[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin

Can o sa reduci [sau o sa renunti la] Sponge power diatomele or sa dispara cu siguranta.
Imi place mult cum ai gandit tot sistemul, arata bine de tot

Multumesc Gabriel!

Am incercat (si incerc in continuare) sa nu ma abat de la ghidul Zeovit. Am respectat cu strictete ghidul de ciclare de 14 zile iar acum voi reduce doza la cea recomandata de KZ.
Daca lucrurile nu se imbunatatesc, am sa elimin ...pana imi dau seama fiecare element ce efect are (mi-am promis ca nu fac 2 ''mutari'' deodata)
Pana acum dozam SP zilnic, impreuna cu ZB ... di diatomele au inceput sa dispara inca din perioada in care aveam doza zilnica de SP si ZB => ca nu a fost neaparat o doza prea mare ci o tinerete a sistemului. Acum sa vedem ce ne mai arata reducand doza

...si mai trebuie stoc viu, mai mult, mai diversificat, ma colorat sa ma invat cu sistemul impreuna cu stocul viu )
Azi este prima zi dupa perioada de ciclare.
Lucrurile se imbunatatesc, diatomele au disparut 90% de pe piatra insa au ramas cateva pe overflow si substrat. Ma incapatanez sa nu intervin mecanic ci, astept sa vad efectele reducerii aditiei de Zeobak si Sponge Power.
Aceste elemente le voi introduce doar de 2 ori pe saptamana.
Coralii au un comportament normal.
Testele de apa imi confirma stabilitatea sistemului.
Inca nu a fost facuta nici o interventie, nu am schimbat apa si nu am intervenit in substrat.
Primul schimb de apa se va face in saptamana 5-6 la 1 saptamana dupa primul schimb de Zeovit
Zsido wrote:Mai Cristi si Aure io ma fac popa de chestia aia e vierme penant

Ioi! Vrei sa te imbogatesti acum?
Daca se retrage foarte-foarte repede (intr-un mic tub) e vierme penat dar daca doar sa retrage putin este posibil sa fie aiptasia
Este foarte frumos. mie imi place milka
Mai, nu mai pupati omu'n dos.
Bazinul are totusi un defect din punctul meu de vedere, chiar 2:

1. Ca nu-i al meu
2. Ca nu-i al meu chiar acum

Punct!
Nu-i rau!
Asa cum spuneam, nu-i in cea mai buna forma (dar nici nu mai este cum a fost acum 2-3 zile)
Nu am curatat deloc de la startare tocmai pentru a disparea treptat tot ce e alga. Inca sunt in perioada de ciclare de 14 zile dupa care se va reduce considerabil aportul de Zeobak si Sponge Power:

image

In schimb Forest fire digitata o duce bine, e deschisa frumos:

image
Da, imi plac si mie ..
Am mai dat tema de casa lui Peti sa gaseasca ceva deosebit
Cred ca cel mai simplu este sa dai un google pe reef rockscape si sa vezi niste imagini
Deocamdata este in grafic. Sunt curios cum va merge de la ziua a 14-a cand voi doza standard.
Abia astept sa mai populez bazinul cu corali ...
Da, are sa fie demential!
Spor la cules pestii eu abia astept sa bem o bere la startul bazinului
Eu zic sa pui o pompa intr-o galeata, in care poti sa pui niste otet, si sa-l lasi sa recircule o vreme apa din galeata dupa care poti sa-l conectezi la retea sa limpezesti
Si inca ceva, am uitat de teste:

Salinitate: 1.025
kH = 8.9
Ca = 390
Mg = 1290
NO2 = nedetectabil
NO3 = 2.5 (la citirea de sus pe salifert imi da 1 dar din lateral se poate citi clar 25/10=2.5)

Iluminare:

8.30 - 9:30 moonlight
9.30 dimming 1h pana la 75% la 6 royal blue si 2x violet
9.30 dimming 1h pana la 15% la 4x white si 4x blue
10.30 - 19.30
75% blue si 15% alb/albastru
La 19.30 se dimmeaza spre 0 canalul de alb 1h
La 20.30 se dimmeaza spre 0 canalul de blue
Moonlight intre 21.30 - 10.30

Este OK si matrixul
...iar piatra mai poti completa pe parcurs
dan.pavelescu wrote:Super misto, mai ales Acropora. Cat a costat?

A fost ieftin, crede-ma

darthradu wrote:Vederi de ansamblu exista?

Inca nu ca e urat ... ai una ok la #148
Bine ai venit si succes.

As recomanda putin mai multa piatra vie (undeva la 15-20% din volumul de apa)

Nu vad ce vei pune in Hang-onul de la Sebi ca material filtrant in afara de Carbunele activ cu care vine (poate niste saculeti de Denitrate, ceva antifosfati? )
Ieri am facut o vizita la Peti, si nu am venit cu mana goala

O pitica de Acropora Tricolor:
image

Si o colonie de Forest Fire Digitata:

image

Sunt putin incapatanat

Dar daca aruncati o privire la ciclul de dozare se observa ca pot concentra aditiile din timpul saptamanii intr-o singura zi iar Zeostart 3 poate fi diluat pana la 1:19 si pus pe o pompa de dozare automata
Amanta din Satu Mare

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: