[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: asc4
Forum Index » Profile for asc4 » Messages posted by asc4
Am primit o notificare pe email ca mi-ai scris, astfel ca iti raspund:
Puteam paria pe orice ca se va gasi unul ca tine.
Lucrurile cu adevarat importante nu au drept de autor si se copiaza pt a reproduce exact exprimarea autorului. Unele din aceste lucruri sunt cele de mai sus.
Daca copiam F= m*a de pe primul site ce-l afiseaza Google imi spuneai ca am copiat Principiul al doilea al mecanicii newtoniene.
Daca imi raspunzi, mai multa atentie la limba romana!
Potentialul redox (PR) sau potentialul de oxido- reducere este un parametru de calitate ce exprima capacitatea apei de a lupta contra radicalilor liberi ( cu ajutorul electronilor liberi ) si care se masoara in milivolti. Valorile sale pozitive arata desfasurarea proceselor de oxidare si lipsa electronilor iar valorile negative arata desfasurarea procesului de regenerare si prezenta electronilor. Pentru ca apa sa realizeze o buna protectie trebuie ca acest parametru sa aibe valori negative.

Radicalii liberi sunt molecule inalt reactive cu un electron impar (sau "liber") pe orbitalul extern, conditie de dezechilibru care transforma aceste molecule fragmentate in agenti foarte instabili si periculosi din puncte de vedere biochimic.
De fiecare data cand un radical liber ataca o molecula normala pentru a-i sustrage un electron, molecula isi modifica in urma acestui proces proprietatile initiale, transformandu-se la randul ei in radical liber. O celula mutilata in acest fel la nivel molecular isi pierde functiile de baza, transformandu-se intr-o sursa de noi radicali liberi, gata sa atace alte celule si denaturandu-le functiile. Se genereaza astfel un lant necontrolat de reactii daunatoare.
Atunci iti voi putea oferi un fir de Proserpinaca Palustris, o planta cu o crestere deosebit de lenta dar considerata de multi ca cea mai frumoasa.
Prin curier pretul este de aprox. 20 lei, dar le aveti a doua zi (Heteranthera Zosterifolia are sanse minime prin Posta, sunt patit) plus ca vine el sa ia coletul de la mine. Tocmai de aceea vreau sa va dau cat mai multe soiuri pt a merita cheltuiala.
Florentina, mai ai rabdare o luna? Pana atunci vreau sa mai onorez 3 donatii.

Va salut! Voi contacta pe principiul: primul venit, primul servit. Urmatoarele donatii vor fi prin contactarea celorlalti doritori ce deja mi-au scris.
Doar prin curier, cu livrare marti:

1. Hemiantus Micrantemoides- cateva fire
2. Ricia Fluitans- ceva pt inmultit
3. Cabomba Caroliana- 1-2 fire
4. Bacopa Caroliana- 2 fire adulte 20 cm
5. Heteranthera Zosterifolia- cateva fire cu frunze f mari, preferata mea
6. Hydrocotile Leucocephala- 1 fir, e deja scos din acvariu
7. Limnobium Laevigatum- 1-2 bucati mari
8. Limnophila Aromatica- 2 fire 30 cm
9. Limnophila Sessiflora- 1-2 fire
10. Ludwigia Inclinata Verticilata Cuba- 2-3 fire 20 cm portocalii, preferata nr. 2
11. Ludwigia Repens Rubin- 1 fir 40 cm, superb
12. Staurogyne Repens- un fir
13. Microsorum Pteropus- scot din planta mama
14. Aponogeton Boivinianus- 1 pui marisor
15. Willow Moss Fontinalis Antypyretica- destul cat sa va umple acvariul
16. Hedyotis Salzmannii- un firicel
17. Dwarf Bonsai Ammania- 1 fir cu 2-3 ramificatii
18. Didiplis Diandra- 2 fire 35 cm, pt inmultit
19. Blyxa Japonica- 1 pui
20. Lagaroshipon Major- 1 fir pt inmultit
21. Pogostemon Helferi- 1 pui.

Urmariti donatiile mele. Am 60 de soiuri.

Forum Index » Profile for asc4 » Messages posted by asc4
Go to: