viulian wrote:Stii, li se spune pilotilor de avion cand incep meseria: vezi ca vi se vor da doi saci. Unul de noroc, plin, si al doilea de experienta, gol. Ideea e sa-l umpli pe al doilea pana nu se termina primul.
Cam asa poate si aici

poate ai fost norocos - multi incep ca tine, dar poate nu au aceiasi motivatie sa tina pestii in viata si sa schimbe apa des, si sa dea banii pe solutii, samd.
Pur si simplu il lasa acolo, si dupa aceea se vaita ca acvariul o duce rau si ce sa faca ?
A fost si noroc si dedicare

in cata proportie insa, nu stiu.
Multumesc pentru incurajari . Ca sa revin cu astfel de feed backuri - am reusit sa mut toti pestii in acvariul mare ( cel de 126 litri ) si acum am un numar de 31 pesti , de diverse specii ( 3 gupi , 4 moli , 6 xifo , 1 carasel mic - 4 cm - 1 gurami , 1 zebra , 10 neoane si 5 sanitari ) . Lucrurile merg bine . Am plante si de substrat si de lemn si am pus in aceasta saptamina 2 pompe la lucru - dintre care una e cu filtru de carbon . .
In primul acvariu - ala cu care am inceput topicul , au ramas sa creasca 3 alevini !!! si 2 sanitari . Il tin asa pina cind o sa ma lauresc ce sunt acei alevini , care acum sunt de cca 1 cm - si ii supraveghez de vreo 5 zile .
Ce e frumos este ca si in acavriul mare am descoperit astazi inca 4 alevini , de cca 3-4 mm !! :o
Voi reveni cu amanunte si voi cere sfaturi si pe viitor .
PS - in acavriul mare ciclat cu bacterii - nu am schimbat apa de 7 zile si merg bine .