[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Dubleaza fundul doar cu fasii de sticla de 10mmx10cm. Astea le lipesti dupa ce faci bazinul normal (atentie fara surplus de silicon de jur imprejurul fundului ca sa se lipeasca bine fasiile.
Hranitorul pe care il am eu se numeste JBL Novo Station...
Si eu pateam asta cu uitatul ordinii in care sa dau solutiile si regula e simpla se da din sticla din stanga dupa ce am dat din ea o pun in dreapta samd
Pestii nu au nimic sau cel putin in cei 'jde ani de acvaristica nu mi s-a intoxicat nici unul
Vezi ca nu intotdeauna gaurile din frunze sunt de la lipsa potasiului, mai sunt si melci sau alte carente exploatate de melci
Eu prefer sa dau din produse individuale pentru ca nu exista o formula magica care sa stie ce avem fiecare in acvariu. Fiecare planta consuma diferit si diferentele apar si la aceiasi planta in functie de lumina, temperatura, duritate apa, cantitate de CO2, curenti si chiar plante aflate in vecinatate Fata de alte produse eu am fost destul de multumit de Vimi dar varianta All in Red. Cu toate astea tot mai faceam dozari separate din cand in cand (ba fosfati, ba magneziu, ba fier) asa ca am revenit la individual compus
curenti mai mici (micsorez debitul canistrelor), opresc pompa de valuri din interior si mancarea o pun intr-un dreptunghi care pluteste (o jucarica de dat mancare care are si un brat articulat si o ventuza) in felul asta mancarea care pluteste nu se imprastie pe suprafata apei.
De ce 5 dozari??? Cat de greu poate sa fie sa pui 2 cupe zilnic, inainte de masa de dimineata Fosfatii cu Nitratii intr-o zi, in alta zi fierul si potasiul (potasiul poti sa-l pui chiar saptamanal) smilie
EL vine cu acea cupa micuta gradata in care torni cat trebuie pui in bazin clatesti cupa in apa din acvariu si o pui peste dop. Poti utiliza aceaisi cupa la toate substantele
Ai un cartonas alaturi de sticle pe care este scris mare cantitatea necesara din fiecare substanta dar nu este farmacie ...
Nu am avut dar impresia mea este ca instalatia aia de CO2 este doar pentru acvarii foarte mici... Depinde de apa pe care o ai: daca KH-ul este mare trebuie sa bagi foarte mult CO2 pentru a putea sa scazi Ph-ul cat de cat iar instalatiile astea nu fac fata (nu au debit si trebuie schimbate foarte des).
Din peisaj vad ca lipsesc fertiizantii. Orice modificare in regimul acvariului fa-o treptat si la lumina si la fertilizanti...
oricum treaba e clara: debit redus => timp de bronzare mai mare dar nici prea mic ca dupa aia carcalacii se inmultesc mai repede decat ii bronzezi tu
si toata lumea ma intreba de ce m-am complicat si am pus lampa UV cu un sistem de by-pass la noul proiect de sump...

daca insa ne uitam mai bine la tabelul lor eu nu inteleg totusi partea doua care contrazice prima parte - sa inteleg ca lampile astea sunt inteligente si stiu ce marime are bazinul tau si actioneaza altfel sau carcalacii de bazine mari sunt altii decat cele din bazine mici
Désignation : Pour aquarium de : Débit de pompe conseillé :
JBL Aquacristal UV-C 5W 200 - 400 L 100 - 200 L/h
JBL Aquacristal UV-C 9W 300 - 600 L 100 - 200 L/h
JBL Aquacristal UV-C 11W 600 - 1000 L 150 - 350 L/h
JBL Aquacristal UV-C 18W 1000 L - 1500 L 300 - 500 L/h
JBL Aquacristal UV-C 36W 1500 - 3000 L 400 - 1000 L/h
Désignation : Pour bassin de : Débit de pompe conseillé :
JBL Aquacristal UV-C 5W 3000 - 5000 L 500 - 1000 L/h
JBL Aquacristal UV-C 9W 5000 - 9000 L 500 - 1000 L/h
JBL Aquacristal UV-C 11W 8000 - 11000 L 1000 - 1500 L/h
JBL Aquacristal UV-C 18W 12000 - 18000 L 1500 - 3000 L/h
JBL Aquacristal UV-C 36W 25000 - 35000 L 2000 - 4000 L/h
Toata lumea cand se refera la neon de 18W, 24W etc vor sa transmita marimea lor (lungimea) dar le este mai usor sa spuna puterea in loc de lungime 600mm/1200mm etc. In Watti se masoara puterea electrica iar lumenii masoara fluxul luminos deci nu poti compara mere cu pere. Randamentul luminos al unei surse de lumina se masoara in Lumeni/W (fluxul luminos care se obtine consumand un watt de energie electrica). Neoanele au acest randament pe la 60-80lm/W, led-urile au ajuns conform noilor tehnologii la peste 150 lumeni/W. Nu va lasati inselati insa, led-urile care se gasesc la noi abia ajung la 70-100 lm/W si asta rar de tot si la niste preturi foarte mari...

In afara de fluxul luminos mai conteaza foarte mult si temperatura de culoare (pentru lumina alba)...
Revenind la intrebarea ta, in general tuburile de T8 18W au in jurul 1300-1350 lumeni...
Foarte frumoasa compozitia> Felicitari alex!
Imi face mare placere sa vad ca Ceratopteris thalictroides este utilizata in bazine de aquascaping. Este o planta din categoria Very Easy dar care mie imi place foarte mult - forma frunzelor si culoarea de verde crud sunt super.
poti sa maresti CO2-ul treptat pana il aduci sub 7
lukitza wrote:Sau materialul ala care se pune sub parchet, nu stiu exact cum ii zice. Eu dinala am.
Ideal e ca suportul pe care sta acvariul sa fie perfect plan ca polistirenul sa nu aiba ce prelua.

Eu am avut o experienta neplacuta cand am desfacut un colt de parchet, sub care pusesem material din ala verde de 3mm si l-am gasit "praf" - a se intelege ca am gasit un strat subtire de praf verde
eu te sfatuiesc ca inainte sa pui ceva in acvariu sa masori duritatea apei. Am vazut melci cu cochilia varza la GH9, poate sufera de lipsa de calciu din cauza ca nu asimileaza nu ca nu au de unde ...
sau saltelele asa zise de neopren care se vand in sul pentru corturi, drumetii Au avantajul fata de polistiren ca dupa o apasare materialul isi revine pe cand la polistiren daca se exercita o presiune pe o zona adanciturile raman permanente deci deformarea este permanenta => indica ca la apasarea unei suprafete cu denivelari (nu conteaza ca este la suport sau la acvariu ambale vor prelua aceste denivelor cu deosebirea ca neoprenul va actiona o presiune pe toata suprafata pe cand la polistiren pot fi situatii in care in zonele cu deformari permanente sa nu exercite presiune. Nu spun ca polistirenul nu este bun ci doar ca neoprenul este mai bun
rodoselada wrote:
Multumesc Lucian, am sa incerc sa le curat mi-ar fi placut sa vad acel rosu-caramiziu al pietrelor dar ma indoiesc ca o sa reusesc din prima

Gresesti, lasa-le asa. Caramiziul razbate de sub alge si da un aspect natural... parerea mea
credeam ca l-ai refacut pe cel din bazin. Atunci fa-l si pe cel din bazin cu noul test sa nu comparam mere cu pere (acum la inceput o sa faci teste des ca dupa aia o sa-ti expire testele cat de rar vei mai face
Da mareste doza de fertilizanti si de CO2 linistit.
pH-ul ne intereseaza, KH-ul parca era 5...
Ce ochi am
Refa testul si la apa de la retea sa vedem de la ce pleci. Oricum trebuie sa maresti aditia de CO2
Ancistrusului trebuie sa-i faci un loc unde sa se ascunda (sa fie un loc umbrit sub o buturuga). Poate sa fie nefericit pentru ca este singur. Chiar si doi masculi se simt mai bine chiar daca cel dominant il va fugarii pe celalalt
granulele cand le dai nu trebuie sa ajunga pe substrat - sa le manance din zbor. Se da cate putin. Eu daca bag degentul in apa si nu se prezinta toti la apel inseamna ca nu sunt flamanzi si le dau mancare a doua zi - am noroc ca nu sunt in Norvegia ca aia imi confiscau toti pestisorii
Fulgii sunt preferabili granulelor deoarece plutesc prin apa mai mult...
Pentru ancistrusi si corydoras sunt niste pastile JBL Novo Fect (sunt pentru vegani & vegetarieni ) lipeste o pastila din asta pe geam la jumatea inaltimii. la mine sunt apreciate de toti pestii iar ancistrusii vin si stau cu gura pe ea pentru ei mai poti oparii o felie subtire de castravete si in general sa se descurce ca de asta i-ai luat sa manance ce cade pe jos si in natura sa sti ca nu venea nimeni sa le dea zilnic mancarica. O zi pe saptamana post negru nu a omorat niciun peste
Ce mancare le dai?
mie in primul rand mi-a sarit in ochi numarul foarte mare de melci = mancare exagerat de multa
In rest OK, mie imi place foarte mult stilul jungla. Felicitari!
Vezi ca in Hornbach au destul de des Otto si ia minim 4 bucati, SAE 2 buc sunt de ajuns. Am vazut si la MaxiPet dar erau foarte scumpi. Nu ai scris de unde esti asa ca am dat referinte de Bucureti

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: