| Message |
|
|
|
Mie anubiasul mi s-a prins de fundalul care este din plastic. Am prins anubiasul de un lemn si l-am sprijinit de fundal - rizomul era in contact pe lungime cu fundalul. Toate astea la jumatatea inaltimii deci cam pe la 15-20cm de substrat. Dupa cateva luni i-au crescut radacinile prinse de plastic, moment in care am indepartat lemnul si am taiat rizomul care crestea departat de fundal. Asta se intampla acum 10 ani. De atunci acolo sta... Tot tai din rizomii care cresc si incerc sa-l mentin cat mai jos pentru ca are tendinta sa tot urce spre lumina...
Iti trebuie ceva care sa mentina rizomul lipit de background. Eu am vazut pe cineva care gaurise fundalul si a prins cu silicon o bareta de plastic pe care a taiat-o dupa o perioada...
|
 |
|
|
koala wrote:- Ce mai vroiam sa-ti spun... chiar daca nu gasesti fitinguri potrivite, poti utiliza diferite bucatele de furtun...
- Bagate unul in celalalt, pana cand ajungi la diametrul dorit si stranse apoi cu soricei de plastic.
- Debitul nu trebuie sa fie mare, asa ca apa n-o sa aiba forta sa "scuipe" afara imbinarea aia.
Mi-ai adus aminte de o scena la Hornbach: Dupa ce am cumparat un furtun mai mare i-am cerut angajatului care imi masurase furtunul sa-mi de 3 cm dintr-un furtun mai mic in diametru (vroiam sa fac exact ce a spus Ricardo). Mi-a spus ca nu poate sa imi vanda decat o jumatate de metru. Tot la fel de politicos l-am intrebat unde gasesc cuttere  S-a blocat un pic  , a zambit si mi-a taiat bucatica de furtun
|
 |
|
|
O fotagrafie cat o poveste  Superba!
|
 |
|
|
Talanelu wrote:
Talanelu wrote:Vreau sa obtin un acvariu frumos plantat. Am plante donate pe forum si nu se dezvolta normal. Am facut aseara o bomba co2 si vreau sa pun si mai multa lumina.
Stie cineva daca lumina albastra la acvariu de apa dulce semi plantat cu opt neoni , trei molly, doi sanitari, este utila?
Da, este utila ca sa vezi daca mai sunt pestii in acvariu
Talanelu wrote:Credeam ca sunteti experimentati )))
Nu ne ridicam la exigetele tale. Ne scuzi ca nu ne-am ridicat de la masa si sa-ti raspundem instantaneu. Vom incerca sa corectam, daca iti vei mai pierde timpul cu niste novici ca noi
Pana te hotarasti citeste asta: http://www.americanaquariumproducts.com/downloads/AQUARIUM%20LIGHTING.pdf
|
 |
|
|
Din ce am inteles din schite, vrei sa pui filtru intern. Iti recomand sa faci investitia cea mai buna si profitabila a unui acvarist: filtrul extern canistra. Te va scuti de multe si mari dezamagiri in acvaristica.
Cu schitele nu cred ca te vei descurca acum. Iti recomand sa incepi sa cresti plantele (mai ales cele stem) si la fiecare replantare/tundere le muti catre zona pe care ai descoperit-o ca arata mai bine. Cele cu inradacinare puternice (echinodorus, lotus, etc.) sunt in general mari si le poti pozitiona de la inceput ca zone de interes sau sa acopere ceva...
Oricum succes 
|
 |
|
|
Ungi garnitura generos si poti sa o pui la loc... si glicerina poti sa o utilizezi si pentru copil sa il ungi in gurita daca face afte
|
 |
|
|
Vezi ca se gaseste burele foarte poros pe la Hornbach (vezi prin el). Este foarte bun de pus pe In in interior
LE: acum m-am uitat si am vazut ca pe la voi prin NE nu aveti Hornbach - e momentul sa iesiti in strada sa protestati
|
 |
|
|
Cumpara glicerina de la farmacie (dar sa fie simpla nu boraxata) si unge garnitura (scoti garnitura, iti pui pe degete glicerina mai mult si ungi generos garnitura pe toata lungimea). Orice este din cauciuc se poate unge cu glicerina pentru a preveni imbatranirea cauciucului (si pe garniturile de la frigider  ).
Uita-te atent la garnitura sa nu fie ciupita pe undeva sau sa nu aiba vreo bavura de la matrita de vulcanizare. Daca este nou poti sa vorbesti de unde l-ai luat... Ce model este ca nu mai stiu si nici nu stau sa caut si vezi ca este un topic la Atelier DIY despre canistre si defecte mai des aparute.
|
 |
|
|
Inainte sa treci la partea de fertilizare trebuie sa rezolvi filtrarea biologica. Nu mai stiu ce filtru ai tu acum dar acolo s-ar putea sa ai o problema. Schimburile de apa se fac sa se scada concentratia de nitrati, amoniacul si nitritii, chiar si in concentratii foarte mici sunt otravitori pentru animale si duc la imbolnavirea sau moartea acestora.
Pentru cresterea plantelor rebuie sa mentii un achilibru intre elementele principale: lumina - CO2 - micronutrienti - macronutrienti. Dezechilibrele duc la carente ale plantelor sau la aparitia algelor. Parerea mea ca mai intai trebuie sa rezolvi partea hardware - lumina/lampa. Ar fi necesar peste 0.5 W/litru (vorbim de tuburi de neon). Dupa asta poti sa incepi sa pui si fertilizanti, dar din ambele categorii micronutrienti (din care face parte si Easy Life ProFito) si macronutrienti (????  ) si CO2 (merge si EasyCarbo dar carbonul lichid este doar un supliment la cel gazos cu care reglezi si pH-ul apei)
|
 |
|
|
vad ca el se codeste asa ca iti spun eu: Fujifilm X-T10 cu obiectiv XF35mm F1.4 R
Despre aparat uite aici: http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-t10
Ce sa zic "scula de scula"  se vede si din poze - mai e cate ceva de exersat si de cunoscut din ce poate aparatul
|
 |
|
|
In acvaristica trebuie sa ai rabdare. Daca ai inceput acum sa bagi CO2 rezultatele le vezi peste cel putin o saptamana...
Acum degeaba ai CO2 sau alta componenta daca ceva lipseste. Citeste despre legea minimului a lui Liebig sau Hellriegel (enuntata prin 1830) care spune ca la plante, cresterea e limitata de resursa in cantitatea cea mai mica (factorul care limiteaza). Deci degeaba ai in exces 10 componente, daca una din ele este limitativa tot sistemul se va limita dupa acea componenta. Desenele atasate spun totul.
Acum doar pentru informare mai exista si Legea maximului formulata de E. Wollny (apar carente si daca ceva este prea mult) si bineinteles ca a aparut si Legea echilibrului nutritiv sau legea optimului formulata de G. Liebscher
Daca ai o fire nerabdatoare, nu iti place bibileala continua si fara sfarsit te sfatuiesc de pe acum sa treci pe Ciclide
|
 |
|
|
Eu vad un grup de dansatori
Arata bine dar mi se pare un pic cam aglomerat
|
 |
|
|
|
Cred ca trebuie sa mai pui putina zeama de forfecuta. Toate plantele stem se pot planta la 10cm.
Nu trebuie neaparat sa dai bani pe Matrix. Am avut rezultate foarte bune cu inelele Siporax de la Sera, cu Substrat Pro de la Eheim si mai sunt multe brand-uri care fac material sinterizat bun.
|
 |
|
|
|
Inlocuieste cu piatra ponce tot ce este lucios. Si mie mi se par cam lucioase bilele. Doar o parte din inele par OK.
|
 |
|
|
Te duci la cumparaturi cu un flex sau bomfaier (eventual il iei si pe tatal tau  ) si le debitezi pe loc. O alta rezolvare ar fi sa ai la tine portofelul  si vorbesti cu baietii de pe la raioane si gaseti pe cineva acolo sa te rezolve
|
 |
|
|
gabriel91 wrote:Perfecte argumentele, decizie luata, mergem pe extern! urmatoarea problema  de la Targoviste pana la CNC domunului Shubi e cale lunga, asa ca ma gandesc daca ar merge eventual 3 gauri de 35 de mm cu niste site care sa faca legatura intre bazin si overflow box?
Te asigur ca firmele de curierat trec si prin Targoviste  Daca nu il faci din cine stie ce material pe care trebuie sa ti-l cumperi singur cred ca te poate rezolva cu totul si ai de platit doar un drum Timisoara/Targoviste.
Chiar daca acum pare safe si fara pieptene eu zica ca este necesar sau te poti gandi sa pui o rama cu o pllasa de inox.
|
 |
|
|
|
au cam la toate magazinele de bricolaje: Hornbach, Dedeman - la astea am vazut eu in ultima perioada, la Hornbach chiar saptamana trecuta si aveau si scumpe si ieftine
|
 |
|
|
uite ce am gasit de acum doua saptamani. Mai spui asta?
|
 |
|
|
wow... ce frumosi sunt micutii
|
 |
|
|
oho... ai cu ce sa te joci acum
Sa masori ce volum are 1 Kg sau toata punga de 10Kg daca nu ai un cantar. Macar sa ramana informatia pentru altii cand o sa aiba nevoie 
|
 |
|
|