[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Lasa plantele in pace atunci, sagitaria nu este o planta din care sa creezi tufe, se inmulteste prin stoloni si se duce in toate directiile. Daca vrei sa o controlezi cat de cat, trebuie sa o separi. Si eu am planta asta de cativa ani buni, Cel mai mult a ajuns pe la suprafata apei, insa nu am scos flori de la ea. Acum o sa incerc sa o fortez putin, poate vad ceea ce vreau. Lasa I un timp sa se acomodeze, nu pleaca asa repede.
Sagitaria nu e planta de gazon, daca are conditii creste destul de mult, va depasi cu mult orice planta medie ca inaltime. Vad ca ai si cripto, ceva de talie mica in fata ludwigiei, aia o poti muta mai in fata. Criptocorinele din laterale se vor face mari si nu vei mai vedea nimic in spate, valisneria va deveni invaziva daca ii merge bine(la fel si cripto) La echinodorus la fel vei avea de munca, daca are ce trebuie o sa tai la greu funze din el. In rest ai un bazin frumos, curat.
Conform legii trebuie sa ai minim 15 m pana la primul vecin, deci exclus la bloc.
Interesant proiect, insa cu siguranta avem legi destul de clare in legatura cu cresterea/ transportul albinelor.
Simt o usoara agresivitate in exprimarea ta, cand esti putin contrazis, nu uita ca acesta este un forum in care incercam sa ne ajutam.
Si o usoara corectie gramaticala, cuvantul "va" se scrie legat.
Salut. Nu ne arati si noua actualul setup ?
A venit primavara, noutati ceva?
Lumina cu leduri la plantate ma depaseste, inca nu stiu ceva sigur despre cat de utila este la un plantat. De aceea, ti-as recomanda sa schimbi cu lumina de neon, fluora sau ceva asemanator, combinata cu un daylight. Nu e problema daca depasesti 1w/l, eu am muuuult mai mult si nu am nici un fel de probleme, decat cu lenea la mentenanta. Probabil vei gasi o lampa pe dimensiunea bazinului, ca sa nu pui capac.
Altceva ce nu mi se pare ok este substratul, care e cam mare si strange mizeria.
100% nu are treaba substratul cu mossul, iar aquabasis e foarte bun, parerea mea. Pune din nou toate datele problemei aici, poate vedem care e cauza(/ce plante, cu ce fertilizezi, cat si cand, cum, ce lumina- intensitate, durata, filtrare, co2 dc e cat si cu
.,..etc toate la momentul actual).
1 ma refer la radaci ile aeriene
2 cand scoti plantele din aquabasis , se taie intai radacinile perpendicular pe langa planta, pana in profunzime. Se trage apoi de plantuta cate putin, maxim 1 cm odata, apoi se retaseaza zonq, mai tragi putin, retasezi, astfel vei evita sa scoti o parte mare din aquabazis in masa apei. Putin va iesi, insa nu e nici o problema.
Ca sa va scurtez chinurile, va lamuresc imediat. Microsorum asa se inmulteste, lasati planta in pace. Iar referitor la " mustatile acelea" este ceva normal, cu cat planta sta mai mult intr un loc, cu atat va incerca sa se stabilizeze mai bine. Doar replantarea desa te scuteste de acele mustati, tai si replantezi, scoti planta mama.Daca folosesti substrat de la jbl, ai grija cand scoti plantele cu mustati/radacini.
Cel mai probail o carenta de fier, creste putin doza de feropol. Eu nu as schimba fertilizarea.
Cu atat mai mult, daca vrei criptocorine baga toti cei 5 litrii. Insa delimiteaza-le spatiul dedicat lor, altfel se vor intinde in tot acvariul.Daca vrei sa le scoti, tai intai pe langa ele cu un cuter, apoi le treagi cate putin, sa aiba timp sa se reaseze substratul, apoi iar mai le scoti putin...si tot asa. Astfel eviti sa scoti o cantitate mare de aquabasis, insa inevitabil vei scoate cate putin in timp.
Pune linistit cei 5l de aquabasis, nu e mult. Daca pui manado, ai grija sa ai minim 4, 5 cm . Si mare grija cand replantezi.
Foarte misto bazinul, felicitari.
Probabul finrot, da un search sa vezi cum arata.
Ideea e urmatoarea: in buretele acela mai sunt bacterii, nu va lua ciclarea de la 0, va avea si filtrare mecanica, volum mai mare pentru filtrarea biologica.
E ok, ai Inteles cum trebuie facut, spor la bricolat. Poti cola eventual sticla dc te deranjeaza culoarea ei, solutia asta fiind una provizorie.
Un strat mai gros cristal quartz de 3, 4 cm cred ca ar fi de ajuns. Cu siguranta nu numai ancistrusul face deranj, ci si botia.
Draga Katisca(dragut nume), filtrele tale ori nu fac fata incarcaturii biologice, adica sa transforme mizeria aia de la pesti , ori ai avut curentul oprit si s au deciclat. Eu votez pentru prima varianta, sa vedem cu ce voteaza si alti colegi. Solutia este simpla, ori dai hoplo si pastrezi bazinul acual, ori dai bazinul actual si pastrezi hoplo, doar ca iti trebuie un bazin muuult mai mare si filtrare pe masura. Ce faci tu acum cu ei, ii otravesti usurel, parca ai vrea sa scapi de pestii fara sa stie nimeni. Schimba apa mai des, eu as schimba zilnic 15-20% pana as lua o hotarare(rapida ma gandesc).
Nisipul il aspiri saptamanal, nu e nevoie zilnic, doar daca ar fi un bazin fara substrat si ai aspira zilnic mizeria . Nu destabilizezi nimic, schimba linistit apa, cu apa care a stat 1 zi sau o poti pune si proaspata daca ai un conditioner bun.
Tot nu inteleg, gandeste si tu: ai un mediu de filtrare intr-o punga de plastic, inchisa, care nu are treaba cu bazinul. Cu ce te ajuta? Poti improviza imediat cu costuri extrem de reduse, un minifiltru cu minisiporaxul acela. Pui minisiporaxul intr-un bidonas de plastic, de 0,5 sau mai mic, lasi filtul ala al tau mai jos, iesirea de la filtrul tau sa intre in fundul bidonasului iar prin capac faci evacuarea apei catre suprafata, astfel incat sa valuiasca putin suprafata. Te poti folosi de soricei de plastic pentru a fixa bidonasul de filtru, sau orice varianta gasesti fara metale. Asta, ca o solutie de criza, pana te hotarasti ce vrei. Spor la bricolat.
Dupa cum ti-am mai zis, lasa cumparaturile o perioada. Stabileste cam ce vrei, ce buget, citeste, abia dupa discutam de cumparaturi. Primul pas este sa faci schimburi dese si mici de apa ( zilnic sau la 2 zile ). M-ai facut curios, ce punga este aia si ce contine.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: