce a iesit, ieri seara fiind tulburare mareeee.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2010 17:04:01

[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Ciroatriu

ma faci curios de fiecare data cind adaugi cite ceva la topic,eu pregatesc vinul tu pozele cu acvariul

fostul user ozy
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Vereb, sa-ti curm curiozitatea, am sa pun o poza cam neclara inca, cu "salata olandeza", sa imprumut de la Ciprian o expresie consacrata. Inca nu imi dau seama nici eu ce am incercat sa construiesc, cred ca am exagerat cu plantele, zic eu. Testele profesionale individuale de la JBL arata cam asa:
NO3 - 10-20 dupa culorile aproximative
PO4 - 0,4
KH - 7
PH - 7,4
Fe - sub valoarea minima de 0,02... deci carenta, desi pun Ferropol saptamanal la schimbarea de apa. Idei?

Intrebari, poate stupide: de ce e nevoie de 2 eprubete, una cu reactant si una cu apa simpla? Cea cu apa simpla la 4 din 5 teste la ce foloseste? Testele astea chiar sunt sigure, sau si ele sunt oleaca "aproximative"? Intreb ca sa imi justific mental banii investiti in testele, deloc putini (imi luam un acvariu de 63 de litri, cu tot cu capac cu neon si filtru si incalzitor si beam si dadeam si un rand de beri la prieteni ). Stiu ca e o investitie pe termen lung si aflu niste valori, dar parca nu sunt convins... poate sunt eu mai sceptic.
Atasez o poza neclara, in care nu prea se vad bine cioatele "invelite" in moss, iar plantele inca nu "s-au asezat" la locurile lor. Astept pareri, sugestii, critici, ca de obicei. De laude nu se pune problema.

P.S. Apa nu e limpede deoarece am replantat Staurogynele, de data asta rarite si, sper eu, asa cum trebuie... Restul tufelor au luat drumul "donatiilor".
[Thumb - DSC03807.JPG]

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Hai sa le luam pe rand
As creste putin PO4, daca il dozezi separat, daca nu, baga ceva mai multa zeama. Nu foarte multa, sa nu sari in sus cu NO3-ul.
Ph-ul este enorm de...mare. Mai baga gaz, nu te zgarci. Pana nu-l faci sub 6,8-6,6 nici nu mai stau de vorba cu tine. As face totusi o observatie. Lasa CO2-ul cum stii tu ca merge in mod obisnuit si mai fa maine un test. S-ar putea ca din cauza permutarilor si modificarilor facute de tine, cu intreruperea aditiei, sa fi crescut nitel.
In legatura cu fierul, nimic mai simplu. Mareste doza.
cirotariu wrote:de ce e nevoie de 2 eprubete, una cu reactant si una cu apa simpla?

Pai si aici sunt destul de simple lucrurile. Eprubeta aia, chiar transparenta fiind, in momentul in care privesti prin ea, iti modifica intr-un oarecare fel culoarea obtinuta de tine prin adaugarea reactivului. Plus ca mai pui si apa in ea. Deci, cu alte cuvinte, tu trebuie sa compari rezultatul: reactiv+apa+eprubeta cu ce? Cu apa+eprubeta. Altfel, pot aparea erori.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/12/2010 00:48:41

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Adica, sa privesc prin eprubeta, fara capacul pus... Tot mi se pare extrem de inutila a doua eprubeta. Nu am inteles cu PH-ul. Ai zis ca e extrem de mic, la 7,4, apoi imi zici sa il scad la 6,8-6,6. CO2 a mers continuu ieri in ciuda permutarilor, nu il opresc deloc, ar insemna sa stea furtunul pe afara sa imi elimine CO2 prin sufragerie. Cum adica sa ma zgarcesc la gaz? De cand am inceput sa fac bombele, asta fiind a patra, nu am oprit sub nicio forma CO2-ul. In ceea ce priveste PO4 si Fe, sa maresc "zeama", adica Ferropolul? Cu cat? Torn asa, de dimineata, din ochi? In fine... AM plecat bou si m-am intors vaca, dar imi amintesc vorbele altor acvaristi " e industrie, frate, sa bagi banu, nu mai e cu pasiune sa cresti pesti..." Poate exagerez si io cu "olandezul", mi-e din ce in ce mai dor de 2-3 carasi si 1-2 plante "de consum".

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Ai zis ca e extrem de mic

N-ai citit bine

cirotariu wrote:Adica, sa privesc prin eprubeta, fara capacul pus...

Pai da. Nu-ti spune asa si in instructiuni?

cirotariu wrote:In ceea ce priveste PO4 si Fe, sa maresc "zeama", adica Ferropolul? Cu cat?

Pai fa si tu niste socotoieli. Vezi cat PO4 bagi, cat consuma plantele si normal, ce ramane. Apoi maresti doza astfel incat sa ajungi la valoarea pe care ti-o doresti. Vazi ca este pe forum sau pe site un tabel in Excel facut de Val, care te ajuta sa tii socotela consumului si a dozajului.

cirotariu wrote:AM plecat bou si m-am intors vaca, dar imi amintesc vorbele altor acvaristi " e industrie, frate, sa bagi banu, nu mai e cu pasiune sa cresti pesti..." Poate exagerez si io cu "olandezul", mi-e din ce in ce mai dor de 2-3 carasi si 1-2 plante "de consum".

Am impresia ca te apropii de atitudinea pe care o aveai la prima setare a bazinului. Devii usor depresiv

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: