[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Dar eu nu sunt in razboi cu nimeni! S a nimerit ca anubias s? se dezvolte f bine in sol! Chiar m? urechezi degeaba! ?i ptr ca sunt o persoan? vesela, inchei cu o replic? ptr ironia ta, nu este vina mea c? mana m a f?cut de?teapta! ????

N-am facut ironii, doar ti-am explicat ceva. Daca ai luat-o ca pe o ironie, probabil ca te asteptai sa fie asa. Alte concluzii trebuia sa tragi de acolo, oricum nu mai conteaza si prea putin imi pasa.
Te-am mai rugat sa nu mai folosesti diacritice, ne spargem ochii sa intelegem ce scrii.
Presimt ca o sa iasa ceva de vis
Ca sa evitam ridicolul situatiei, pune in balanta urmatoarele:

- ce interese are un vanzator
- ce interese au avut cei care ti-au dat sfaturi aici

Ai aici oameni cu 10-20 ani de experienta in acvaristica. Pasionati care au cheltuiti multe mii (de euro) pentru acest hobby.
Dar, daca ai plecat de la premiza ca tu ai dreptate (siguranta ca acvariul e ciclat, inutilitatea testelor), inseamna ca stii mai bine.

Noi, astia mai redusi dpdv intelectual, nu bagam solutii in acvariu pana nu ne uitam ce contin solutiile si care sunt riscurile.
Noi nu plantam anubias-ul in sol (se poate si asa, dar plantat intr-un anumit mod si e greu de mentinut modul ala pe timp indelungat, din mai multe motive). In timp va putrezi, nu se intampla instant. De aceea recomandam si altora sa faca la fel.

Cum ziceam, iti dorim succes in continuare.

Sigur, tu stii mai bine. Succes in continuare.
N-am urmarit discutia prea atent, dar:

- Sera Mycropur contine Acriflavina (un antiseptic folosit in WW1)
Nu este benefic pentru plante, dar in poza vad echinodorusi, e posibil sa reziste.
- mai contine si ceva cupru, daca exista nevertebrate in acvariu n-o sa le placa deloc.
- posibil sa apara si o usoara deciclare

Acum, vanzatorul de la Coralis fie a nimerit-o la fix, fie e o simpla coincidenta ca si-au mai revenit pestii. Stim sigur ca a facut safteaua.
Cert este ca ciclarea acvariului este influentata de foarte multi factori si nu poti spune ca "sigur e ciclat dupa 4 saptamani", cine spune asta mananca bors. Determini daca ciclarea s-a incheiat sau nu doar cu teste.

Cauta bureti Oase pentru prefiltru, vin in mai multe granulatii. Parca la iazuri-acvarii am vazut.
Eu am lipsit vreo doua saptamani, prefiltrul de la Evertrist mi-a salvat pielea

Asa arata un burete spalat langa unul nespalat.

edit: tin sa precizez ca am modificat intake-ul pe 16/22.
Multumesc!

Habar n-am ce e pe acolo, inca nu-i cunosc. Pe cei galbeni ii stiu, atat
lukitza wrote:Io le-am dat de toate dar de ceva vreme am ramas la asta

Cat de mari sunt granulele? Sunt ok si pentru lostritele astea ale mele, la 2-3 cm, sau mai astept sa creasca?
Toti barbatii e un porc
Place si la unchiu Pave! Era si timpul sa-si odihneasca mana Goguta
N-am mai ajuns ieri ca era totul blocat la D-na Ghica, asa ca am venit azi.
Desi n-am mai trecut pe aici de cand am adaugat pestii, totul arata foarte bine, lostritele au crescut, geamurile sunt curate, nu au crescut alge dubioase. Fac un schimb de apa si ma car

Imi aduc aminte ca am avut un acvariu Juwel 240, iar inainte un Juwel rekord 60. Sunt lucrate frumos, ingrijit, dar in vecii vecilor n-as mai da banii pe asa ceva.
Sunt restrictive, au dimensiuni atipice si e un adevarat chin sa faci modificari la instalatiile tehnice existente sau sa adaugi altele noi. Prefer sa-mi aleg singur lampa, filtrarea si ce mai trebuie iar in functie de asta sa fac un bazin customizat la o firma de specialitate.
Am avut comenzi la Aquadec si Nevertebrate, lucrarile au fost de nota 10+

Fiecare face cum crede de cuviinta, eu mi-am expus parerea personala.
Ce prefiltru ai, ca mi-e lene sa scobesc in urma
Abia m-am intors, o sa vad maine noutatile. Din ce zic fetele, ebineboss
Salut, am gasit asta:

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1365160914000197
Si sa ne impartasesti parerile
Eu l-as alege pe ala cu hub centralizat si as mai lua senzori (treptat, 1-2 bucati pe luna, ca sa nu ma rupa la buzunar). Face ce ai cerut si nu-ti confera batai de cap sau timp pierdut.
Acum, pun si eu o intrebare de neam prost.. nu ca m-ar alerga banii prin cartier, dar ce e asa de scump 30$? Chiar si inmultit cu 8..
https://www.amazon.com/MOCREO-Temperature-Waterproof-External-Refrigerator/dp/B09QM4P4VP/

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: