| Author |
Message |
revender
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2012 20:09:40
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
revender
Unripe member
IP:
|
Buna ziua. Postez din disperare si nestiinta, nu am la cine sa apelez. Am doi scalari, unul dintre el are ochiul foarte umflat, alb si nu mai vede cu el. M-am gandit la o boala prima oara. Dar am observat ca celalalt scalar, il "chiupeste" pe scalarul presupus bolnav de ochi. Ambii scalarii au fost adusi simultan, crescuti de mici. Credeti ca scalarul sanatos i-a facut asta sau e o infectie(daca da, si cateva indicatii mi-ar fi de mare ajutor) foarte urata?
A fost o pauza cam de o luna si jumatate cred cand n-am schimbat apa mai deloc(schimbam cam 20% la 2 saptamani). Temperatura apei e de 24-25, am apa schimbata recent. Nu am facut nimic diferit fata de alte dati cand am schimbat apa. Ceilalti pesti par ok, mananca, se misca, scalarul agresiv se misca, dar cel cu ochiul umflat sta, nu pare sa manance. Acvariul are ~90l, nu este suprapopulat, am doua filtre. Sper ca sunt suficiente informatiile. Multumesc anticipat.
This message was edited 2 times. Last update was at 25/04/2012 20:12:19
|
|
|
 |
Pushkatu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2012 20:30:33
|
Pushkatu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/543bec10c8325987595fcdc492a525f4.jpg)
IP:
|
Apa se schimba odata pe saptamana daca vrei sa ai pesti sanatosi. Tu zici ca nu e suprapopulat, dar un singur scalar adult are nevoie de 50 de litri de apa. In acvariul tau poti tine maxim 2 scalari si pe ei doar daca faci schimburi dese de apa si ai grija cum trebuie de acvariu. Care sunt ceilalti pesti?
|
Seris venit usus ab annis. |
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2012 20:31:23
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Salut. Nu sunt suficiente informatiile, mai trebuie. Fa o prezentare la rubrica despre noi, trece locatia la profil.
Cat despre scalari, ce sa-ti zic, le trebuie cam 50l de apa la unul singur, niste dimensiuni mai generoase la acvariu, sa aibe si ei loc unde sa se dezvolte, sa inoate. Posibil sa se si bata, posibil sa fie si bolnav. Spui ca ai 2 filtre, dar ce fel?
Cum le curet/speli, cati pesti mai ai in acvariu, ce fel sunt, ai plante, ceva teste de apa?
Intra pe jbl hospital si vezi acolo daca gasesti ceva cu care sa semene ce au pestii tai, poate mai au si alte semne care tu nu le-ai luat in seama. Schimbul de apa este insuficient, 20/% la 2saptamani si la acvariu suprapopulat nu este ok. Poti face repede un schimb mare de apa, eu as face mai mare , cam 70, 80%, sa elimin din ce e acolo in apa. Nu stiu daca ai substrat, daca ai sifoneaza-l bine....sunt multe de zis, dar da mai multe depalii. Si nu uita, incerca sa treci la rubrica Despre noi si locatia la profil. O seara buna.
|
|
|
 |
revender
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2012 22:24:45
|
revender
Unripe member
IP:
|
Probabil este "pop-eye", putand fi cauzata si de lovituri din ce am citit, si infectii.
Am schimbat 40% din apa acum 3 zile, am pus ceva GeneralTonic, sunt pietricele si ceva nisip jos, le-am sifonat bine, am 4 plante nu foarte mari, cred ca filtrele sunt bune, au costat ceva... nu le curat cu apa de la robinet, ci cu apa din acvariu.
Am aceiasi pesti de cam 5-6 luni, nu a fost nicio problema pana acum...
Cred ca voi umbla la calitatea apei intai, o voi mai schimba o data. Ce teste de apa imi recomandati? am niste turnesol dar cam atat, daca e nevoie..cumpar
|
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2012 22:37:48
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
nh3/nh4, no2, no3
|
|
|
 |
|
|
|
|