| Message |
|
|
|
Probabil este "pop-eye", putand fi cauzata si de lovituri din ce am citit, si infectii.
Am schimbat 40% din apa acum 3 zile, am pus ceva GeneralTonic, sunt pietricele si ceva nisip jos, le-am sifonat bine, am 4 plante nu foarte mari, cred ca filtrele sunt bune, au costat ceva... nu le curat cu apa de la robinet, ci cu apa din acvariu.
Am aceiasi pesti de cam 5-6 luni, nu a fost nicio problema pana acum...
Cred ca voi umbla la calitatea apei intai, o voi mai schimba o data. Ce teste de apa imi recomandati? am niste turnesol dar cam atat, daca e nevoie..cumpar
|
 |
|
|
|
Buna ziua. Postez din disperare si nestiinta, nu am la cine sa apelez. Am doi scalari, unul dintre el are ochiul foarte umflat, alb si nu mai vede cu el. M-am gandit la o boala prima oara. Dar am observat ca celalalt scalar, il "chiupeste" pe scalarul presupus bolnav de ochi. Ambii scalarii au fost adusi simultan, crescuti de mici. Credeti ca scalarul sanatos i-a facut asta sau e o infectie(daca da, si cateva indicatii mi-ar fi de mare ajutor) foarte urata?
A fost o pauza cam de o luna si jumatate cred cand n-am schimbat apa mai deloc(schimbam cam 20% la 2 saptamani). Temperatura apei e de 24-25, am apa schimbata recent. Nu am facut nimic diferit fata de alte dati cand am schimbat apa. Ceilalti pesti par ok, mananca, se misca, scalarul agresiv se misca, dar cel cu ochiul umflat sta, nu pare sa manance. Acvariul are ~90l, nu este suprapopulat, am doua filtre. Sper ca sunt suficiente informatiile. Multumesc anticipat.
|
 |
|
|
|
|