[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou de la 0  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

De ce nu ai pus si mancare? Bacteriile trebuie sa manance si ele ceva.

Referitor la decor, eu as scoate ulcica aia. Si as fi pus niste alt fel de pietris...asta albastrui nu-mi prea da bine la ochi (mie). Pare si un pic cam maricel.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cristian123
Junior member

IP:

o dau afara cand mai fac rost de plante
mancare de pesti nu am pus pentru ca nu stiam..
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ce remarc eu din prima este ca acel pietris este prea mare, banuiesc ca este undeva la 5-8mm. Cu timpul se va aduna mizerie printre el si iti va fi greu sa-l aspiri, mai ales pe langa obstacole, plante s.a.m.d.
Am vazut ca ai pus bacterii, le-ai pus in filtru sau le pui in apa, in mod normal se pun in filtru, acolo ar fi locul lor si in substrat, bacteriile de care ai tu nevoi nu prea stau in masa apei. Test de no3 ai? Este important sa vezi si nivelul de no3, mai ales ca no2>0. Acum ca ai bagat si pestii, este bine sa faci teste de no2 dese, cum creste bagi schimb de apa. Asta pana se va stabiliza bazinul, insa ti-am zis, parerea mea este ca acel pietris nu este potrivit, va trebui sa ai grija cu el.
[ICQ]
Cristian123
Junior member

IP:

O sa il aspir o data pe saptamana la schimbul de apa
Bacteriile le-am pus direct in apa nu in filtru probabil este o cauza din care ciclarea se intarzie
Cand fac reset o sa tin cont de pietris si las numai manado

This message was edited 1 time. Last update was at 14/09/2012 17:59:00

Cristian123
Junior member

IP:

Dupa 4 zile de schimbat apa aprox 25L/zi nu reusesc sa scap de NO2, tot creste dupa fiecare schimb de apa.
Este posibil ca acvariul sa nu fie terminat de ciclat ?
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ai masurat nivelul nitratilor la apa de schimb? Si da, cred ca acvariul tau nu este ciclat. Te-am mai intrebat o data, testul de no3 ce zice, si care sunt valorile no2.
[ICQ]
Cristian123
Junior member

IP:

Nu am test pentru NO3 maine il iau.
NO2 este intre 0,5 si 1mg/L
Dupa ce schimb apa scade sub 0,5 si apa de schimb este de la robinet tratata cu Tetra Aquasafe testata si da 0,0mg/L
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Lemnul acela, are coaja pe el si ce fel de lemn este? Sa nu fie el cauza problemei, sau vasul acela. Fa schimburi in continuare, pentru a tine no2 cat mai mic, dar sa stii ca iti va intarzia ciclarea.
[ICQ]
Cristian123
Junior member

IP:

Dupa cateva zile vad ca acvariul s-a stabilizat, la no2 test da 0 si nu am mai facut schimburi de apa de 3 zile
La NO3 valoarea este foarte mica nu ajunge la 10, cred ca este normal cand limita este 50 daca nu ma insel, testul este un pic mai lung are 4 reactivi dintre care 1 este un praf..
Ca pesti am pana acum cei 3 gupy, 5 Sterbai Cory si 4 neoni
stefanp
Moderator

IP:

Valorile sunt ok. NO3 de 50 e mult prea mare...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cristian123
Junior member

IP:

salutari, revin cu noutati
acvariul merge foarte bine acum fac teste saptamanale si toate valorile sunt ok, schimb apa o data pe saptamana
am observat ca am o multime de melci physa care se inmultesc foarte repede si incerc sa ii controlez, la fiecare schimb de apa scot toti melcii care por dar se reproduc foarte repede, cumpar vreo 2 asasini ?
pe alta parte am 3 red platy 2 femele si 1 mascul care in continuu le streseaza, are un comportament cam agresiv cu ele, e normal ?
poze noi in curand
salutari.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: