[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
African Jewellery.Congo biotope  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
ionut marincas
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor.

....si cum am intrat in lumea ciclidelor americane,de mai putin de jumatate de an,iar odata cu cele americane mi s-au pus in mana si o pereche de Hemichromis lifalili- jewel cichlid,de care am zis ca ar fi pacat sa inoate alaturi de americani.Daca tot e doar o pereche,am zis de ce sa nu fie un biotop pentru ei? Materiale concrete despre biotopul acvatic al raului Congo nu prea am gasit,doar descrieri vagi.

Am inceput cu bazinul,care din lipsa de spatiu l-am adus la dimensiunile 40x40x60, 96l brut undeva la 70-75net.
Iluminare bec 9w-lumina calda
Incalzitor 50w 26-27C
La capitolul filtrare am avut mari dubii....dar din lipsa spatiului am bricolat ceva intern.Un filtru in forma de U din teava de 50mm PVC,la un capat IN+prefiltru iar la OUT un powerhead de 400l/h + incalzitorul,iar in tub am indesat zeolit cat a incaput.Nimic nu este la vedere.
Si cum vroiam sa respect tema africana de rau,in lipsa unei surse de inspiratie m-am lasat dus de imaginatie. Mi-am imaginat bazinul ca fiind o scorbura intr-un mal al raului,un loc linistit cu multe radacini,crengi si nisip auriu.Acum nu stiu cat de mult se aseamana cu biotopul original dar eu zic ca e ok.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=thHgGnfOe8o

http://www.youtube.com/watch?v=A7vvcnLiqbw

Poate in viitor o sa suplimentez lumina si sa adaug mai multe plantute... Astept sfaturile,opiniile si criticile voastre,scuzati calitatea videoului.
Multumesc anticipat.
dragos
Member

IP:

Nu stiu daca e un colt din riul Congo ce ai tu acolo , dar ar putea fi un colt din orice riu la cum arata.Poti la fel de bine sa zici ca e un biotop Amazonian sau Orinoco sau..... Trebuie sa schimbi doar pestii. Super frumos ce ai facut acolo,....
ionut marincas
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu acum asta am vrut sa realizez,plantele si micile detalii trag spre tema africana,pestii completeaza in totalitate biotopul. Multumesc frumos.

Forum Index » Cichlidae
Go to: