[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alegere brand acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ReluOlaru
Junior member

IP:

Ai si tu dreptate ...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ReluOlaru wrote:Eu as vrea totusi ceva care sa nu-mi zgarie geamul daca nu voi fi atent. La varsta mea e mai dificil ....

Ce ti-am aratat eu nu zgirie, decit daca nu prinzi si nisip. Asa ceva am si eu. Doar ca eu am altfel de substrat, iar pericolul practic nu exista la mine. Dar daca o faci usor si cu atentie, nu ai cum sa produci astfel de "accidente". Chiar daca esti la inceput. Ai sa vezi ca dupa un timp, operatiunea acesta ti se va parea una banala. Dar treaba buna poti sa faci si cu un burete de bucatarie - tot cu conditia sa nu prinzi si fire de nisip. Doar ca acesta nu e profi.
ReluOlaru
Junior member

IP:

"Dupa un timp", sper s-o conving pe nevasta-mea sa curete ea acvariul
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ReluOlaru wrote:"Dupa un timp", sper s-o conving pe nevasta-mea sa curete ea acvariul

Vaaaiii!!! Cine citeste ce ai scris aici o sa creada ca e cea mai ingrata operatiune dupa fata pamintului.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
ReluOlaru wrote:"Dupa un timp", sper s-o conving pe nevasta-mea sa curete ea acvariul

Vaaaiii!!! Cine citeste ce ai scris aici o sa creada ca e cea mai ingrata operatiune dupa fata pamintului.

Ba din contra. Este o onoare pentru persoana care beneficiaza de acest privilegiu. La mine si privitul acvariului costa, daramite atingerea lui. Asa ca....

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReluOlaru
Junior member

IP:

Nu mai, nu-i ingrata, numai ca noi barbatii suntem mai neindemanatici ....
Daca o sa auda ca pot zgaria geamurile, poate o sa-i vina vreo idee ...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alber wrote:
Ba din contra. Este o onoare pentru persoana care beneficiaza de acest privilegiu. La mine si privitul acvariului costa, daramite atingerea lui. Asa ca....

Eu chiar ma gindeam sa atirn o pacuta linga bazin pe care sa scrie "Atingeti numai cu privirea!!!" Ca mai vin unii oaspeti care sunt atit de fascinati, incit nu se pot abtine sa nu ciocane in bazin cu incintare maxima ca cel dintr-un anumit film care exclama entuziast "Fishy, fishy, fishy!" pina cind se dusera toti pestii pe podea.
Oricum, de intretinerea, hranirea si tot ceea ce tine de acvariu ma ocup eu in exclusivitate, asa ca sa-l fereasca pe cel ce indrazneste sa atinga.
LUPmic
Senior member

IP:

Dolly wrote: Eu chiar ma gindeam sa atirn o pacuta linga bazin pe care sa scrie "Atingeti numai cu privirea!!!" Ca mai vin unii oaspeti care sunt atit de fascinati, incit nu se pot abtine sa nu ciocane in bazin cu incintare maxima ca cel dintr-un anumit film care exclama entuziast "Fishy, fishy, fishy!" pina cind se dusera toti pestii pe podea.
Oricum, de intretinerea, hranirea si tot ceea ce tine de acvariu ma ocup eu in exclusivitate, asa ca sa-l fereasca pe cel ce indrazneste sa atinga.

Cred ca avem prieteni comuni "Fishy, fishy, fishy!" (tare faza din film)
Aceeasi expresie a fetei o au si cei ce vin pe la mine.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/10/2010 13:07:01

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

LUPmic wrote:
Cred ca avem prieteni comuni "Fishy, fishy, fishy!" (tare faza din film)
Aceeasi expresie a fetei o au si cei ce vin pe la mine.

Si nu iei masuri? Eu am inlemit cind l-am rugat frumos pe unul sa nu le mai bata in geam si mi-a raspuns "lasa, ca le face bine sa ii bagi in seama...asa-i cu animalele de casa" Imi venea sa il zgiltii nitel. I-am zis doar ca e o mare diferenta intre pesti si un catel. Fara alte explicatii suplimentare, ca am realizat ca puteam sa ii tin o intreaga prelegere bine argumentata si tot in zadar. Noroc ca a inventat cineva cafeaua si asa s-a urnit de linga bazin.

@Relu - fac pariu ca in curind ai sa prinzi atita drag de ei incit ai sa bibilesti la acvariu in fiecare zi. Pina si o picaturica de apa daca se va scurge din greseala o vei sterge in mare viteza sa nu pateze geamul. O sa imi dai dreptate intr-o buna zi, vei vedea!

This message was edited 2 times. Last update was at 01/10/2010 13:04:47

ReluOlaru
Junior member

IP:

Deja mi-e tare drag asta mic. Sa-l vezi cum se ridica imediat la suprafata cand ma vede dimineata. sau seara cand vin acasa, pentru ca stie ca-i dau da mancare. Nu credeam ca poate percepe totusi diferite persoane. Cand vin cele mici n-are nicio treaba
Sa mi se para oare ??
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Subscriu la ce zice Dolly, cu stersul geamului la cea mai mica picatura. Cum ziceam si io acu ceva vreme, nevasta-mea mi-a spus ca daca as spala si geamurile casei cum curat geamul acvariului... Tu trebuie sa stii, ca ai fata ca mine, cand vine aia mica si pune degetele pe pesti sa ii prinda, raman la urme... Dar, vorba reclamei: "Fericirea copilului... priceless".
Cat despre spalatul pe interior, asa e, devine o placere sa il cureti si mai ales sa admiri geamul "dintr-o parte" cand e "oglinda" de curat.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
ReluOlaru
Junior member

IP:

N-am mai intrat demult pe forum. Acum am o mica problema cu melcii. Mai exact au inceput sa devina cam multi, si sunt Physa Marmorata.
Am cautat de mi-a venit rau melci asasini, si pauza, nu gasesc nicaieri.
Vreo idee unde sa mai caut ?
Merci mult.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

daca nu gasesti melci asasini prea curand, poti practica diferite metode de i-ai combate:
1. spalarea cu atentie a plantelor noi introduse.
2. o frunza de varza fiarta bagata in acvariu si lasate peste noapte. dupa cateva ore de bezna se inlatura bucata de varza cu melci.
3. felii de castravete.
4. dupa cateva ore de bezna ei se vor urca pe peretii acvariului, cu degetul incepi sa-i strivesti. Daca sunt foarte multi e recomandat sa-i omori inainte de un schimb de apa.
5. parca-mi amintesc ca se inventase si capcane de melci
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Pe aici, prin Deutschlandia am vazut o multime de firme care ofera spre vanzare capcane pentru astia. Probabil sunt si prin magazinele de profil de acasa
Insa mai propusese cineva pe aici o metoda 'fast and messy' : Ii strangi pe toti si le faci cunostinta cu un ciocan

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2010 18:14:36

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
ReluOlaru
Junior member

IP:

Aia cu ciocanu si ciugulitul lor am aplicat-o de cand i-am observat
Ideea e ca sunt multi pui ! O sa aplic aia cu frunza de varza/castravetele pana gasesc 2 kilari .
Ieri am schimbat o parte din apa si am curatat nisipul. Am gasit o multime de pui foarte mici in vasul
in care am tras apa cu "pompa" ( care nu-i pompa ). Curatind nisipul, i-am aspirat si p-aia mici, si
m-am cam speriat cand am vazut cati sunt....
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

in timp te vei obisnui cu iei, caci oricum nu vei scapa . Oricum daca reusesti sa postezi reteta, caci multi dintre noi o cautam
ReluOlaru
Junior member

IP:

Cumpar dinamita si tot scap de ei !
Nu ma deranjeaza altceva dacat numarul lor. Poate 2-3 asasini vor putea sa-i tina sub control cat de cat ....
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Sa stii ca melcii devin invazivi atunci cand au conditii. Intr-un Ph scazut, cu cat mai putina hrana ajunsa pe substrat, iti garantez ca-ti va fi dor de ei. In rest poti aplica diverse metode discutate pe aici. Melci vei avea oricum in acvariu.
Mai poti scapa de ei cu un Botia (dar asta e peste de card si mai creste si mare) sau cu doi trei Pufferi. Astia din urma sunt si frumosi foc, dar nu mai retin cam cum vor sa fie apa.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Sper ca vorbeai de Dwarf Pufferi, nu? Astia sunt foarte simpatici, am vrut sa-mi iau eu. Apa e in limite normale spre alcalin, deci PH peste 7.
Insa, sunt destul de agresivi (si au dinti ) chiar daca par mici si pot aparea probleme de compatibilitate. Eu as tine un acvariu doar cu pufferi, insa am deja 3 acvarii si ma gandesc sa upgradez la africani...
Sa-l fac si pe al patrulea

PS Melci ucigasi mi-am luat eu acum 3-4 luni de la Coralis. Aveam o invazie de melci maidanezi in acvariul cu betta. M-au rezolvat cam in 3 saptamani, si ii mai am si acuma, insa habar nu am ce mai mananca

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2010 23:36:44

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Din cate am citit si am mai intrebat cunostintele pufferi sunt destul de agresivi, au tendinta de a ciupi orice le flutura prin fata ochilor, cum zice si bobesku au si cu ce . Am mai aflat ceva relativ "nou", in lipsa unei alimentatii care sa ii permita sa isi toceasca dintii acestia trebuie scurtati la o anumita perioada.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: