[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
2 filtre fluval 404 puse in serie?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
smileyface
Membru de baza

IP:

Am si eu o curiozitate.este posibila punerea in functiune a 2 filtre Fluval 404, in serie?unul dintre ele sa actioneze ca un prefiltru,fara sa fie bagat in priza.Chiar sunt curios...
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

da, dar o sa ai o pierdere de presiune => debit scazut. Scoate-i tot ce inseamna rotor si capacul rotorului (ala spart )

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
smileyface
Membru de baza

IP:

Clar pierderea debitului e inevitabila dar creste suprafata de filtrare. capacul ala e bun,il tin pentru vremuri negre,e lipit cu simt de raspundere am vazut(tre sa incerc si eu pe ale mele la fel) . O sa incerc curand treaba cu filtrele in serie si o sa va pun la curent cum merge. a si da,o sa scot rotorul,capacul rotorului,ax,tot.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

smileyface wrote:Am si eu o curiozitate.este posibila punerea in functiune a 2 filtre Fluval 404, in serie?unul dintre ele sa actioneze ca un prefiltru,fara sa fie bagat in priza.Chiar sunt curios...

Eu as face altceva, mai destept.
As folosi una dintre canistre ca reactor anaerob... cu o pompa mica (60-100 litri/ora) legata extern.
Inauntru as pune siporax, sau spartura de lava, sau matrix...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

koala wrote:
smileyface wrote:Am si eu o curiozitate.este posibila punerea in functiune a 2 filtre Fluval 404, in serie?unul dintre ele sa actioneze ca un prefiltru,fara sa fie bagat in priza.Chiar sunt curios...

Eu as face altceva, mai destept.
As folosi una dintre canistre ca reactor anaerob... cu o pompa mica (60-100 litri/ora) legata extern.
Inauntru as pune siporax, sau spartura de lava, sau matrix...

Asa ar face ciclidarii, dar gradinarii ar prefera filtrarea (mecanica & biologica) in detrimentul denitrificarii pe care o fac plantele

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
smileyface
Membru de baza

IP:

daca o sa revin la ciclide africane sau americane mari cu siguranta o sa incerc si ideea ta koala.multumesc pentru sfat.momentan nu este nevoie la ce am eu...vreo 3 carduri de pesti in "amazonianul" meu ,si nici macar nu mai are plante,doar buturugi.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

rezolvam si cu platele, tu doar spune

smileyface
Membru de baza

IP:

nu ma pricep,in afara de plante de suprafata(care nici alea nu au rezistat din cauza neoanelor aqua glo) si niste mossuri,nu am avut nimic altceva .mereu au avut ba africani, ba americani, ba alte ciudatenii...numai acvariu plantat nu.poate pe viitor

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: