[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdanel
Forum Index » Profile for bogdanel » Messages posted by bogdanel
Am de vanzare un Kit Ferplast CO2 Energy Professional
Manometrele si o reductie originala Ferplast pentru adaptarea la o butelie mare sunt incluse in pret.
De asemenea ofer bonus 3 butelii de 500g descarcate.

Pret: 300 lei

ai uitat sa mentionezi schimbul apei la picatura
Am de vanzare urmatoarele:

- Kit Ferplast CO2 Energy Professional
http://www.animaniashop.ro/produs.php?id=2078

In plus fata de ce contine pachetul din link ofer in plus manometrele si o reductie originala Ferplast pentru adaptarea la o butelie mare.
De asemenea ofer bonus 3 butelii de 500g descarcate.

Pret: 300 lei
Si eu sunt interesat de carte
s-a dat. se poate inchide
rezervat
Vand filtru extern Tetratec EX700 folosit (contine mediile de filtrare originale)
Pret 150 lei
Tel: 0723.355.050
s-au dat
Am de donat foarte multe fire de criptocoryne, plus bacopa si muschi.
De 2-3 fire de elodea as fi si eu interesat.
sunt tot din ploiesti.
iti pot oferi la schimb anubias si Eichhornia Crassipes.
Sa incercam o inveselire
E adevarat ca a durat cam mult, dar din motive independente de mine, apartamentul nu a fost gata si a trebuit sa stau cu acvariul gol.
Cam asa arata acum, dar inca nu e forma finala.
Salut. Tot in Ploiesti vreau si eu cateva plante:

- Nimphaea micrantha - 1 buc
- Limnophilla aromatica - 3 fire
- Alternanthera reineckii "lilacina" - 2 fire
- Eichhornia Crassipes - 2 fire
- Red myriophyllum - 2 fire

Confirma-mi ce poti trimite si iti dau datele de contact pe pm.
Merci.
Sticla mai groasa de 8 nu gasesti in Ploiesti. (cel putin eu nu am gasit)
Recomand Bucurestiul.
Acvariul meu este de 110x50x60 cu geam de 10 (facut de maestrul Ytron acum vreo 7 ani) si nu am avut niciodata probleme cu el, dar pentru dimensiunile tale.... si pt ca nu ai mai facut niciun acvariu pana acum, iti recomand cu prietenie sa gasesti pe cineva care sa ti-l faca asa cum trebuie. E adevarat ca mai creste putin pretul, dar munca trebuie platita si sigur cineva experimentat va face ceea ce doresti tu si vei fi in siguranta.
Bafta!
Par a fi oua de melci pomacea.
Partial sunt de acord cu observatiile voastre, va multumesc pentru ele si imi asum situatia.
Este adevarat ca de acvariu nu m-am mai ocupat anul asta din motive personale si nu sunt mandru de mine, dar nu vreau sa credeti ca am "acvariul groazei".
Am avut cca. 4 ani discusi care au crescut si trait foarte bine si pe care i-am dat in momentul in care nu am mai avut timp de ei.
In maxim 3 luni acvariul va fi mutat intr-un apartament nou si atunci va fi un nou setup.
Acum am luat 2 puisori de discus pe care as fi vrut sa-i tin in "noul" acvariu, iar pe langa acestia am in acvariu de cca. 2 ani cativa xipho, molly, 3 ancistrusi si 3 scalari maturi.
Inainte de a neglija acvariul, acesta arata ca in poza de mai jos.
O sa postez poze cu acvariul dupa ce il voi muta.
O ultima observatie as vrea sa fac. E adevarat ca eu am deschis topicul si am pus o intrebare, dar consider ca sfaturile "prietenesti" de a renunta la acvariu mi se par putin deplasate.

Va salut.
Pentru inceput vreau sa va spun despre ce acvariu este vorba:

Dimensiuni: L=110 cm, l=50 cm, h=60 cm => 330 l brut
Filtrare: TetraTec EX-700
Aerare: AquaEl
Iluminare: 1 x Philips Aquarelle 30W
1 x SunGlo 30W
1 x Osram Flora 30W
CO2: Ferplast Professional Kit + Butelie CO2 7l cu reductie

Ph:6
Temperatura: 29 grade

Azi de dimineata am gasit morti in acvariu urmatorii pesti:
- Scalar matur (cca 1,5 ani)
- mascul Platy
- discus pui (cca. 5 cm)
- mascul ancistrus voalat matur

Pe langa asta am observat foarte multi melci de substrat pe geamul acvariului.
Mentionez ca apa nu am mai schimbat-o (partial) de cca. 3 luni.
De asemenea, am observat pe geamul acvariului o vietate care m-a cam speriat.

Azi am scos cca. 1/3 din apa si am completat cu apa rece direct de la robinet (cam 20l)
In continuare o sa curat toate filtrele .

Ce ar mai trebui sa fac in continuare?

Teoretic ea este ok, adica pt ce o folosesc acum, dar eu aveam in gand o reductie care sa-mi permita sa reincarc buteliile cele mici de la Ferplast (JBL).
Avand deja vreo 4 butelii mici ma gandeam ca o sa ma descurc cu ele, nu cu o alta butelie imprumutata (sau sa-mi cumpar alta mai mare).
Reductia asta este o solutie pentru cei care folosesc sistemul professional de la Ferplast cu o butelie mai mare si care s-au saturat sa dea banii periodic pe 500g de CO2.
salut. mai este valabil anuntul? preturile neoanelor?
Salutare. Am revenit cu detalii:

Reductie am cumparat tot de la ferplast, dar nu e ok ce am gasit eu (adica face reductia de la o butelie normala la reductorul meu cu manometre).
Din fericire am gasit sa imprumut o butelie de 7l pe care am montat-o la sistemul ferplast.
Asa cum a spus un coleg mai sus, si eu am scos buretii din reactor pt ca se umplu de mizerie foarte des (practic functioneaza ca un filtru intern).
rezolvat.
rog inchideti topicul.
multumesc

Forum Index » Profile for bogdanel » Messages posted by bogdanel
Go to: