Nu e stricat, il pot trece oricand pe sistemul cu piatra de aer.
Din pacate, piatra cu care a venit skimmer-ul este jalnica, scapa bule mari pe la imbinarea cu tevusca din plastic (am carpit-o cu hot glue, dar degeaba). Pe 10 aprilie am comandat 2 RedSea wood air stone si ciuciu, inca mai astept..
Nu ma plang de nitrati, ma plang de algele verzi care sunt puse pe cotropit mai ceva ca otomanii - cred ca sunt efectul nitratilor.
um02122 wrote:
Legat de Moai, tre sa mai rabzi o saptamana
Rabd, nu-i problema, multumesc!
um02122 wrote:
ca am asteptat sa-l trimit prin Koala, dar din pacate batranul marsupial e mai rapid la golit carciumile de pe malul Tamisei decat am fost eu la condus prin Londra ca sa-l ajung din urma.
Parca-l si vad: Oy!
Intre timp, am birjarit skimmerul si i-am adaptat o pompa cu ace:
Din pacate, daca scufund skimmerul prea mult, pompa pur si simplu nu mai trage aer (am verificat, furtunasul nu se gatuie). Las skimmerul asa 2-3 zile si daca nu incepe sa spumeze cum trebuie, il scurtez pur si simplu.
Da bossule, am si zis, dozez 1 ml de nopox zilnic. Am si un "reactor" pentru fosfati, dar am terminat pilulele. Alt reactor nu mai am unde sa bag, am folosit fiecare milimetru disponibil..
Daca pana la salariu nu apare o pompa asa cum imi doresc, am sa o iau pe cea de la tine si vedem noi cum rezolvam cu rasplata
Intre timp, am fost vrednic:
- am riscat si am mai facut un schimb maricel de apa
- am curatat geamurile luna
- am schimbat carbunele
- am curatat cupa de la skimmer
- am curatat pompa de valuri, arata asa de bine acum, incat ma gandesc sa o vand de noua - am aditionat cu biodigest si bioptim + stability
- am masurat salinitatea (1026)
- am masurat nitratii, din pacate tot mari, intre 5 si 10, nu s-a schimbat nimic
Cred ca o sa o iau, multumesc mult. Am tot sperat la un APC 150, dar din pacate nici o oferta..
Mai asteptam cateva zile, ca vine ziua de salariu si voi fi bogat pentru cateva minute
Pai nu vedeti nea Dragos ca ma tot inteapa copchilu ala, ca el a aruncat testele, ca plm. Eu am dat bani pe ele si nu-mi permit sa le arunc, am sa le folosesc pana la ultima picatura.
Nu stiu care e cauza, momentan incerc sa o combat cu schimburi de apa, am rarit mancarea - acum le dau din 2 in 2 zile (desi mi se rupe inima), mai mult nu stiu ce sa fac.
Dozez zilnic 1ml de NOPOX si mai pun Stability la schimburile de apa, skimmer-ul de proteine merge, dar merge de pomana pentru ca am o pompa de aer foarte mica (o sa iau una mai puternica, la salariu), reactorul de fosfati e oprit pentru ca nu mai am granule. Nu stiu daca o sa iau Rowaphos, mi se pare exagerat de scump.
Mircea, marti ies la ora 4 de la serviciu, ajung pe la 5 acasa (lucrez la mama naibii). Daca esti prin zona, sarutmana