[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Sau as putea sa-ti explic ce am invatat in copilaria mea din ghetou.
Sa vin si eu cu recomandarile mele
Pentru ca avem putini americani pe forum (o bucata..), putem comanda de pe amazonul romanesc, cu transport mai rapid/ieftin si conditii de garantie mai accesibile.

Pe asta il foloseam cand imi dozam prafurile pentru fertilizarea EI

https://www.emag.ro/cantar-pentru-bijuterii-adler-ad-3168-ad3168/pd/D2YLH2MBM/

Pentru cantarit sarea (acvariu marin) am folosit asta:

https://www.emag.ro/cantar-de-bucatarie-zelmer-ks1700-5-kg-alb-zks16500/pd/EXSZNBBBM/

Din pacate nu mai e pe stoc. A costat 90 lei in 2016.

Ambele sunt foarte precise si suporta functia de tara.
Ziua 2, apa in continuare este cristalina (conf. camere). Dupa amiaza astept si un feedback de la un ochi de asistenta.
Conform camerelor, apa e inca limpede cristal.
Sa vedem pana maine ce se intampla.
Am explicat de ce intreprind anumite actiuni. In timpul saptamanii nu e posibil, nu poti intinde furtunuri si galeti printre pacienti.
Eu cand am fost acolo in timpul, m-am dus cu noaptea in cap. Sambata/duminica nu are cine sa deschida.
Cum ziceam, eu am socotelile mele in functie de situatie.
Samy wrote:Suparici smilie smilie

Tu sa taci, ca ai votat contra

flo77 wrote:Nu ai si tu pe cineva sa mearga odata pe saptamana , sa aspire rahatii cat de cat si sa curete prefiltrele?

Da, pe mine.
Stai linistit, termina cu copilariile.

Ma enervez cand sunt judecat de pe marginea terenului. Crezi ca mie imi convine sa merg 2 ore de acasa la cabinet si sa incerc sa repar ceva ce sunt constient ca nu pot repara?
E un loc public, intra oameni, vad apa aia tulbure, se uita dubios si scarbiti - normal ca merg sa fac schimburi si sa o dreg cat se poate, mai castig 1-2 zile de liniste.
Va e usor sa judecati nene, ca babele.
Mai am o saptamana de stat in tara si apoi o luna lipsesc. Prin toate aceste actiuni incerc sa elimin orice posibila cauza a problemei actuale cat ai a altor probleme ce pot aparea oricand.
Ce este gresit in curatarea temeinica a cacatului, a schimbului de apa sau a unei mentenante rapide a filtrului?
E usor de pe margine sa dai verdicte.. Am zis ca o sa incerc si cu sterilizatorul uv, il iau zilele astea. Daca aveam bani, comandam unul din timp, momentan asta e situatia.
Eu prost, ca dau detalii si incerc sa fiu sincer - altii fac si desfac in liniste, iar pe forum vin cu o poza la 6 luni si detalii zero sau false. Ceea ce voi face si eu.
Acum apa s-a limpezit brusc, totul e perfect, ceea ce va doresc si voua.

P.S. sunt si un caz clasic de om care munceste pana se caca pe el, care se imparte intre 2000 de probleme si mii de km. Daca intereseaza pe cineva.
Deci se rezolva cu slujbe
Am curatat acvariul in profunzime (scos pietre, lemne, tot). Am avut si ajutor azi, pe nea EverSad.
Am schimbat micuta pompa de aer JBL cu una Eheim 400 cu doua iesiri.
Am adaugat o pompa care sa "mature" nisipul bine (Jebao SLW 20) iar pompa Tunze o ajuta in profunzime. Acum e clar unde se strage cacutu, la vedere si la indemana.
Am curatat si filtrul, spaland superficial mazga de pe saculeti (nu era mare branza in el, oricum). Nu am mai pus burete asa cum am zis, Eheim fix e fix ce trebuie si mai mult decat suficient.
Am rarit populatia de ancistrusi si ciclide (nu stiu ce sa zic de Evertrist ca parea calm, dar mie mi-au iesit peri albi pana i-am prins si deja ma pregateam sa fac o sedinta de spiritism).
Am schimbat hrana pestilor (provizoriu, pana iau ceva ca lumea).
N-am reusit sa duc pana la capat lucrarea cu schimbul de apa, ca m-am enervat. Nu luasem tot ce trebuie, ce aveam deja acolo n-am mai gasit, plm. Alta data.

Teoretic, in afara de filtrarea UV, am facut tot ce era omeneste posibil. Sa vedem cum se prezinta pana sambata viitoare.
Poze n-am facut.

Multumiri tristului pentru ajutor
Am mai avut bloom de bacterii, stiu cum arata in apa, ce "culoare" au.
Eu o sa incerc si cu uv, bineinteles, dar am indoieli.
Nu da, ca l-am testat de mai multe ori.
O lingurita cu varf pe zi? Atat le dau intr-o saptamana
Stai bre linistit, ca nu-mi cad oO-le sa merg cu ratb.
marcusyon wrote:
Apropo, sigur nu mai da nimeni de mancare ? Niste paine eventual ?

Sigur nu.

EverSad wrote:Ce mananca lostritele alea?

In afara de zilele mele, Sak. Cum ziceam, maine le schimb si hrana ca sa stiu o treaba.
lukitza wrote:
Stratul de nisip l-as elimina de la cauze, nu am auzit la nimeni sa creeze probleme. Si chiar nu mi se pare gros.

Asa am citit.

How deep is the sand depth? Don't use any more than they really need or it can become a detritus trap. Stir the sand after vacuuming whatever you find under the rocks. You may see large bubbles coming up from the sand. That's a sign that you have decaying organics within the sand. I, at times, will even siphon out all of the sand (easier than it sounds) and rinse and replace it.

Tot in discutia aia se recomanda un strat de nisip de 2.5 - 3,5 cm. Eu aveam 5 cm.
Am sa fac tot ce e posibil. Daca situatia persista, inseamna ca virgula karma a decis sa se pise pe mine si asta e. Il desfiintez, pun o masuta cu reviste in locul lui si gata.
Mica, exact cat crapa aia tot si repede.
Nu stiu, maine o sa curat si filtrul si mai adaug un burete. Saptamana viitoare aduc si o lampa uv, de la ursulet. Zice ca e posibil sa fie infuzori.
Tot maine o sa schimb si tipul de hrana, pentru moment o sa iau din HB ceva de la tetra si ceva de la JBL. Cand o sa am bani o sa comand ce ati recomandat voi.
Programul meu de maine e asa:

- ma trezesc la 5
- caca, dus, scos caine afara
- ora 6, plecarea
- 7:30 ajung la cabinet
- cafeluta, apoi la 8 un drum pana in Hornbach
- estimez ca de la 8:30 sunt la cabinet pana pe la 11:00.

Daca e nevoie si nu poti ajunge pana in 11, ma anunti si te astept.
Am gasit si punga aia pe care ti-o pregatisem acum 10 ani, cu surface skimmer-ul jbl si niste sigurante obosite.
Poti sa-i eliberezi in lacurile cu lebede din austria?
Ti-a fixat unchiu linkurile

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: