[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

Poftim, mi-am facoot un semi-selfie, doar pentru tine

image
Poroonca: da-mi 15 mii de euro, neramboorsabili. Merge?
Sa te poona incornoratu sa-mi modifici ceva la profil, ca te foogaresc
io ma moot, vreau sa fiu FAIMOSU PAVELESCU
Ia vezi grasule, ceva familiar?

image image
Si la Hornbach, si la Brico si la Practiker se poate taia, au scula aia profi
N-a aparut inca
Heart of the Swarm
Daca ma gandesc mai bine, "chimicalele" de firma contin tot ce trebuie sa contina o hrana adecvata.
Pe vremuri, cand ma pasionau guppy si xipho, hraneam puii cu ceva de la JBL. Erau 3 borcanele, pentru diferite stadii de crestere. N-as baga mana in foc, dar parca Novo baby se numeste produsul.

Edit: retine ca am iesit din Starcraft 2 doar ca sa iti recomand cele de mai sus.
Nu conteaza. Am vrut eu mai demult sa-mi fac stand total din lemn si m-am documentat. Am vazut "monstrii" de sute de litri care stateau lejer pe asemenea standuri.
Daca ai acvariu foarte mare, fa stalpii din patrati de 10 - iti garantez eu ca tii jumatate din bloc pe asa ceva.
Ca o paranteza, in timp am renuntat la spike-ul de lumina, cel de dimineata.

Nu mai stiu de ce l-am pus, poate pentru hranire..
Eu zic ca lemnul e sfant, mult peste pal.
Nu, altceva. Da-mi maine un mesaj ca sa-mi amintesti.
Faye, metoda babeasca cu galbenus de ou nu te coafeaza?
Blue, la mine la serviciu te-ai putea simti ca acasa. Adu-mi aminte maine sa fac o poza si sa ti-o arat
Bun, am gasit datele necesare.

Aveam asa:

- bazin de 440 litri brut, probabil 400 net
- ph la robinet 7 cu kh 5, in acvariu kh 4 si ph 6.50 (turba in filtru si co2)
- consider ca a fost high planted si puneam 50ml/zi vimi all in red + 15ml easy carbo

Deci, conform tabelului de la Vimi, foloseam exact doza recomandata.

Iar programul de iluminare cam asta era:

image

image
Din cate imi aduc aminte, cred ca subdozam. Iti spun mai precis cand ajung acasa
Multumesc, dar nu te increde prea tare in spusele mele. Ma consider un acvarist mediocru spre mediu, nu ma bazez pe cunostinte ci doar pe bruma de experienta (cum spuneam, la mine totul se facea ochiometric). Asadar, sfatul meu principal e sa mai astepti opinii de la colegii "grei"
Uite aici, borcanul meu, chiar inainte sa-l desfiintez. Nu era chiar in forma maxima, avea maxim o luna si jumatate de la restart:

https://www.youtube.com/watch?v=ie9i7nbKvO0

Oricum, dozarea recomandat e relativa, pentru ca se aplica la acvarii intre x si y litri si plantate low si high.
Acum depinde si de cum isi apreciaza fiecare acvariul, daca e low planted sau high planted
Pana ajungi de la doza recomandata la doza ideala, trebuie sa urmaresti ce se intampla si eventual sa mai faci cate un test. E ok si testul ochiometric
Exact. Iar supradozarea nu duce la aparitia algelor.
Uite mai multe detalii:

http://www.vimi.lt/products/vimi-all-in-red/

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: