[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: luk17
Forum Index » Profile for luk17 » Messages posted by luk17
Multumes
Doresc achizitionare unui acvariu complect .
Mersi de sfat ,am sa incerc un fan 2 cu burete in loc de carcasa ,cred ca ar fi ok
420 l vine cu aparatura cu tot ,Pentru pesti astia ma interesa pana atunci un filtru intern ,poate mai tin puiet pe viitor in el .
Pana imi ajunge noul acvariu ,detin unul de 60 litri in care am 6 pesti ,m-ar interesa ce filtru sa ai cumpar ,momentan am unul Aqua Fan 3 pentru acvari de pana la 200l dar e un pic cam puternic ,ce filtru intern sa pun ?Aqua fan 2 e ok ce ziceti?
Mentionez ca am scalari in el si inoata cam greoi !
Ms mult
Vand acvariu ,dimensiuni 80/50/50 ,capacitate 180 aproximativ sticla de 8 ,bine ingriji ,2 filtre interne Aquel Fan 3 ,Incalzitor 150 w ,pietris,plante,pesti 4 carasi,4 scalari ,5 neoni ,5 guppy,2 zebre,5 molly,1 sanitar,2 panda,4 ancistrus,2 betta ,2 lerry,acvariu este ciclat si poate fi transportat fara probelme .
Capac Home made
Pret 430 Ron
Mersi pentru sfaturi .am sa ai pun pe rana albstru de metil o data pe zi .
Buna ,am un caras oranda de un an si vreo 3 luni si cand am facut ultima oara curat sa bagat in furtunu cu care trageam apa si i-a rupt o bucata din partea superioara a capului (cea rosie)a ramas acum o gaura ,el manca ,e vioi deocamdata ,am dat rapid cu albasru de metil pe rana ,si a doua zi cu tinctura de iod ,ce pot sa fac in continuare ? e grav?ma gandesc sa nu se infecteze sau sa faca vreo tumoare ..
Va multumesc !!
Cate pot sa tin decent fara probleme boli sau mortalitati?Ce specie de ciclide ? ,cu ce pesti sa ai asociez ?
Sau mai indicat ar fi la acvariul meu sa cumpar 6 discusi mici din care la maturitate sa raman cu 4 ?
Substrat e pietris deocamdata curat fara mizerie ,apa e lacrima .PLante vreo 5 in paharele de plastic inca .le am de vreo 5 luni plantate in nisip si pietris
Pesti ai tin in 60 litri inca ,sunt in jur de 20 ,1 caras de 4 cm si in rest guppy 2 cm ,la fel xipfo si molly
.2 filtre interne ,unu fixat cu furtun pentru aer si unul cu cascada ,Problema a aparut la guupy si am actionat cu fbl furanol ,si dupoa 2 sapt a inceput din nou .
Ok am inteles ,pana sa incep sa ai mut apar primele problme ,la ,carasi,molly,guppy au inceput sa l-i se zdrentuiasca cozile si aripioarele ,ce ar puitea fi ? apa 27 grade sa o scad la 24 si sa intervin cu un antibiotic sau cu sare ?nu as vrea sa ai pierd pana ai mut ,pesti nu sunt maturi si ai am in 60 litri acum ?
Ps :Am schimbat zilnic 10-20 % din apa timp de 4 zile .
Va multumesc
Am inteles ,acvariul e gata acum lumina ,Ce trebuie sa cumpar mai exact ,as vrea 3 neoane de 60 lungime t8 ,ce piese imi trebuiesc sa imi fac eu sistemu de iluminat ?va multumesc
Atunci sa il fac de 70x50x50 si ca corp de iluminat am un corp cu 2 neoane aproximativ 63 cm cu tot cu soclu din capete ,neoane t8 de 24 w 1 .cred ca e suficent nu vreaus a plantez mare lucru deocamdata .din ce as putea realiza un capac ca materiale si apoi sa il imbrac in colant ?
multumesc pentru sfaturi,m-am hotarat raman la unul de 70x50x45h si cu sticla e 8 mm .o zi buna va doresc!
Buna seara vreau sa imi fac un acvariu nou m-ar interesa daca imi puteti spune la dimensiunile de 70x50x50 e ok ca estetica un acvariu si daca la o sticla de 6 mm ai trebuie intarituri?sau la dimensiunea de 70x45x45 tot cu sticla de 6 mm are nevoie de intarituri ?
Tin sa menionez ca am schimbat plantele cu 2 Anubias barteri ,Anubias barteri var. nana,,vanzatoru era paralel ma intreba pe mine acum care sunt de acvariu .Asta e acum ma informez inainte sa mai cumpar ceva din domenile care imi sunt straine .
Am intrebat daca vreau sa o plantez a zis neaparat ea creste mare ..o tunzi .mai zicea la pilea cadieri ca mi-o papa carasu ) pai daca ea nu sta in apa cum sa o mance .
De ce ar vinde un magazin de acvaristica din Mall Sibiu Pilea Cadieri (Fittonia)ca fiind planta de acvariu precum si White Butterfly care de asemenea am inteles ca nu e de acvariu??
Ce pot face in privinta asta ?plantele le-am luat azi ?ma duc cu ele inapoi ?
De ce ar vinde un magazin de acvaristica din Mall Sibiu Pilea Cadieri (Fittonia)ca fiind planta de acvariu precum si White Butterfly care de asemenea am inteles ca nu e de acvariu??

Forum Index » Profile for luk17 » Messages posted by luk17
Go to: