[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Citeste regulamentul acestei sectiuni: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7351.page
Nu inteleg de ce se cumpara testul asta 3 - 10 cand se gaseste la acelasi pret testul in zona noastra de interes 6-7.6
Mie imi pare ca aduce la nuanta cu ceva peste 7.5 Sa ne spuna o fata cu ce nuanta se aseamana

Baga CO2 mai mult. Incepe prin a dubla si dupa o zi masoara din nou pH-ul. Cand incepe testul sa fie in nuanta verde galbui de 6.5 este bine. Ai kH-ul mare si trebuie sa bagi CO2 la greu.
Nu am spus ca nu mananca. cat sunt mici mananca la greu dupa care incep sa se leneveasca. Ai mei dupa 1.5 ani ajunsesera niste porci de 12-15cm care dormitau toata ziua si cand dam mancare la ceilalti erau primii la ciugulit
Si tu erai un pic sceptic referitor la algele de pe pietre - sunt de acolo si arata super

Arata foarte bine
Bine ai revenit in gasca microbistilor de acvaristica
daca ai avut nitratii sus este OK (nu ai spus sau nu am fost eu atent).
Poti sa bagi ancistrusul ca este safe Nu cumpara SAE ca peste cateva luni o sa se faca un monstru lenes care nu mai mananca decat ce ii dai tu si nici nu ai cui sa-l dai
Da la CO2 ma refeream sa mearga non-stop. Vedem maine cand masori pH-ul apei de la retea.
Nu am vazut sa ai pesti in acvariu??? Pui mancare in "orb" ca sa se formeze bacteriile? In perioada asta cu diatome ar fi buni niste mancatori de alge pe care sa-i scoti mai incolo daca nu iti plac.
Nu inteleg cum de la pH 7 cum am vazut intr-un post de-al tau apa acum are peste 7... Nu ne-ai spus ce pH are apa de la retea. Eu as scadea pH-ul pe la 6.8 - vezi ce debit iti trebuie si daca nu ai pesti il poti lasa si noaptea (nu am retinut daca il lasi sau il opresti). Ai schimbat apa pana acum? se poate sa creasca pH-ul daca se evapora si tu ai completat tot cu apa de la retea sau ceva din substrat sa nu fie chiar cuser smilie
Lumina poti sa maresti timpul pe la 6-max 7 ore (cu puterea instalata esti la limita de jos dar merge).
Cat despre fertilizanti poti sa maresti doza de Tropica la doza normala. Mai mergem asa o saptamana si sa ne spui cum evolueaza.
pH-ul cat este normal fara CO2. Mie mi se pare mare pentru plantat.
Daca abia acum ti-au aparut diatomele inseamna ca mai ai de asteptat...
Nitratii sunt foarte mici.
Acum sa vorbim de fertilizanti. Nu ne-ai spus daca faci aditii zilnice sau la alte perioade de timp, alternativ sau amandoua in acelasi timp...
Noua gama de la Topica are schimbat doar numele si ambalajul compozitia este aceiasi ca la vechile produse Tropica Plant Nutrition si Tropica Plant Nutrition + Au romanii un proverb care se aplica aici foarte bine: "Aceiasi Marie cu alta palarie" Nu zic ca e rau, dar este acelasi produs. Cu toate ca tin ascunsa compozitia, totusi iat-o
Tropica Premium = Tropica Plant Nutrition
K 0.80%, Mg 0,39%, S 0.91%, B 0.004%, Cu 0.006%, Fe 0.07%, Mn 0.04%, Mo 0.002%, Zn 0.002%, HEEDTA, DTPA, E123.

Tropica Specialized = Tropica Plant Nutrition + cu precizarea ca cei de la care am datele au rezerva asupra nitratilor daca procentul de azot (N) este dat de NO3 sau uree...
N 1.34%, P 0.10%, K 1.03%, Mg 0,39%, S 0.91%, B 0.004%, Cu 0.006%, Fe 0.07%, Mn 0.04%, Mo 0.002%, Zn 0.002%, HEEDTA, DTPA, E123.

Conform acestor date si a volumului acvariului tau (225 litri) rezulta ca aditia ta de 1.25 ml Premium adauga:
Element ppm/degree
K 0.044
Mg 0.022
S 0.056
Fe 0.004
Mn 0.002
B 0
Cu 0
Mo 0
Zn 0

iar cei 0.6 ml de Specialized adauga:
Element ppm/degree
N 0.036
NO3 0.157
P 0.003
PO4 0.008
K 0.027
Mg 0.010
S 0.024
B 0
Cu 0
Fe 0.002
Mn 0.001
Mo 0
Zn 0

iata devoalat acel mare secret pe care il tin ascuns de ochii lumii unii producatori
Dupa mine fierul, nitratii si fosfatii sunt insuficienti
decorul este lucratura artistica. Meserie de meserie smilie
Cred ca o sa fac ca la seriale: astept sa se termine un sezon si le vad cap coada o sa mai intru pe acest post peste o luna
rezolvam si cu platele, tu doar spune
Cumpar Volcanit, versiunea veche cu granulatie mai mare. Contact prin mesaj PM.

Nu ma intereseaza cat de vechi este
koala wrote:
smileyface wrote:Am si eu o curiozitate.este posibila punerea in functiune a 2 filtre Fluval 404, in serie?unul dintre ele sa actioneze ca un prefiltru,fara sa fie bagat in priza.Chiar sunt curios...

Eu as face altceva, mai destept.
As folosi una dintre canistre ca reactor anaerob... cu o pompa mica (60-100 litri/ora) legata extern.
Inauntru as pune siporax, sau spartura de lava, sau matrix...

Asa ar face ciclidarii, dar gradinarii ar prefera filtrarea (mecanica & biologica) in detrimentul denitrificarii pe care o fac plantele
da, dar o sa ai o pierdere de presiune => debit scazut. Scoate-i tot ce inseamna rotor si capacul rotorului (ala spart )
koala wrote:
Oricum, azi vreau sa vorbim si sa vedem cum naiba facem sa modificam instalatia... in asa fel incat sa pot mixa apa rece+calda, pe care sa o trec apoi prin bateria de filtre.
Poate reusim fara sa ma coste "o mana si-un picior".

Asta depinde de prestatia ta fata de statul major de acasa Pe noi nu ne costa nimic sa dam gauri si sa daramam
koala wrote:
- Eu am o baterie de filtre compusa din: filtrare mecanica + carbune activ + sterasyl... e alimentata direct de la coloana de apa rece. Nu am cum sa o "combin" cu apa calda.

Ai cum ca doar ai si apa calda la baie, dar ti-e lene/sila/frica/etc.
eu am impresia ca acolo sunt probleme mai mari la calitatea apei, iar introducerea de chimicale in ea nu va face decat sa amplifice problemele...
Astazi am primit o punga de 3 l de Substrat JBL ProScape Volcano Mineral. Are granulatie foarte mare intr-adevar dar merge la fundul bazinului intre tevile filtrului de substrat. Daca tot eram la capitolul substrat am cernut o punga de 5 Kg de Volcanit cu o sita de faina (plasa are ochiuri de ~1mm). Stiam ca are granulatie mica insa am fost surprins sa vad ca a trecut jumate din volum, 2 litri cu granulatia mai mica de ~1mm. Ce este de apreciat e ca nu contine praf, cea mai mica granulatie fiind de ~0.3mm.
le poti incarca pe img.plici.ro care este al colegului nostru maria sa Dan Pavelescu zis si Batman
m-am lamurit. Astea sunt mai rau decat prafurile alea de le poti lua pe nas Chinezarii de cea mai joasa spita...

In primul rand pentru a scapa de chimicalele alora poti sa faci schimburi de apa dese. Asta nu au decat sa ajute si plantele.
Dupa asta iti trebuie niste teste, doar pentru perioada de inceput (NO3, PO4 si Fe)
Si nu in ultimul rand niste poze cu acvariul si cu plantele (poze de detaliu).
Dupa ce vedem despre ce avem de-a face o sa incercam sa gasim si niste solutii...
daca ti asa de secret numele acelui fertilizant o sa te putem ajuta ca un doctor care face o radiografie la telefon
Mie cantitatile alea nu imi spun nimic atat timp cat nu stim ce contine si in ce concentratie

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: