IP:
Eu zic sa facem un concurs cu tema: cel mai rau peste din acvariu. Fireste, cu probe specifice:
- atacul la furtun
- luptele grecoromane cu degetul
- atacul la geam
- etc
Al meu castiga
Ieri, in timpul operatiunii de prindere a grupului Elongatus, am scos cateva pietre din acvariu si le-am pus pe un nailon, tinandu-le asa cateva ore. Cand le-am pus inapoi in bazin, aveau un fel de rugina pe ele, cam asa se vedea in apa, care se dizolva usor usor, ca o vopsea de oua. Azi cand am venit acasa, vad ca sunt complet verzi, spre deosebire de cele care au ramas in bazin, care au un amestec de alge verzi si maronii pe ele.
Care ar putea fi explicatia? Sa fie o simpla oxidare? Asta in cazul in care algele se pot oxida.
Nu prea e okay. Asa am patit si eu pe vremea cand aranjam prea des acvariul.
Am scos cateva ore pietrele si odata puse inapoi erau verzi ca ale tale. A durat o vesnicie sa creasca alge pe unele, erau verzi ziceai ca sunt patate.
Iar altele a trebuit sa le cojesc de algele moarte si apoi sa astept iar sa creasca.
Ma rog, practic cred ca ai omorat algele. Si acum calitatea apei va fi un pic afectata. Cred ca pe viitor ar trebui sa folosesti cada cu apa in care sa pui pietrele.
Nu pot decat sa te felicit pomi si sa ma bucur de faptul ca munca, priceperea si investitia iti sunt recunoscute. Si nu doar de noi, ci si de cei din afara.
Am insa impresia ca vei avea fooooarte mult de munca. Iti dai seama ce inseamna sa multiplici color revista si sa o dai colegilor de pe forum cu autograf?
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
pomi wrote:Sambata la intalnire, aduc revista cu mine
felicitari pomi!
super! abia astept s o vad!
la capitolul "recunoastere internationala", eu sunt in urma rau saptamana trecuta am primit un mail de la englezoii aia de pe malawiforum.co.uk, prin care imi cereau permisiunea de a folosi o poza facuta de mine cu masculul de Fossorochromis rostratus pentru un Calendar pe 2011 cu Africani..iti dai seama a nu i am refuzat dar mi am exprimat rugamintea de a gasi o solutie sa mi trimita si mie un exemplar..sa vedem daca voi intra in posesia lui pana la urma
ne vedem sambata!
apropos...daca puteti aduce si un aparat foto mai ca lumea, v as ramane profund indatorat.
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
filmuletul inedit ne cam lasa cu ochii n soare adica..ne lasa sa ne imaginam ce vrem..a scapat ..sau nu eu cred ca este unul dintre acei "survivor"-i care lupta pentru fiecare zi in universul lor ...iar cei ca el sunt demni de a si transmite mai departe genele "calite" sa i tinem pumnii si sa l vedem si la 3 si la 5 si la 10cm ! later edit> hai ca la cat de chior sunt nu l am vazut ca a scos nasucul la sfarsit a trebuit sa mi l arate consoarta mea culpa!
deci..Happy end!
This message was edited 1 time. Last update was at 28/02/2011 00:59:40
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
L-am zarit si azi tot in locul respectiv, pascand alge cu grija. Fratele lui mai mare (cel pe care il pozai tu atunci) are cam 2cm si deja se plimba fara grija prin acvariu.