[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariul de ciclide africane  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
body81
Junior member

IP:

Nu e buna filtrarea???? Filtrul l-am cumoparat de la un petshop iar fraierul ala de vanzator mi l-a recomandat stiind ca acvariul e de 120L si vreau sa pun ciclide africane, am dat si aproape 80 de lei pe el. Va rog dati o nota filtrarii de la 1 la 10 sa stiu si eu pe unde sunt, daca e nasoala situatia merg la ala si ii rup oscioarele pentru ca nu si-a gasit fraierul. Va multumesc
[Email] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Stop joc ! Vinzatorul niciodata nu-i fraier . El e pus acolo sa vinda . In toata faza asta , vinovat e cel care merge sa cumpere nestiind ce vrea sa cumpere , dar el vrind totusi sa cumpere ceva . Si cind in sfrisit constata ca a luat ce nu-i trebuia , in loc sa-si recunoasca greseala , da vina pe vinzator . Hai Romania !

This message was edited 1 time. Last update was at 05/01/2010 19:42:05

[Email] [WWW]
body81
Junior member

IP:

Daca ceri sa-ti recomande ceva si pe ecusonul lui scrie medic veterinar, in plus il mai intrebi si daca se pricepe si spune ca da, sigur, ii explici ce acvariu, ce capacitate si ce pesti vrei si iti da ceva care in final nu e bun, nu trebuie sa fii romanul tipic sa il bagi pe gat.Nu sunt romanasul tipic dar nici tepe nu am luat, fara sa raman dator asa ca.... clujul mai castiga un vanzator corect (dupa ce vb cu el nu mai trage tepe garantat) Asta bine inteles daca nu e suficient filtrul. Si apropo i-am lasat si vreo 8 lei bacsis...pt sfaturi. In sfarsit e ok sera 120; 700L/h???
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

De ce nu ai luat un filtru extern de la Eheim de exemplu? E dept ca e mult mai scump, dar stateai linistit.

Iar faptul ca amaritul de vinzator mai e si medic veterinar...hai sa fim seriosi...citi medici veterinari crezi tu ca se pricep si la pestii de acvariu? Si la cum sunt platiti, crezi ca isi mai fac treaba din pasiune?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ar fi ok filtrul, dar pentru un plantat cu putine Characidae, sau cativa Vivipari. Dar pentru Ciclidae...Alea vor filtrare din belsug.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/01/2010 21:22:52

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Tipic romaneste Hai sa-l bat ca ma fost eu nestiutor
Si ca sa nu fiu off-topic total ... e bun filtrul , dar insuficient pt ceea ce vrei tu .
Baga un ochi mai pe la toti astia de tinem "africani" si vezi cam ce si cite sisteme de filtrare avem pe bazine
[Email] [WWW]
body81
Junior member

IP:

Acum ma documentez sa vad cum se face un extern....din cate am citit pana acum nu e foarte complicat, mai citim mai vedem si daca nu ma descurc cumpar unul extern....dar banii inapoi de la amarat tot ii iau.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

body81 wrote:Acum ma documentez sa vad cum se face un extern....din cate am citit pana acum nu e foarte complicat, mai citim mai vedem si daca nu ma descurc cumpar unul extern....dar banii inapoi de la amarat tot ii iau.

Daca vrei sa cumperi, vezi pe www.reef.ro -
http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_externe/Hydor_Prime_30_Canister_Filter

Si iarta-l pe amarit, ca de...cu totii gresim.
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate multi vand putin cunosc. Nu sunt de acord cu "am sa i arat eu lui" insa ai si dreptate. Nu poti sa vinzi ceva fara sa stii ce vinzi. Mai bine ar fi sa zica eu stiu doar sa incasez nu stiu nimic despre ce vand. Asta e Romania.

fost cesrobis
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu e vina vanzatorului ca nu stie ce vinde sau cum sa vanda , etc . E vina celui care il angajeaza si care mai in toate cazurile ofera salariul minim pe economie daca se poate , deci...va mai minunanti ca cei care vand n-au idee de nimic aproape , legat de acvaristica ?? Cati patroni de pet-shop ar oferi un salariu decent , ca sa stea pe acel post un om care chiar stie acvaristica ? Sau cati dintre ei isi initiaza angajatii macar putin in acvaristica dupa ce ii angajeaza ? Ca sa nu mai spun ca unii patroni de pet-shop n-au idee nici ei ce vand si cum ar trebui sa stea treaba cu plantele alea, pestii , aparatura , etc .

This message was edited 2 times. Last update was at 06/01/2010 02:08:26

Until you find someone worth dying for, you never really live.
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ok....s-a cumparat, s-a cumparat.
De ajutor stai linistit ca o sa fie, n-ai dat banii pe degeaba. Intr-un acvariu este bine sa ai un filtru inter+extern, ai nevoie in bazin de curenti de apa ca sa miste excrementele si mancarea de pe fund si ca sa le poata trage filtru extern.
Si sincer nu dati atat de mult vina pe vanzator ca poate nu e el atat de vina. Uitati la un filtru JBL e900 scrie ca e un filtru pt un acvariu pana la 300L smilie dar sincer filtrul ala la un acvariu mai mare de 120L nu l-as pune . Si normal ca vanzatorul iti zice baliverne cand chiar pe produs se gasesc informatii eronate.
Clar pe cutia filtrului Sera Serafil 120 scrie ca e pt acvarii de pana la 200L fireste vanzatorul e un nesimtit ca ti-a dat asa ceva sau nu are habar de acvarii....(bine ca nu ti-a dat un burete borborositor si o pompa de aer )

Acum nu tb neaparat sa iei un filtru extern nou, e plin forumul de anunturi de filtre externe folosite 2-3 luni si cu ani garantie. Cumpara unul de ala, economisesti bani si o sa-ti radieze pestisorii de fericire

P.S:Canistra de la Hydor Prime 30 e buna pt acvariul tau Dar gasesti si alte filtre mai bune si mai ieftine

This message was edited 2 times. Last update was at 06/01/2010 10:09:51

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E suficient acel filtru pentru trei perechi de africani pitici hraniti corect . Crede-ma pe cuvint. Altfel sta treaba intr-un bazin cu mbune mincacioase, acolo ai nevoie de filtrare sanatoasa.

ReBella wrote:Cati patroni de pet-shop ar oferi un salariu decent , ca sa stea pe acel post un om care chiar stie acvaristica ?

Stiu io pe cineva, un amic, omu' e si patron si vinzator , el porunceste, el executa. Si si pricepe, probabil ati vazut poze cu acvarii din magazinu' lui. Stii ce se intimpla cind sfatuieste cite un client sa nu cumpere pesti sau plante care n-au ce cauta in acvariu clientului? Nu greu de ghicit. Respectivu' client merge si cumpara din alta parte, da' tot isi cumpara .

O intimplare de genu' asta a fost cam asa: n-a vrut sa vinda creveti Red Cherry unuia care are discusi, sa nu-i pape discusii. Omu' s-a dus in alta parte si tot si-a luat creveti, evident ca discusii i-au papat. Morala? Vinzatoru' corect nu vinde, celalat a vindut 20 creveti. Dupa citeva intimplari din astea, amicu' meu vinde clientului exact ceea ce cere: scalari cu carasi si cu Pangasius sau 20 de cichlide africane unuia cu acvariu de 50 litri. Daca n-o face, pierde vinzarea pentru ca, de regula, clientu' isi cumpara tot ce vrea el din alta parte. Inainte de a blama vinzatorii ginditi-va ca de multe ori clientii ii fac sa se comporte asa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Eu am asistat la o discutie intre client si vanzator in hornbach. Vroia omul sa ia niste pangasius si niste alti pesti - nu mai stiu ce, dar nu cred ca mai conteaza.
Si vanzatorul i-a spus "dom'le, nu sunt compatibili, nu se potrivesc, o sa moara, astia cresc mari, o sa-i manance pe ceilalti...".
Raspunsul a fost de milioane: "Ei nu sunt compatibili! Las' iau altii daca mor. Daca eu vreau de-astia de ce sa nu-mi dai?"

Nu mai tin minte sigur, da' parca vroia si unu' - doi discusi.

Scuze de of-topic.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

E uite d-aia nu-s eu patron de pet-shop si tot d-aia nu mai sunt nici vinzator . Ca mi-am pus citiva colegi in cap , ca n-am vrut sa le dau ceea ce vroiau ei . Da' io-s nebun asa ca ...
[Email] [WWW]
body81
Junior member

IP:

Nu am prea inteles la ce ajuta polistirenul in interiorul acvariului sub nisip. Care e ideea?
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Eu unul n-am si nici am avut africani da' cica astia cam scormone nisipul.
Si de obicei daca ai africani le mai pui si niste pietre(bolovani), pentru ascunzatori ...
[Email] [Yahoo!]
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mai polistirenul se pune pt a proteja fundul bazinului deoarece africanii scormonesc nisipul si deoarece vor sa-si faca "garsoniere" sapa sub piatra si pot sa ti-o darame.
E bine sa bagi polistiren pe fund si apoi sa pui piete...dar daca esti baiat desteptsi asezi prima data pietrele pe fund bine si sa aiba stabilitate structurala nu o sa ai probleme cu pietrele tale.
Dar prichindeii tai de africani de care s-a vorbit mai sus...aia n-au cum sa-ti miste pietrele

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
body81
Junior member

IP:

Salutare. Am luat pietre pentru acvariul meu de pe malul Somesului insa nu prea stiu daca sunt bune. Ca forma si culoare sunt ok insa am inteles ca pot sa contina fier si nu au ce cauta in acvariu. Cum as putea sa recunosc o piatra daca e buna sau nu. Cu filtrarea ca sa fie mai buna, am sa mai cumpar un filtru intern de 700-1000L/h, din pacate de un filtru extern nu am bani acum. Va multumesc.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: