Koala, te rog sa nu mai povestesti asa ceva, deja am luat hotararea sa nu mai am activitati sexuale timp de 6 luni
Nene Dragos, nici vorba.. Am folosit antifosfati de la Seachem, in cantitati foarte mici. E drept, nu "regeneram" bilutele, ci le schimbam total o data pe saptamana, dupa schimbul de apa (desi se recomanda la 4 zile).
Oricum, nu mai stiu cand a fost Radu la mine, cred ca sunt 3-4 zile, atunci am scos de tot din schema antifosfatii. Am sa reiau programul de hranire zilnica, bazat pe congelate. Cand incep testele sa miste, reiau si aditia de NOPOX
A fost odata, cand a fost, ca, de n-ar fi fost, nu s-ar povesti.
Noi nu suntem de pe cand povestile, ci suntem mai dincoace cu vro doua trei zile, de pe cand se potcovea purecele cu nouazeci si noua de oca de fer la un picior si tot i se parea ca-i usor.
Cica era odata un om insurat, si omul acela traia la un loc cu soacra-sa. Nevasta lui, care avea copil de tata, era cam proasta; dar si soacra-sa nu era tocmai hatra.
Intru una din zile, omul nostru iese de-acasa dupa trebi, ca fiecare om. Nevasta lui, dupa ce-si scalda copilul, il infasa si-i dete tata, il puse in albie langa soba, caci era iarna; apoi il legana si-l dezmierda, pana ce-l adormi. Dupa ce-l adormi, statu ea putin pe ganduri s-apoi incepu a boci cat ii lua gura: “Aulio ! copilasul meu, copilasul meu !”
Mama ei, care torcea dupa horn, cuprinsa de spaima, zvarli fusul din mana si furca din brau cat colo si, sarind
fara sine, o intreba cu spaima:
– Ce ai, draga mamei, ce-ti este ?
– Mama, mama ! Copilul meu are sa moara !
– Cand si cum ?
– Iata cum. Vezi drobul cel de sare pe horn ?
– Il vad. Si ?
– De s-a sui mita, are sa-l tranteasca drept in capul
copilului si sa mi-l omoare!
– Vai de mine si de mine, ca bine zici, fata mea; se vede
ca i s-au sfarsit mititelului zilele !
Si, cu ochii pironiti la drobul de sare de pe horn si cu manile inclestate, de parca le leagse cineva, incepura a-l boci amandoua, ca niste smintite, de clocotea casa.
Toti am avut acvarii in copilarie, iar cele mai smechere scule de pe vremea aia erau incalzitoarele (fara termostat) si pompele de aer. In 2008 cand mi-a revenit "microbul" si am auzit de chestii precum ciclare, co2, sol fertil, filtrare biologica, etc, ma uitam ca la masini straine.
Pentru inceput, un sfat: nu te grabi sa cumperi chestii. Ai acvariul, mai ramane sa ne spui in ce directie vrei s-o apuci: acvariu marin, de apa dulce plantat, sau cu cichlidae africane, biotop, etc.
Asta ca sa iti putem face recomandari de la bun inceput si sa nu apuci sa arunci cu banii pe chestii inutile
Suntem in 2015, poti comanda o groaza de chestii de pe internet, fara sa te duci la marginea orasului, unde traiesc oamenii negri si homeless-ii.
Daca n-ai controller, redu perioada de iluminare (n-o sa-ti vina sa crezi, dar si prize programabile poti comanda de pe internet)
Si daca tot le stii pe toate (mai era unul, care stia mai bine ca mine ce temperatura am in sufragerie vara), de ce plm nu umbli la lumina, sa o lasi mai moale?
Am redus iluminarea (desi mi s-a spus ca nu ea e cauza) de la 10 ore pe zi la 8 ore. Din care 6 ore lampa merge undeva la 75%, iar 2 ore sunt in "rampa" (o ora pentru rasarit, o ora pentru apus)
Intr-o saptamana am facut 2 schimburi masive de apa, in speranta ca se remediaza situatia. Mai astept, poate rezultatele apar mai tarziu
George, acvariul arata foarte bine, jos palaria!
Intrebare: pompa de valuri nu e cam mica pentru volumul acvariului?
georgemonda wrote:de vreo doua saptamani am ceva diatome.tre sa sterg sticla zilnic(aviz blue 14) pentru ca ma deranjeaza si nu am reusit sa scap de ele(n-am avut timp nici sa incerc)
Uite Blue paispe, poti sa-ti pui asta la semnatura. Si sunt convins ca omul are mai putin timp liber ca tine.
George, cand am expus problema algelor, elderii forumului mi-au spus ca am o problema cu nitratii. Am masurat si intr-adevar, sunt crescuti fata de alta data. In plus, am mai observat un fenomen: pentru prima oara in 5 luni, Xenia pulseaza. Nu s-a mai intamplat niciodata, chiar ma ofticam ca e statica. Acum, daca exista vreo legatura sau nu..