[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou - intreb fara suparare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Un acvariu, doua acvarii, trei acvarii, ... n acvarii ... Ti-am zis eu ca te paste nenorocirea:

Sa ai bafta cu noul tau acvariu

galeria mea
[Email] [WWW]
valpangica
Junior member

IP:

viulian wrote:Stii, li se spune pilotilor de avion cand incep meseria: vezi ca vi se vor da doi saci. Unul de noroc, plin, si al doilea de experienta, gol. Ideea e sa-l umpli pe al doilea pana nu se termina primul.

Cam asa poate si aici poate ai fost norocos - multi incep ca tine, dar poate nu au aceiasi motivatie sa tina pestii in viata si sa schimbe apa des, si sa dea banii pe solutii, samd.
Pur si simplu il lasa acolo, si dupa aceea se vaita ca acvariul o duce rau si ce sa faca ?

A fost si noroc si dedicare in cata proportie insa, nu stiu.

Multumesc pentru incurajari . Ca sa revin cu astfel de feed backuri - am reusit sa mut toti pestii in acvariul mare ( cel de 126 litri ) si acum am un numar de 31 pesti , de diverse specii ( 3 gupi , 4 moli , 6 xifo , 1 carasel mic - 4 cm - 1 gurami , 1 zebra , 10 neoane si 5 sanitari ) . Lucrurile merg bine . Am plante si de substrat si de lemn si am pus in aceasta saptamina 2 pompe la lucru - dintre care una e cu filtru de carbon . .
In primul acvariu - ala cu care am inceput topicul , au ramas sa creasca 3 alevini !!! si 2 sanitari . Il tin asa pina cind o sa ma lauresc ce sunt acei alevini , care acum sunt de cca 1 cm - si ii supraveghez de vreo 5 zile .
Ce e frumos este ca si in acavriul mare am descoperit astazi inca 4 alevini , de cca 3-4 mm !! :o
Voi reveni cu amanunte si voi cere sfaturi si pe viitor .

PS - in acavriul mare ciclat cu bacterii - nu am schimbat apa de 7 zile si merg bine .
[Email]
danyer
Member

IP:

valpangica wrote:Mai baieti imi pare rau ca va supar - dar vad ca sunteti un soi de casta - gen mormoni - care nu accepta noi veniti . NU mi-a murit nici un peste , sunt bine mersi - apa e cristal , si o sa incep sa o schimb la 1 saptamina , copii sunt fericiti , samd . .. .

Ei, prietene, prietene...

daca ai fi citit un pic ceea ce ti-au recomandat ceilalti de pe forum, aia cu ciclul azotului, ai fi vazut ca el dureaza cam 30 de zile (poate fi accelerat cu bacterii). In primele zile totul e ok, apoi catrastrofa. Se pare ca ai mutat pestii in acvariul mai mare in prima saptamana. Ai trecut la mustata.

Asta e chestia naspa cu natura, oricat incercam noi sa o contrazicem, ea tot ca ea face.

Bafta (sau bulan cum ii zici tu) in continuare.
valpangica
Junior member

IP:

Revin cu alte amanununte care sunt de bine

- in a 3-a saptamina de viata - mi-au murit numai 2 pesti - achizionati din acealasi loc ( nu fac reclama negativa ) , ast ain interval de 48 ore !
- in rest toti copii stau bine mersi si mai nou m-am trezit in acavriul mare cu peste 20 alevini ( cred ca de la cei 2 gupi ) .
- in acvariul mic tin in continuare 6 alevini si un numar de 3 sanitari .

O bucurie sa ii tot privesti .
[Email]
valpangica
Junior member

IP:

Si asta ar fii o poza cu acvariul cel mare :

image
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: