Message |
|
Salutari,
Am un cory cu fin-rot (extremitatile mancate de bacterii), cel putin asta banuiesc, deocamdata se comporta normal, mananca ok si sta cu ceilalti
Intrebarea mea este: A folosit cineva tratamentul de Tetra - general tonic si daca este convenabil sa il bag in carantina ?
Nu stiu cum sa fac, am inteles ca sunt 5ml la 20L de apa dar mi-e cam frica sa bag atata medicament in apa tinand cont ca ceilalti pesti sunt OK si dupa instructiuni ma avertizeaza ca daca am plante se pot colora
las o poza cu pacientul

|
 |
|
Folosesc teste de Sera si valorile sunt:
GH - 11
KH - 5
PH - 7,5
No2 - 0
No3 - 30
am no3 mare pentru ca sunt 6 zile de la ultimul schimb de apa
|
 |
|
Am physa, la fiecare schimb de apa ii scot pe toti care ii vad dar se inmultesc foarte repede.
Eu cred ca este de vina hypostomus plecostomus, are 10 zile in acvariu, poate l-a deranjat, cu toate ca din cate am citit pleco este un peste pacific si poate fi agresiv cand nu are mancare sau probleme teritoriale.
Apa este cristalina si testele sunt OK.
Acum am observat ca am un cory cu extremitatile mancate, va las niste poze
|
 |
|
acvariul are capac
l-am cautat peste tot, am ridicat pietrele si coaja de coco si nu este nici urma de el
pur si simplu s-a evaporat
|
 |
|
Salutari,
m-am surprins cand dimineata am dat de mancare la pesti si vad ca singurul platy mascul a disparut, s-a evaporat, era matur si foarte activ
am in acvariu de 70L 4 neoni, 2 platy femele, 5 cory, 4 gupy si un pleco de 4cm
l-am cautat peste tot si nu e nici urma de el nici macar resturi, de la noapte la zi, oare pleco l-a asasinat ? era un peste foarte activ si se dadea la toti
|
 |
|
salutari, revin cu noutati
acvariul merge foarte bine acum fac teste saptamanale si toate valorile sunt ok, schimb apa o data pe saptamana
am observat ca am o multime de melci physa care se inmultesc foarte repede si incerc sa ii controlez, la fiecare schimb de apa scot toti melcii care por dar se reproduc foarte repede, cumpar vreo 2 asasini ?
pe alta parte am 3 red platy 2 femele si 1 mascul care in continuu le streseaza, are un comportament cam agresiv cu ele, e normal ?
poze noi in curand
salutari.
|
 |
|
Dupa cateva zile vad ca acvariul s-a stabilizat, la no2 test da 0 si nu am mai facut schimburi de apa de 3 zile
La NO3 valoarea este foarte mica nu ajunge la 10, cred ca este normal cand limita este 50 daca nu ma insel, testul este un pic mai lung are 4 reactivi dintre care 1 este un praf..
Ca pesti am pana acum cei 3 gupy, 5 Sterbai Cory si 4 neoni
|
 |
|
Nu am test pentru NO3 maine il iau.
NO2 este intre 0,5 si 1mg/L
Dupa ce schimb apa scade sub 0,5 si apa de schimb este de la robinet tratata cu Tetra Aquasafe testata si da 0,0mg/L
|
 |
|
Dupa 4 zile de schimbat apa aprox 25L/zi nu reusesc sa scap de NO2, tot creste dupa fiecare schimb de apa.
Este posibil ca acvariul sa nu fie terminat de ciclat ?
|
 |
|
O sa il aspir o data pe saptamana la schimbul de apa
Bacteriile le-am pus direct in apa nu in filtru probabil este o cauza din care ciclarea se intarzie
Cand fac reset o sa tin cont de pietris si las numai manado
|
 |
|
o dau afara cand mai fac rost de plante
mancare de pesti nu am pus pentru ca nu stiam..
|
 |
|
narcis wrote:De curiozitate, cu filtrul cum ai facut pana acum, l-ai spalat, nu l-ai spalat, cum l-ai spalat daca l-ai spalat, ai pus ceva mancare in apa zilnic.....? Este posibil sa ai si ceva care produce no2, fa o poza. Nu inteleg ce inseamna la tine curatenie, atata timp cat tu nu ai vietati in acvariu, ce cureti?
Oricum, daca ai fi facut totul ca la carte, nu ar fi trebuit sa ai no2, sau ceva produce. Ce teste folosesti, cat de des ...da mai multe detalii.
Filtrul nu l-am curatat deloc, numai am scos carbunii atat, mancare nu am pus in apa zilnic am pus bacterii
Curatenie nu am facut ca nu am vietati, am spus ca o sa am grija pe viitor cu, curatenia
Folosesc teste de la Sera cu reactivi, si testul de NO2 are 2 fiole si imi spune la 5ml de apa sa pun 5 picaturi din fiecare reactiv iar in functie de culoare vad rezultatul, testele de no2 le fac acum zilninc ca sa vad cum evolueaza situatia si azi marcheaza sub 0,5 vad ca schimburile de apa pe care le-am facut de 2 ori pe zi 15L + Sera toxivec au folosit
Una peste alta am bagat cei 3 gupy care ii aveam intr-un vas cred ca stau mai bine in acvariu.
Poze:

|
 |
|
38 de zile are, si nici un peste pana nu scade no2 sub 0,5
am grija la curatenie, apa este curata si limpede
nu inteleg de ce a iesit no2 asa mare probabil pentru ca nu am facut nici un schimb de apa de cand l-am inceput ?
|
 |
|
da, l-am redus la 0,5 si in seara asta mai schimb o data
mi-au recomendat si sera toxivec
|
 |
|
salutari tuturor,
revin dupa vacanta si am primit cadou 3 gupy 2 femele si 1mascul
acvariul cred ca este ciclat dupa aprox 5 sapt. si am facut primele teste:
ph: 7
kh: 8,5
gh: 5,5
no2: exagerat !!
nu pot introduce gupyii pentru ca am foarte mare no2 cred ca in 2 zile ar muri
am inceput sa fac schimburi de apa la 12h 15L plus bacterii
am pestii intr-un recipient de 1L nu stiu cat timp mai rezosta acolo ii am de 1zi
alte sfaturi pentru a scadea rapid no2 ?!
multumesc anticipat !
|
 |
|
apa am pus-o pe data de 6 august deci are 15 zile
manado inainte sa il pun in acvariu l-am spalat de 3 ori
pana la urma am decis sa pun bile de jbl fertilizanti si cu asta am terminat solul, mi-au zis ca e bun si dureaza mult timp
la acvariu adaug in fiecare zi picaturi de bacterii Dajana Biofilter
daca vad ca le merge bine plantelor asa il las, nu prea imi vine sa scot totul si sa o iau de la capat
|
 |
|
macar apa e buna ? sau trebuie sa il ciclez din nou ?
scot apa in galeti si o pun din nou cand am terminat cu substratul ?
|
 |
|
ca sa pun aquabasis trebuie sa scot tot nisipul si toata apa, pietrisul acum nu il mai pot separa de manado ca se amesteca
daca se acopera manado apar probleme ?
|
 |
|
am o problema cu jbl manado ridica mult praf si am inteles ca pentru curatentia acvariului este cam dificil de facut pentru ca se aspira usor asa ca l-am acoperit cu un strat de pietris
acum o sa cumpar niste bile de fertilizanti jbl am inteles ca le vine plantelor foarte bine
nu am nici un strat fertil numai jbl manado si deasupra pietris
radacina plantelor am pus-o in manado
|
 |
|
incalzitorul este de 300W, ok atunci scot carbunii si las numai buretele (foam), am pus 3 plante o cambomba si inca 2 care nu le stiu numele, inca
o sa revin cu poze cat de curand, are 13 zile apa si inca ii adaug 3 picaturi pe zi de bacterii
|
 |
|