Plantele din zona emersa sunt tinuta in ghivece cum ar veni sculptate in decor si tinute in pamant de flori.
Desigur,apa e filtrata,in partea dreapta e camera filtrului care trage apa de unde o vedeti voi si o arunca sus,cascada aceea
Domnu Mihai,muschiul respectiv l-am adus din padure,creste in special in padurile de foioase,sunt palcurile alea de muschi verzi,firicelele de muschi au forma stelata.
Daca cineva doreste sa-si faca paludariu,prima data trebuia sa faca o drumetie prin munti si vai,sunt multe specii deosebite pe la noi de muschi,la un moment dat am vazut pe un parau de munte ceva asemanator cu pelia si ogramada de tipuri de muschi si ferigi.
Si un sfat pentru toti care doresc sa-si faca asemenea jungla...nu va zgarciti la latimea si inaltimea bazinului,cu cat mai mari cu atat mai bine.
Biotopul da,bazinu a avut 60cm iar coloana de apa cam 50cm.
Muschiul din paludariu a fost tinut deasupra apei,nicidecum in apa.In apa am avut ceva java moss,ce vedeti in partea emersa e muschi de padure care trebuie tinut la umezeala ridicata.Eu l-am pulverizat periodic cu apa
Bazin: 40x40x60cm,sticla 6mm+ intaritoare.
Filtrare: filtru diy teava 50mm in forma de U, teava este dispusa in partea din spate mascata de decor si este umpluta cu zeolit + powerhead 400l/h + incalzitor tot acolo,50w.
Iluminare: bec 9w,lumina calda + moonlight 0.5w led, nu l-am legat corect,dar functioneaza si il las in capac
Acvariul are si capac,se vinde doar impreuna. La cerere se adauga si lemnele,pietrisul si nisipul.Pestii nu-i mai am.
o schema a sistemului de filtrare si incalzire,tin sa precizez faptul ca nimic nu este la vedere,furtune cabluri etc.
Motivul vanzarii este lipsa timpului,avand in vedere faptul ca in viitorul apropiat trebuie sa urmez o facultate in alt oras.
Pret 180lei. Multumesc,Marincas Ionut 0740456303.
3. pereche Hemichromis lifalili,pereche aprox 2 ani,mascul 12cm,sanatosi,numeroase depuneri la activ, hraniti cu mixtura inima si tetra discus.
video cu pestii...
Tare frumosi astia patati Ai grija la partea din fata cu nisip fin,incearca sa faci o bariera intre cele 2 substraturi,corydorasii vor imprastia substratul cu granulatia mai mare peste el.
Salut,e o chesti si asta Primul lucru ce-mi vine acum in minte este colmatarea.Mai poti bricola un prefiltru si adaugi acolo perlonul sau ce vrei sa folosesti,dar ai grija la debit,ca sa nu tot deschizi toata teava cand il cureti si eventual sa lasi doar materialul filtrant in el.Sunt curios la cum o sa se cumporte in timp.
Acum ce sa mai zic eu...cantitatea optima de material filtrant raportata la volumul acvariului tau e relativ mica,dar dupa parerea mea la un acvariu asa mic e bine sa dublezi cantitatea, la acvariile nano costurile sunt reduse si eu zic ca merita pentru o filtrare de lux.
Multa bafta si spor in continuare
....si cum am intrat in lumea ciclidelor americane,de mai putin de jumatate de an,iar odata cu cele americane mi s-au pus in mana si o pereche de Hemichromis lifalili- jewel cichlid,de care am zis ca ar fi pacat sa inoate alaturi de americani.Daca tot e doar o pereche,am zis de ce sa nu fie un biotop pentru ei? Materiale concrete despre biotopul acvatic al raului Congo nu prea am gasit,doar descrieri vagi.
Am inceput cu bazinul,care din lipsa de spatiu l-am adus la dimensiunile 40x40x60, 96l brut undeva la 70-75net.
Iluminare bec 9w-lumina calda
Incalzitor 50w 26-27C
La capitolul filtrare am avut mari dubii....dar din lipsa spatiului am bricolat ceva intern.Un filtru in forma de U din teava de 50mm PVC,la un capat IN+prefiltru iar la OUT un powerhead de 400l/h + incalzitorul,iar in tub am indesat zeolit cat a incaput.Nimic nu este la vedere.
Si cum vroiam sa respect tema africana de rau,in lipsa unei surse de inspiratie m-am lasat dus de imaginatie. Mi-am imaginat bazinul ca fiind o scorbura intr-un mal al raului,un loc linistit cu multe radacini,crengi si nisip auriu.Acum nu stiu cat de mult se aseamana cu biotopul original dar eu zic ca e ok.
Poate in viitor o sa suplimentez lumina si sa adaug mai multe plantute... Astept sfaturile,opiniile si criticile voastre,scuzati calitatea videoului.
Multumesc anticipat.
Salut amice,la multi ani.
Cum stai cu acvariul,poze? Baga mai multe plante,eu zic sa suplimentezi lumina si dai in forta cu co2.Asteptam poze.multa bafta pana atunci.
Multumesc frumos.
Paludariul a fost o reusita...si acum mi-as dori unul dar...
Biotopul este putin inalt...60cm,coloana de apa undeva la 50,toata astea din motive de spatiu.
Legat de ciclide,o parte din ele o sa plece,o sa las in bazin 2 perechi saptamanile care urmeaza.
Multumesc si o zi buna tuturor.
Tin sa precizez ca pestii sunt sanatosi,hraniti cu tetra discus si mixtura inima.Motivul vanzarii este lipsa de spatiu.Trimit oriunde in tara,acolo unde este ruta directa. Accept si schimburi.
n-au fost tocmai cele mai minunate plante...dar asa cum au fost pentru mine au fost si vor ramane de vis.
In primavara anului trecut am zis sa fac ceva diferit...ceva ce nu prea am vazut pe la noi: paludariu,sau asa in cateva cuvinte,un colt de jungla.
A iesit cam asa:
Prin vara anului trecut,in lipsa de timp si fonduri am fost nevoit sa renunt la plante...am trecut la ciclide. Am inceput de la 0...bazin nou si tot ce trebuia.
Si cum aveam o pereche de hemichromis lifalili,africani de rau,care inotau printe americani...am zis hai sa le fac un bazin doar al lor...si de ce nu un biotop.
Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea,sper ca nu am gresit nimic.Astept sfaturi,opinii,critici.
O zi buna toturor.
Edited by Lucian: ti-am editat link-urile ca sa vedem filmele direct aici
Salutare acvaristi,ma numesc Marincas Ionut locuiesc in Zalau,elev la liceu inca.De acvaristica am auzit pe la 12-13 ani primul bazinas 10l si guppy . In 2009 mi s-a pus in brate un acvariu de 150l si de atunci microbul m-a afectat profund.Am realizat pana in prezent numeroase setupuri mai mult sau mai putin deosebite in limita posibilitatilor.Pesti am crescut destui de la tambaqui la guppy, melci,creveti si plante cu gramada.