| Message |
|
|
|
O buna perioada de timp am sub-fertilizat, dar dupa ce s-au inmultit plantele in draci am inceput sa pun doza recomandata.
|
 |
|
|
|
Eu nu te pot ajuta. N-am facut teste din motive de lene si pentru ca n-am avut nevoie. Singura planta care nu mi-a mers (din motive de KH) a fost Tonina Bellem.
Testul meu principal era ochiul, ma uitam la acvariu si stiam daca e totul in regula sau nu. De fertilizat am incercat cu multe, dar cel mai mare succes l-am avut cu Vimi all in RED (combinat cu CO2 si cu Easy Carbo).
Atata timp cat acvariul a mers super bine, nu mi-a pasat de necesitatile plantelor. Mai greu a fost sa gasesc "curba de lumina" optima (nu e de joaca cu 8x54w..)
|
 |
|
|
Ca fost posesor de lampa ATI Sunpower, declar: nu ne pasa de aranjamente! Suntem fascinati de cresterea sanatoasa a plantelor
|
 |
|
|
Vorba francezului, shit happens.
Boss, fa un topic intitulat "Ghidul de capatai al acvaristului" si pune in el continutul de aici:
http://www.wikihow.com/Dry-Wet-Carpet

|
 |
|
|
I-o fi curs lui Ponta apa de la genunchi 
|
 |
|
|
Exact, poate ca nici nu e vorba de acvariu 
|
 |
|
|
|
Blue, la un acvariu se pot intampla multe. Fie ca s-a dezlipit un colt de la ceva, fie ca s-a intepat un furtun, fie ca un reactor s-a miscat si s-a prelins apa, fie ca un melc s-a pus pe o teava, fie ca..
Nu mai sari repede sa-ti dai cu presupusu', ca nu esti nici Mafalda, nici Mitica Dragomir si nici profesorul Hancu.
|
 |
|
|
M-a atras in mod special caracteristica: se hraneste cu alge 
|
 |
|
|
Noi sa fim sanatosi 
|
 |
|
|
Sefu Andrei, ti-a ramas mintea la stafilococi
Stabilopozi bre, scuza-mi corectia.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Blue14 wrote:
dan.pavelescu wrote:
Blue14 wrote:Cumpar un test po4 salifert!
E, asta-i buna.. cum plm frate, ca mai acum 5-6 pagini radeai de mine cu salifertul, ca tu l-ai aruncat pe al tau ca e de cacat.
Asta e trecutul.....mi-a zis shubi ca pentru ce avem noi nevoie e ok!
Trebuia sa il pastrez!
Trecutul de ha, haaaaa, de acum o saptamana.
Altadata abtine-te sa critici.
|
 |
|
|
Blue14 wrote:Cumpar un test po4 salifert!
E, asta-i buna.. cum plm frate, ca mai acum 5-6 pagini radeai de mine cu salifertul, ca tu l-ai aruncat pe al tau ca e de cacat.
|
 |
|
|
|
Sa-ti traiasca vietuitoarele!
De unde ai luat Echinaster Sepositus?
|
 |
|
|
Idem. Am dat un seach pe site dupa leitfaehigkeitssensor si mi-a gasit 3 sonde: una pentru apa salmastra, una pentru apa dulce si una pentru apa sarata.
Link-ul de la sonda pentru apa sarata pare a fi identic:
http://www.exp-tech.de/ec-leitfaehigkeitssensor-k-10-salt-water-36-000-s-to-90-000-s
|
 |
|
|
Nici la mine nu mere link-ul cu sonda..
nicht gefunden boss 
|
 |
|
|
ddsek wrote:ciudat.
eu am 2 tufe de vreo 6 luni si nu i-am vazut niciodata inchisi.
exact, idem si la mine. cum se aprinde lumina, cum "creste iarba".
|
 |
|
|
|
Cu anubias-ul te-au lamurit colegii.
Cu T8 vs T5 e simplu: T8 suge si e de rahat.
Leduri nu, pentru ca inca nu s-a stabilit care e necesarul ideal. Risti sa-ti moara plantele si sa faci crescatorie de alge.
Cu plantele ti-am explicat in primul post.
N-am vazut ca ai luat deja filtru extern, asta e bine, o investitie buna.
P.S. nu sunt domn
|
 |
|
|
Eu ti-am dat niste sfaturi din bruma mea de experienta. Ia-le ca atare, sau ignora-le. Sunt prea puturos ca sa-mi justific fiecare cuvant
|
 |
|
|
Eu sunt carcotas
Fa un pustiu de bine si scoate anubiasul din pietris, daca vrei sa-l ai pe termen lung. Incearca sa-l legi de radacina, sau sa-l prinzi pur si simplu intr-o crapatura a lemnului.
Renunta la iluminarea cu T8, orienteaza-te catre T5 (varianta cu leduri inca nu e o optiune).
Adauga mai multe plante - altfel in curand o sa te trezesti cu o invazie de alge.
Fa ceva cu filtrarea, ia un filtru extern (nu conteaza marca, in functie de buget) si umple-l cu Sera Siporax.
Strange bani si cinsteste-te cu un sistem CO2 presurizat.
|
 |
|
|