[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Schimburi dese de apa, adica zilnic, pana se cicleaza si filtrul acesta, poate dura mai mult de o luna. Nu schimbi toata apa, un 15-20% pe zi, in primele zile.Poti suplimenta cu bacterii pentru filtru, le pui cu o seringa pe intrarea in canistra.
Totul e ok, lumina multa, co2, fertilizare. Cu schimburile de apa stau la fel de prost, nu mai devreme de 2 luni, completez ce se evapora.
Cateva poze de azi
Donez zilele acestea in Pitesti urmatoarele plante: ricia, bacopa monieri, ceratopteris cornuta, christmas moss, un fir alternatera.Ridicarea plantelor se face in Trivale cu un telefon inainte. N am timp de colete, anunt exclusiv pentru Pitesti. Ma puteti suna la.0729 964 418, Narcis.
Eu as pastra si bacopa, face niste flori foarte frumoase. Plus ca o poti lasa sa creasca destul de mult in afara acvariului. Este si planta medicinala.
Mai completezi cu altceva, sau lasi spatiu mai mult pentru creveti?
Fiecare va lauda ceea.ce are, va blama ce nu i a mers sau a auzit.ce.nu merge. Eheim e peste juwel ca firma, dar.nici juwel nu e neica nimeni. Furtunele alea nu se.colmateaza asa usor, sunt multi factori care duc la colmatarea lor. Eu am 3 juwel, toate merg excelent, cel mai batran are vreo 8 ani si merge ca in prima zi. Tu daca vrei pentru 120 litrii, orienteaza-te spre ceva in.genul jbl e1500, are suficient spatiu ptr mediile de filtrare, si calitativ e ok. Problema e ca depaseste bugetul tau. Mai poti sa tu uiti si la.o canistra sunsun, cat mai mare, pe.care o umplii cu material bio.
Exact cum a zis.si Bogdan, nu conteaza.cum, important e sa.se.dizolve.co2. Varianta cu difuzorul o.folosea si.Lucian, daca nu ma.insel. Eu personal am.un burete de la.o.canistra, tras pe.o.bucata de pexal. Dizolvarea e 100% si merge pe.o.canistra jbl e900, care are cam 8 anisori. De colmat nu prea are.de ce, dar il.desfac pentru curatenie cam o data pe an, sau mai rar. Daca era necesar, bagam si bile, dar nu este.
Pentru ca noi suntem.barbati, vrem intotdeauna mai mare. Nu e cazul aici, co2 se dizolva si in 10 cm, bulele se invart intre capac si burete pana la dizolvare. Pentru a evita acumularea de co2 in reactor,trebuie sa lasi filtrul sa.mearga , pe undeva peste 600l/h pentru 2,3 bule. Vezi ca era unul la.vanzare, parca avea colegul Liniste daca nu ma.insel.
LE. Chiar el are si face toti banii. Spor la.cumparaturi, suna l.cat mai.repede
Merg f bine bilele, dar la.fel.de.bine merge si un burete, care este un fel.de tampon , se invart bulele intre burete si capacul filtrului pana la.dizolvarea totala.Cat despre locul pe.unde vrei.sa faci lntarea co2, nu conteaza daca o pui prin capac sau pe furtunul de iesire din canistra, efectul este acelasi.
Salut si bine ai venit!
Legat de problema ta, eu as incerca urmatoarele : primul lucru as scoate carbunele activ, l-as inlocui cu orice altceva, burete mai poros, material filtrant biologic gen siporax sau substrat pro; as pune ceva bacterii in filtru (iti alegi singur firma ) ca sa ajuti la stabilizarea coloniilor de bacterii si formarea lor mai rapid in filtru. Poti baga si filtul intern pentru o anumita perioada, doar cu ceva perlon pentru impuritatile din apa. Nu mai umbla la filtrul extern asa des, il desfaci cand nu mai are debit, iar atunci doar clatesti in apa din bazin mediile de filtrare, de preferat cand il repui in functiune sa ai si aditie de bacterii pentru filtru. Spor!
Cei care folosesc un reactor modelul" Bitanu", cel din filtru de apa, nu au probleme cu dizolvarea co2 decat daca debitul filtrului este prea mic pentru a plimba bulele de co2. In acvariu nu vei vedea bule de co2 , acesta fiind dizolvat in totalitate. Un alt avantaj este ca la o valuire mai puternica nu pierzi asa repede co2 din apa .
Salut. Problema este extrem de simpla, ai o ftrare care nu face ce trebuie. Eu nu mi as face probleme ca mai scade debitul, la un debit mai redus ai o retentie mai buna, are colegul kiru un material bun de studiu, ci calitatea materialelor filtrante ar trebui sa te ingrijoreze.Foloseste cu incredere un prefiltru,iar pentru canistra orice ai alege dintre matrix si substrat pro e o alegere excelenta.
Nu mai baga nimic in apa crevetilor,de genul albastru de metil sau verde de malachit sau cine stie ce altceva. De miros scapi dupa ce cureti filtrul, aspiri substratul bine pe portiuni( nu tot odata) , cureti furtunele. Sa ai in vedere si o repopulare cu bacterii cand faci lucrul acesta, ai destule variante de la mai multe firme.
Primul lucru de clarificat ar fi dizolvarea celor 2 bule de co2. Verifica apoi valabilitatea testerului, eventual lasa putin mai mica valuirea. O valoare corecta dupa modificarea valuirii o aflii dupa 3-4 ore. Cat despre necesitatea co2 in apa la intuneric, ar fi bine sa tineti seama ca in la intuneric se trece la stadiul al 2-lea al fotosintezei, in care se produce glucoza, folosindu-se dioxidul de carbon.
Probabil ai amoniac in apa, de aceea ai valori mai mari la amoniac si nitriti, posibil asta e si problema cu otto. Daca ai otto in bazinul asta, pentru inceput schimburile de apa sunt necesare.
1 Valoarea no3 e ok pentru plantat. In schimb, nh3/nh4 trebuie sa fie 0 .
2 La co2, probabil ca ai un test permanent dupa care te orientezi. Aici parerile sunt impartite, cei care nu folosesc un controler de ph cu electrovalva opresc sau nu pe perioada noptii co2, eu personal il las nonstop.
O planta frumoasa, in al doilea site , cel de pe aqua, in poza nu e echinodorus ci sagitaria. Tenelus are frunza mult mai subtire si mai ascutita.
S a donat astazi.
Frumos bazinul. De curiozitate, cat de repede cad primele petale de la floarea de bucephalandre, ca la mine cade dupa o zi, ramne doar bulbul ala din mijloc , iar dupa un timp se deschide si ala.
Daca ai no3 0, nu te stresa prea tare., inseamna ca se consuma. Daca totusi vrei sa faci aditii, poti si cu no3 de la EL, dar fa-le mici, zilnic, doqr dupa ce ai masurat inainte . Altfel risti o destabilizare a intregului sistem prin echilibrul dintre no3 si po4.
Am o insula de vreo 30 cm in diametru, daca e cineva interesat , ii dau cu drag din ea. Doar in Pitesti. 0729964418.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: