[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Il pui dupa ce termini cu Exit, inainte de Omnipur. Faci intai un schimb de apa, cat mai masiv posibil, apoi pui filtrul cu carbune activ, ca sa absoarba restul de chimicale din bazin.
Ce prost sunt, sa moara lufthansa.. am supapa unisens in casa.
Mersi tristule

edit: am gasit si o pompa submersa, micuta, de la Tunze (a fost la ATO in marin). Momentan o carpesc asa, o bag in acvariu si aia e.
Pe viitor ma gandesc sa iau o pompa externa, ma gandesc la un Eheim CompactON, dar trebuie sa gasesc si o metoda de reductie pana la furtunul de tip instalatie osmoza (metoda sigura, sa nu-mi bufneasca furtunul la reductie din cauza presiunii).
Gata cu Austria, fuse si se duse, sa fie la ei acolo.

Am ca prioritate sa fac un sistem de auto water change.
Partea de incarcare a acvariului cu apa e simpla - am robinet apa calda + robinet apa rece > mixer mecanic apa calda/rece > robinet cu termometru > electrovalva (cu senzor de nivel in acvariu) > filtru sedimente/carbune > furtun pana la acvariu, pace si prietenie.
Cum fac golirea fara sa indes pompe inestetice in bazin? Cum previn dezamorsarea furtunului de scurgere si/sau cum opresc golirea acvariului dupa ce s-a ajuns la nivelul stabilit?

Sugestii va rog, multumesc

Si daca ai posibilitatea sa filtrezi prin carbune activ, se elimina multe substante.
Daca ai la indemana un filtru intern, il poti umple cu carbune si il lasi sa ruleze acolo 2-3 zile.
Nici eu nu cred ca e gris. Corpul pestelui se umple de puncte albe si mici foarte repede. In general, se trateaza rapid cu urcarea temperaturii apei si cu verde de malachit.
Pare a fi o ciuperca. Eu as fi tratat cu Sera Omnipur, care e bun pentru paraziti, bacterii, ciuperci.
Cel mai bine e sa intri pe site-ul de la JBL si sa identifici corect problema, conform pozelor.
Cand locuiesti in austria e una - ai casa, loc de munca, beneficii.
Cand vii ca mine "in delegatie" si intr-o saptamana trebuie sa faci singur ce fac 2 insi intr-o luna, e cu totul altceva.
Escrava Isaura scrie pe fruntea mea. Fmm austria.
alinutz80 wrote:
Dar totusi ai putea invata o asistenta sa schimbe putina apa....si eu la birou l am invatat pe un coleg .... si daca e grav il rog pe el sa schimbe apa

Exclus. O sa fac o instalatie de auto water change, cand o sa am timp.
Momentan ii slugaresc pe altii in tari straine, fmm austria cu cine te-a inventat
V-am mai zis eu. Pana la o varsta, uiti sa te inchei la prohab dupa ce te picuri. Apoi, uiti sa de deschei inainte sa te picuri
Costapur a fost eficace la ich. Pentru fungus, am folosit Omnipur.
Poti incerca si Seachem Paraguard
Daca merg o data pe saptamana acolo, e ok cu prefiltru (cel putin acum, cat sunt lostritele mici). Hai, poate rezista si 2 saptamani, dar 3 sau mai mult sigur nu.
Inainte de orice operatiune, am facut si niste teste (orientative, ca nu mai pun baza in scamatoriile astea de la JBL).
Am pregatit pejtii pentru lipsa mea.
Am schimbat apa, din aia veche au mai ramas trei degete, am scos prefiltrul (iar era imbacsit, nu rezista o luna daca-l las necuratat) si am pus sorbul clasic, am taiat o portie de mancare zilnica.
La final am adaugat o lingurita de sare din aia de la Seachem si am pus 50ml de JBL Biotopol. In rest, pejtii ie bine-sanatosi.
Pentru amatorii de imbracaminte uda - in timp ce mesteream la acvariu m-am stropit din greseala pe pantaloni, in zona prohabului. Daca doreste cineva poze, detalii in privat

image

image
Au si plante acolo, daca n-au mancare isi aduc aminte ca le place clorofila
test
Multam
Alinutz, nu are cine.

Lukitza, esti un porc. Si eu sunt un porc, dar unul cu acces la camerele de supraveghere
Ok, mersi frumos
Cata apa pot sa schimb la lostritele alea? Maine ma mai duc la cabinet, apoi o luna si ceva nu sunt in tara. Ar fi ok un 80%? (mai am niste Seachem Stability si Prime)
O sa scot (pana la intoarcere) si prefiltrul, las sorbul clasic ca sa nu risc alte cele.
Da, daca ma gandesc bine aveam Hydra32 cand am prajit coralii..

Pozele le poti incarca pe https://img.plici.ro/ si apoi copy paste la bb code medium linked.
E, momentan purceii mei sunt mici. Nu vreau sa ma gandesc ce se intampla dupa ce cresc
Vezi ca asa am ars eu coralii, cu configul lui Saxby. Apoi am vazut ca acvariul lui are 1,5m adancime.

Ia in calcul si AB+ sau BRS daca nu iti place albastrul de la AB+

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: