Salut,
Multumesc pt sfaturi. Tipul care mi-a facut acvariul are un petshop in Ia?i, e destul de priceput si materialele filtrante inclusiv filtrele mi le-a recomandat pt ca a avut rezultate f bune cu ele si pe acvarii mai mari. Am sa a?tept o luna sa se stabilizeze si dup? aia vad daca ii fac upgrade. Momentan am si o problema cu filtrul, furtunul de evacuare apa trebuia sa ajung? pana in partea dreapta a acvariului dar e prea scurt si am facut comanda pentru unul mai lung. Adic? curentii de apa in acvariu nu sunt tocmai corecti.
La frontosa m-am gândit si eu sa renunt dup? ce am v?zut in petshop la ce dimensiuni ajung.
Am actualizat profilul. Ca orice novice am crezut in reclamele care le fac filtrele, si 1800l/h am crezut ca e mai mult decat de ajuns. Am sa vad cand se stabilizeaza acvariul, daca nu face fata poate fac o investitie si iau un Eheim, am vazut ca e cel mai popular pe forum.
- de cand ai startat sistemul? Filtrul a stat 3 zile pe un acvariu de aceasi dimensiune deja facut. Dupa cele 3 zile am luat filtrul si 50% din apa si am pus in acvariul meu, dupa o zi am completat cu apa de la robinet, am mai lasat putin si am pus pestii.
-filtrul ala de 1800 de litri pe ora nu stiu cat material filtrant are dar mi se pare putin pentru un acvariu de 400 de litri cu cichlide Are 4 incaperi pt material filtrant, 3 le-am schimbat cu: Ocean Free Super Zero Color, Classica Specia Grade Ceramic Rings, Ocean Free Super Zero Ammonia. Filtru are si sterilizator UV
Sunt nou pe forum si am zis prima data sa imi prezint si eu bazinul. L-am terminat acum 2 zile, e de 150x50x55 400 litri cu sticla de 10, filtru extern Aqua Pro 1800l/ora si o pompa de oxigen, 2 neoane spectru pesti, moonlight, 3 ventilatoare amplasate pe capac, nisip granulatie fina, roci cu gauri pentru ca sunt si 8 pui inauntru de electric yellow si vreau aiba loc unde sa se ascunda. Probabil voi mai adauga 2 mari radacini pe mijloc dar vreau mai intai sa gasesc niste radacini care sunt specifice zonei lor.
Momentan acvariul cuprinde:
- 7 electric yellow adulti si 8 pui de maxim o luna.
- 7 care nu le stiu acum denumirea dar arata foarte mult cu electric yellow doar ca sunt portocalii
- 1 Mbuna Williams mascul care urmeaza sa cumpar inca 6 sa intregesc familia
- 1 Red Jewel femela care la fel, voi completa cu inca 6 pentru a face o familie intreaga
- 1 frontosa, la fel ca mai sus.
- 3 sanitari (nu le stiu denumirea dar se vad in video)
- 2 Labidochromis sp. mbamba care urmeaza sa mai cumpar 5
Mentionez ca am inceput cu un acvariu mic de 50L cat timp au fost toti pui dar asta e primul acvariu mai profesionist.
Fiind junior in acvaristica astept parerile voastre! P.S. Apa e putin tulbure ca putin mai devreme i-am hranit cu inima de vita congelata (specific discusilor dar nu avea altceva la petshop momentan), ii hranesc cu un cubulet pe zi si 2 hraniri cu granule JBL Novo Granomix