[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
si transportul a fost 15 lei la tot coletul, asa cum se lauda?
Zeolitul arata super.
Lava ca si culoare si aspect este super dar din pacate vad ca 3/4 din ea este cu granulatie peste 5mm si ajunge la peste 10mm. Daca doar partea de deasupra este de granulatie mare sau toata este ca cea pe care ne-ai aratat-o?
O revenire in forta
Acum arata minimalist si daca nu ar fi un acvariu ar arata bine si asa
Lasi ramurelele cu coaja pe ele?
parerea mea este ca la cuart 1 kg are cam 0.5-0.6 litri...
Mihai, stiu ca tu ai utilizat Subsatrat Dennerle Crystal Quartz. Colegul Mitzi ma intreba cat ii trebuie pentru un acvariu 100X40X50 si nu am gasit nicaieri o referinta despre densitatea acestui substrat. Tu cat ai utilizat la acvariul tau si ce inaltime a substratului a rezultat?

Cu ocazia asta poate ne mai spui si ce mai face acvariul tau
Sunt plante cu sistem radicular mare la care poate dura si peste o luna de zile adaptarea si inceperea inradacinarii si inceperea hranirii - in toata aceasta perioada planta isi mananca de "sub unghii" cu dirijarea catre frunzele noi. Din aceasta cauza carentele apar la frunzele batrane...
testele alea ar trebui interzise prin lege. nu sunt bune de nimic - cred ca au o precizie de +/- 50%.
te-ai suparat pe noi nu vrei sa ne spui continuarea povestii cu greutatile?

...si sa ne arati si noua cum arata spartura de lava si zeolitul de la Nevertebrate
A lucrat cineva cu aceste pompe (nu cu modelele din link-ul de mai jos ci cu tipul asta de pompa - pentru recirculare apa prin panouri solare) ?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XDC40F+%E2%80%90+2460.TRS0&_nkw=DC40F+%E2%80%90+2460&_sacat=0
Ma intereseaza zgomotul si fiabilitatea lor
Chiar si asa nu iese la cantar - Zeolit 600 grame / 1 litru - de la nevertebrate de pe site
pai AWB-ul se face la expeditie si nu are legatura ce scriu ei pe hartia de expeditie (masurare ochiometrica) cu greutatea reala.

Sa ne spui cum este spartura de lava - o poza o rigla/ruleta alaturi ca sa ne dam seama de granulatie
pai cam incurci notiunile de duritatea permanenta a apei masurata in grade germane GH si asa numita duritate temporara care se masoara in grade KH. pH-ul are legatura cu duritatea temporara - alcalinitatea -continutul de bicarbonati, hidroxizi, si uneori de borati, silicati si fosfati sau sulfuri acide (nimic din astea nu influenteaza sau nu sunt influentate de duritatea totala).
Eu zic sa vinzi infuzorii la PET-uri de 2 litri
aerosv wrote:Merci , pana la urma am comandat de aici: http://happymax.ro/casa/pipeta-pentru-sos-si-ulei.html

Am cautat peste tot in hypermarket si nimic.

sa ne spui cum este
raspunsul nostru este DA
Se poate doza si zilnic si saptamanal. Eu prefer la doua zile ca sa nu amestec cu dozarea microelementelor si pentru a nu avea fluctuatii mari de concentratie a elementelor adaugate cum ar fi fost in cazul dozarii saptamanale.
Iar daca te referi la gama JBL (http://microsites.jbl.de/ProScape/en/fertilizer/jbl-proscape-npk-macroelements/) baietii au pus la dispozitia acvaristilor inclusiv un calculator care are cam tot ce ii trebuie https://www.jbl.de/?lang=en&mod=calculator#duengerechner
1.5 ml din solutia de K2HPO4 (100g la 1000ml apa) in bazinul tau creste concentratia de PO4 cu 1.02ppm si mai adauga si 0.84ppm de K.

Eu merg pe niste tinte de concentratii, si fac aditii atat cat sa le mentin cat de cat in aceste limite
NO3 : 5 - 25 ppm (in functie de plante)
PO4 : 0.2 - 1.5 ppm (in functie de NO3)
Fe : 0.2 - 0.7 ppm
K : 15 - 30 ppm

CO2 pana ajung cu pH-ul pe la 6.5-6.8 (am KH ~4-5)

Lumina ~1W/litru, 7-8.5 ore intr-o singura perioada cu crestere si descrestere de ~1 ora (se mai aprinde 1 neon dineata o ora cat le dau sa manance).
Taie acele frunze care oricum sunt distruse. Plantele cu sistem radicular mare si ai substrat chior/neimbogatit le poti ajuta cu niste bile nutritive introduse in substrat.
Acum hai sa vezi ce bagi tu in bazinul de 80 litri net si spune-mi daca este OK
Profito - 1,1 ml - 0.033ppm Fe
Fier - 0,7 ml Daca este EL Ferro = 0.09 ppm
Total Fe = 0.123ppm
Potasiu - 1,5 ml - 0.75ppm
Nitro - 1,5 ml - 1.88ppm
Kh2po4 - 1,5 ml - aceasta substanta este solida, daca spui ca ai pus 1.5ml inseamna ca ai diluat-o. Cum nu sunt mama omida sa ghicesc ce cantitate de substanta ai pus si in cata apa nici aici nu te pot ajuta sa-ti calculez cat pui zilnic in bazin...

Potasiul ala degeaba il pui. Mai mult potasiu pui odata cu EL Nitro - la cantitatea ta daugi si 4.74ppm de potasiu deci 0,... este degeaba...

Dupa cum arata frunzele alea pot fi de la: lumina insuficienta + lipsa nutrienti; carenta de CO2 (mai ales asociata cu lumi; carenta de azot; carenta mare de fosfati dar si de neadaptare a plantelor in prima faze dupa mutare - mai ales plantele cu sistem radicular mare.

Daca testele sunt bune 1ppm de PO4 e bine si nu trebuie sa apara carente asa de mari (oricum inainte aparea BBA pe marginea frunzelor si GSA pe geamuri de nu mai vedeai prin geam ), 15ppm de nitrati este cat de cat bine (dar aici pot sa am niste indoieli referitoare la test) iar lumina am vazut ca este spre 1 W/litru. Problema pare sa fie generata de lipsa de CO2 combinata cu readaptarea plantelor, lumina multa le forteaza dar li s-au terminat munitiile... Lipsa potasiului se menifesta prin aparitia unor gaurele mici in frunze si dupa o perioada mai mare ele se largesc dar nu si descompunerea frunzei - poate sa se combine cu alte deficiente. Simptomele astea de la frunzele batrane cu ingalbenire si descompunerea frunzei de la varf spre baza apare in general la carente mari de nitrati... de asta spuneam ca poate sa fie o combinata nordului.

Da poti sa faci aditiile de fier si fosfati una dimineata si alta seara...

Simptomele alea au multe cauze. Fara sa ne spui in detaliu ce si cum stau plantele tale ce le dai si cat, cand, cum, etc. e ca si cand am face radiografii la telefon
Ce crezi ca am inteles noi din "fertilizare micro si macro easy life + carbo" in afara ca faci niste aditii din acele substante? Daca eu iti spun sa dai mai putin sau poate dublu m-ai crede?
da, se pun de jur imprejur. Atentie cand dai comanda la dimensiunile fasiilor - trebuie luat in calcul un spatiu pe exteriorul perimetrului si pe lungimi...
Bine ai venit!
Exista o librarie de documente care te-ar putea ajuta si scapa de multe greseli si necazuri inrente oricarui inceput. Vezi aici la capitolul Generalitati: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
Fara graba si mai bine intreaba inainte de a face ceva

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: