[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Platy, molly si endlerii sunt la donatii, conconius imposibil de prins, asa ca i-am pastrat. In locul loc au venit inca 2 sumatrani, astfel ca grupul s-a marit la sase, plus noii locatari, 4 bucati gourami cobalt, 2 albastri si 2 curcubeu, perechi. Se pare ca s-au adaptat bine pana la ora la care scriu. Poze cu noii locatari curand.
L.E. Cat de curand sper ca voi lua si doi gourami gold. Azi nu am gasit si din cate am inteles cam greu de gasit. Apropo, care stiti pe cineva cu o pereche frumoasa sau aveti de dat, dati-mi de stire.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/11/2010 23:39:38

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Poze cu noii locatari gourami cobalt, doar doi dintre ei, sunt inca timizi.
P.S. In continuare, cine are o pereche de gourami gold, cumpar.
[Thumb - DSC03674.JPG]

[Thumb - DSC03672.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 14/11/2010 21:30:21

[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Cirotariu,

pe zi ce trece ma uimesti cu acavriul tau , Bravo Man

fostul user ozy
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

E, nu chiar, am mutat oleaca cioata sa iasa din prim-plan sa lase loc altora care au nevoie de lumina. Trebuie sa scos Staurogynele si sa le plantez mai rare si mai adanc. Acu ca am scapat de viviparii mancaciosi de plante, sper sa le mearga si mai bine. Mentionez ca, cei patru gourami cobalt curcubeu, respectiv albastri, s-au adaptat foarte bine alaturi de cei 4+2 tetrazoni. Prima seara au fost timizi, de ieri am vazut ca au iesit toti patru la plimbare. Cand oi reusi sa iau si doi gourami gold, va fi si mai fun.
L.E. Multumesc de aprecieri, magar fara maniere care sunt...

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2010 19:30:02

[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

fostul user ozy
[WWW]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa iti traiasca noile achizitii, te astept cu nerabdare sa ne dai vestea ca esti "tatic/bunic"

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai e cale lunga, colega. Stai sa vedem o buna intelegere intre cei 4 "guru" si inca sefii acvariului, cei 6 dungati. Apoi om mai vedea. Oricum, am fost doua zile tatic de 2-3 mini-endleri de la femela primita de la tine. Poate bunic sa ma fac, ca micul monstru pe doua picioare a inceput deja sa si le foloseasca la mers, deci imi ajunge ca tatic Trebuie sa ma mai apuc de plante, sa le "grijesc" oleaca, ca "tentativa holandeza a la Giulestina" a devenit salbatica.

L.E. Ia sa bag io si o filmare, ca cu pozele m-am lamurit ca nu se vede mai nimic din "salata" (Cipriene, ti-am imprumutat apelativul, sper ca nu te superi pe apprentice-ul tau )

L.L.E. Se stie, care aveti un ochi critic, si va rog sa il aveti, comentati. Sunt binevenite criticile, ne "face" sa fim mai buni

This message was edited 3 times. Last update was at 15/11/2010 22:14:01

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

"tentativa holandeza a la Giulestina" a devenit salbatica.

Nu-i nimic, o rebranduim, de exemplu merge "Wild Side Story" sau "Wild Wild West". Acum serios vorbind imi place acvariul tau, astazi am studiat pozele de la inceputul noului setup si pana acum, evolutia lui este promitatoare. Sunt convins ca vei mai avea idei de finisaj, dar toate la timpul lor.
P.S. Dom'le da' nimeni nu a corectat titlul topicului ? Sau e brand propriu/licenta poetica "incetup" ?
Ape limpezi si pesti sanatosi.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Iti dai seama ca un rebusist/integramist vechi in bransa de fo 15 ani nu putea decat sa gaseasca un titlu pe masura enigmisticii lui.
L.E. Apropo de pozele de la "incetup", ma mir cum puteam sa traiesc atunci, cu chelia aia de acvariu. Ca sa citez un coleg acvarist de aici, sunt pe la "jumatatea" maximului.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2010 22:38:59

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cineva mi-a schimbat ”greseala” voita din titlul topicului

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am citit o gramada despre filtrele externe si despre un difuzor mai acatarii decat filtrul de tigara. Ce recomanda "batranii" ca difuzor (fara rupere de buget, se stie )? Iar despre extern as merge pe jbl E700 sau E900. E cazul de E900 sau m-as descurca si cu E700? Si daca optez pentru oricare dintre ele, sa pastrez si "internul" Aquaball 130 ?

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In legatura cu difuzorul. Ia ce-ti pica in mana. Orice este mai bun decat carpaceala aia cu filtru de tigara. Gasesti chiar si la noi pe piata, nu numai afara, incepand cu difuzoarele Aquatic Nature de la Reef si terminand cu mai stiu io ce. Mai sunt si magazine care aduc din afara (in general din China) dar nu stiu a ti le enumera. Personal am preferat un AN, intrucat stiam sigur ca nu voi avea probleme cu el, iar bulele vor fi dintre cele mai mici.
Ia e900. Nu-ti va parea rau. La un bazin identic cu al tau, am e900 si ma felicit in fiecare zi pentru alegerea facuta.
Filtrul intern il mai tii in acvariu cam o luna (stiu, va fi al naibii de greu ) apoi il poti pensiona. Sau ma rog, il poti trece pe linie moarta.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi, alber. Am in vizor un e900, misuna pe la vanzari, poate ma lipesc de el. Desi nu merit, ca sunt un lenes cu agenda incarcata la predari de sfarsit de an. Abia vad copchilul juma de ora seara Teste nu am luat, priza nici atat, staurogyne replantate ioc... Poate ma urnesc in uichend... Rusine mie...

[Email] [Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

e900 iti recomand si eu debitul fiind destul de bun fara sa iti faca furtuna in acvariu . Eu cand am trecut de pe intern pe extern am stors vechiul fintru in cel extern si am adaugat si 3 flacoane de Filterstart si nu au fost probleme , nu de alta dar nu mai suportam sa vad magaoaia aia in acvariu. Recomandat este sa mergi cu amandoua in paralel dar depinde de rabdarea fiecaruia. Nu te baga la un filtru sh ca nu merita. Daca iti iei ia ti nou ca tot la banii aia ajungi in sensul ca la cat dai pe filtru sh si pe medii filtrante noi (de obicei cele sh sunt obosite) ajungi la pretul din magazin.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/11/2010 00:15:53

ACVARIUL MEU scape by @fanta
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

E900 mi-am luat si eu de cateva zile, doar ca deocamdata imi face furntuna in acvariu, dar in timp sunt sigur ca nu va mai fi asa
P.S si eu am acvariu de 126L
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, multumesc de sfaturi, baieti, e clar ca E900 ramane, ca sincer e cam nevoie... Acu sa vad de unde il iau si cat dau pe el... In alta ordine de idei, vin si eu cu niste intrebari scurte despre plante, ca despre pesti nu am ce comenta, le merge perfect. Gourami cobalt cu tetrazonii se inteleg de minune. Asa, cu plantele, atasez doua poze, una de ansamblu si una in particular. E vorba de Ludwigia cea foarte rosie. I-am taiat varfurile si le-am replantat dar ciotul ramas parca l-am lasat prea mare si "da" urat in peisaj. Pe viitor sa o tai de cat mai jos si sa astept sa creasca plantute din ce ramane? Cat despre Hygrophila Difformis din spatele "rosiei", creste foarte haotic, alternand frunze mai "obosite" verzi-inchis cu cele noi, verzi-deschis. Nu stiu cum sa o mai tund sa o domolesc... Sfaturi, ceva, sau idei de alta planta in locul ei care sa "dea" bine in spatele mandretii de Ludwigia? Las pozele sa vorbeasca in continuare. Multumesc si o seara minunata.
[Thumb - DSC03743.JPG]

[Thumb - DSC03742.JPG]

[Email] [Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Regele a murit , traiasca regele, parerea mea e sa pui tot Ludwigia in spatele Ludwigiei Ar fi o zona rosie in mijlocul acvariului verde . Acum depinde de gusturi . Vezi ca Ludwigiei ii prieste plantata in grupuri.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

dupa ce va fi unpic mai deasa tufa de ludvigia nu vei mai avea probleme, eu as incerca ceva didiplis in spatele ei, daca reusesti sa il si colorezi unpic contrastu va fi super . Staurogynele alea tot rahitice sunt...ceva le lipseste, ia fa mataluta niste teste la apa

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi, baieti, de sfaturi. Din pacate, timpul nu mi-a permis deloc sa ma ocup de plante. Am reusit azi, venind de la Curtea de Arges, sa ajung la Hornbach si mi-am luat o priza programabila Unitec, electronica. DIn pacate, gourami Gold nu au nici ei, doar galbeni, care nu ma incanta. Teste, cipriane, stiu, sunt foarte dator sa le fac, dar nu aveam malai la mine sa le si cumpar. Si tot de la tata socru m-am intors cu niste cioate de vita de vie, pe care le voi trata si poate nascocesc un nou setup, sambata viitoare, daca timpul imi permite. Toate cele bune tuturor si o saptamana excelenta.

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:de la tata socru m-am intors cu niste cioate de vita de vie

Da' cioatele alea n-au produs nimic?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: