| Message |
|
|
|
Initial, in prima saptamana au avut 2 hraniri pe zi, apoi le-am taiat ratia la una.
Nu imi permite hranitorul sa setez si zilele, nu e asa destept..
|
 |
|
|
|
Schimb de apa in primul rand. Niste carbune activ sa elimini toate chimicalele ramase. Bacterii pentru ciclare, probabil Omnipur ti-a decimat populatia de bacterii. Prodibio Biodigest e o idee buna.
Cat despre pesti, poti sa ii revigorezi cu Easy Life Voogle, le faci un tratament de 5 zile apoi doza de intretinere saptamanala pana se termina flaconul.
|
 |
|
|
|
Stand pe vine
|
 |
|
|
|
Cand am vazut gramezile de rahat si am belit ochii, unul din pesti mi-a spus care e motto-ul lor: mananc mancare sa fac burta si ma cac cacat.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
marcusyon wrote:Am schimbat ieri niste apa, o nimica toata, 1090 L
Daca e calda, poti sa o vinzi, pentru amatorii de bai SH.
|
 |
|
|
|
Am plecat iar la cabinet cu noaptea in cap, ca m-au anuntat ieri fetele ca s-a tulburat brusc apa (e a doua oara).
2 ore dus, 2 ore intors, nuie micusor & ratb.
Am citit despre posibilele cauze:
- suprapopulare
- curatenie insuficienta
- prea mult nisip
Ma incadrez la toate. Pe prima o rezolv sambata, curatenie am facut ca un sclav, am aspirat ca la balamuc, am imprastiat pietrele ca sa rascolesc rahatul, m-am enervat si am aruncat 90% din anubiasi, am scos si o tona de nisip sa subtiez stratul.
Ce sa mai, chinez am fost azi. M-am dus si in Hornbach, am mai luat una-alta. Cred ca o las pe anu care vine cu montajul awc.
|
 |
|
|
|
4-5-6 bucati bre, ce sa fac cu zeci si sute?
|
 |
|
|
|
Traiti-ar barosu, adu si niste melci de substrat
|
 |
|
|
|
Te astept. Pungi am, minciog nu prea, am unul mic si jenant.
|
 |
|
|
10-15 bucati, sambata, la cabinet pe Metalurgiei.
Nu stiu ce specii, in principal pestii mai urati sau pe care ii pot prinde
|
 |
|
|
EverSad wrote:
(are si termometru inutil cand se face schimbul de apa de la distanta)
In fata lui e un mixer. Robinetul ala poate fi citit de oricine se afla la cabinet, chiar daca eu sunt in Kurlanda de west.
Eu o sa-i fac un reglaj initial, nu stiu cat de mult stie mixerul sa pastreze setarea, nu stiu daca am aceeasi presiune la apa ca in momentul reglarii, etc.
Pana nu fac jdemii de schimburi asistate (de mine sau alte persoane) si pana nu ma conving ca totul merge uns, n-am sa fac scenariul de automatizare.
|
 |
|
|
Ia, cautati-va voi pdf-uri, eu cauta banda teflon
Asta e ce am cumparat: https://www.emag.ro/robinet-cu-termometru-1-2-herz-armaturen-1220161/pd/D1QDF0BBM/
Aici e acelasi drac, sub forma de set, in pozele produsului sunt si niste specificatii.
https://www.emag.ro/set-3-piese-herz-armaturen-pumpfix-easy-1-4513-31-1451331/pd/DGHQW3MBM/
Imi trebuia un termometru pe teava, pana la urma am ales varianta cu robinet. Eu am schimbat prin casa robinetii aia de rahat de la instalatii si centrala (am pus giacomini si herz si am scapat de probleme o perioada mai lunga) am ales herz.
Asta e mixerul: https://www.emag.ro/robinet-mixer-pentru-baterii-1-2-fr-02155/pd/DTF03ZBBM/
|
 |
|
|
|
Specificatii mai precis? Ca sa stiu ce raspund.
|
 |
|
|
|
Termometru face. Si oprire de urgenta.
|
 |
|
|
|
Mai ai membrana veche, sa incerci cu ea?
|
 |
|
|
In caz ca intereseaza pe cineva, asa arata sistemul de alimentare pe care l-am gandit.
De la stanga la dreapta:
- robinet/mixer apa calda/rece. Mai sunt necesare doua racorduri flexibile.
- robinet cu termometru
- electrovalva
- cupla rapida pentru furtun 1/4 cu filet interior 1/2
Mai departe ar veni un banal filtru de apa - sedimente si carbune activ.
Procesul de umplere poate fi controlat prin sistemul ATO pe care l-am luat (sistem cu senzor de nivel si senzor de siguranta). In ecuatie se inlocuieste pompa din sistem cu electrovalva.
|
 |
|
|
|
Daca se infunda, abandonez schimbul. Pot pune un buretel pe capatul din acvariu.
Ideea e sa pot face ceva cand sunt departe de tara.
|
 |
|
|
|
Nu am de ales, furtun de osmoza. Maxim sa vad daca gasesc ceva prin Hornbach cu maxim 3 mm mai gros.
Indiferent cum o dau, nu pot ajunge la o scurgere fara sa trec prin fata unei usi sau prin spatiu deschis, ceea ce ma obliga sa trec printr-un canal de cablu de pardoseala.
La alimentarea cu apa merge sa "sar" usa, dar la scurgere da cu virgula.
|
 |
|
|
Si am aproape tot. Restul ramane sa cumpar din Hornbach (canal cablu, racorduri flexibile, un niplu, etc)
|
 |
|
|