[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Nu da bine verdele cu sufletul meu negru
Succesuri!
Cand pestii mei sunt bolnavi, beau ceva. Devin mai vioi si mai linistit
Samy wrote:
Oricum am in plan sa adaug mai mult co2 scad ph la 6,1

De ce?
Au sosit primele piese, robinetul herz cu termometru si mixerul de apa calda/rece.
More to come.

image
Intre timp apa s-a declorinat de la sine, lasati omul in pace
Prime te va ajuta la schimburile de apa, cand o sa ai pesti. Acum e doar risipa, clorul oricum dispare in 24 de ore de la sine.
end-er wrote:Excelent site-ul plici.ro, cum serveste si linkurile gata pregatite pentru forum. Mura-n gura

Mersi, era si timpul sa o spuna cineva dupa 14 ani

Lemnul e bun daca ai loc sa cureti geamurile pe interior
Cand o sa mai cresti o sa afli ca de la o varsta ai suge orice.
alinutz80 wrote:
Poti sa schimbi doar sticla din fata, dar trebuia facut asta inainte sa l refaci acum e ok, nu se vede asa tare numai daca e acvariul golit.

Dar ce, am innebunit la cap?

alinutz80 wrote:
Nasol e caci mamicile i-au lasat pe copii sa faca chestii d astea...

Da, asa e la moda acum, lasi copilul sa conduca, nu-l tratezi cu "nu". Si ii dai tzatza pana la 5 ani, ca "cere copilul".

alinutz80 wrote:
Dupa ce termini cu instalatia de schimb de apa automat poate faci un topic unde explici ca la prosti ce si cum ai folosit si cum ai facut, as fi interesat si poate fac si eu cumva....

Nici eu nu stiu ce fac, dar e o simpla combinatie de instalatii sanitare + electronica level 0.001 - pielea plii.
Am sa scriu ce si cum am realizat, daca o sa functioneze.
Da bravo. Era la inceputuri, lasam si eu magnetul in acvariu, asa cum faceam si acasa.
Asa ma pricep eu la masini: aia mare, aia rosie, aia de marfa
Eu ce sa fac, daca am avut pe acolo copii cu initiativa si mamici mandre de ei? S-au jucat si ei cu magnetelul, au facut mai-mai pe geam smilie
Bine ca nu se vad cand e apa in bazin
Cum il faci sa arate bine, cum te gandesti sa strici
M-am intors, am schimbat apa la lostrite:

image

Am pregatit acolo si priza dajteapta:

image

Am gasit pompa Tunze, pe care doream sa o folosesc pentru evacuarea apei:

image

Dar, cautand-o, am gasit si elecromielul asta (o pompa de detergenti):

image

Asta ma coafeaza mai bine, ca nu mai bag in acvariu decat un furtunas pe care pot sa il ascund in spatele incalzitorului. O sa fac o proba sa vad daca se si amorseaza singura (asa ar fi de bun simt, pentru ca e puternica si are si valva unisens incorporata).
O alta problema la care nu m-am gandit. Trebuie sa limitez schimbul asta de la distanta la maxim 40-50% din volumul de apa, altfel risc sa se dezamorseze filtrul. Ceea ce inseamna ca sub nici o forma n-am sa mai pot folosi prefiltrele Eheim (cand faceam schimbul de apa ad@labbam, opream filtrul si blocam si robinetii cand ajungea apa la un nivel, sa limitez cantitatea de aer din furtunuri).
Plm, m-am trezit la 5 dimineata ca sa plec la cabinet sa schimb apa si sa ma intorc acasa in timp util. Ratz ale dracului de lostrite
Am comandat toate cele necesare, sper sa se livreze saptamana asta.
flo77 wrote:Crezi ca un overflow de la un sump, conectat direct la canalizare te-ar ajuta?

Exclus, nu ai idee cum fac copiii cand vad acvariul, nu e intelept sa atarn ceva de acvariu.

Tot tristul are dreptate, la asta ma gandisem si eu.

Pompa tunze in acvariu > furtun > electrovalva in dulap > furtun pana la scurgere.

Pompa si electrovalva vor fi actionate simultan. Intai manual, cu contorizare minute, apoi va fi automat cu o marja de eroare.

Imi pare rau ca am gasit o pompa mirifica, potrivita pentru furtunasul ala de osmoza, dar e saraca in descriere.
Cica ar fi o pompa pentru spalarea osmozorului si dureaza doar 18 secunde.
https://wts-online.ro/produs/electrovalva-spalare-membrana-osmoza-inversa-conector-rapid-1-4/

Si cu senzor, tot un drac. Apa se va duce mai departe (daca ma gandesc bine, valva unisens nu ma ajuta la nimic).
Chiar daca las sa scoata apa pana se dezamorseaza pompa interna, in momentul umplerii gravitatia o sa dea cu mine de pamant si apa se va scurge iar din bazin.
Imi trebuie o valva unisens cu supapa de inchidere electrica/electronica.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: