| Message |
|
|
A SI CEVA PRETURI DE LA EI ?APROPO DE PONTURI  M2 10CM STICLA ULTRACLARA
|
 |
|
|
cingo171179 wrote:nu am spus ca nu se gasete doar ca eu nu am gasit, am fost si cei ce fac geamuri termopan
in constanta nu "vinde" nimeni "ponturi" legate de acvaristica
aici totul este la supra pret. cacamas in ea de mazarania
cauta la almaglass sau la romconstruct ti le slefuieste
|
 |
|
|
|
????
cum zero?
voi incerca acasa un experiment : sa pun citeva picaturi de life fosfo in cantitate mica de apa sa vad ce culoare va avea atunci proba testata
cite picaturi are intr-un ml ? pt a calcula cit tre sa pun
|
 |
|
|
dupa ce am adaugat"Life Fosfo",doar pe acesta l-am gasit in c-ta  , am facut testul de fosfat dupa o zi dar rezultaul testului ma bagat in ceata  solutia este pe culoare verde iar in gradatie este pe culoare albastra ,dupa claritatea apei cred ca este la 0.2
pun poze poate va puteti da voi seama cit este valoarea
|
 |
|
|
|
azi voi cauta sa cumpar fertilizanti pe care mi-ai recomandat ,neoanele nu mai renteza sa le schim mai pot baga 2 neoane mai mici de 8w,alte chinezari, (voi face upgrade acvariu la 180l si nu are rost sa bag bani in neoane )
butelie co2 am de 8 litri dar poate din cauza curentilor f mari din acvariu co2 nu se mentine in apa
in cit timp se vor vedea efectele?( se vor verdea la frunze noi probabil)
|
 |
|
|
|
este adevarat ca am mai avut un neon care s-a stricat si nu l-am mai inlocuit dar aceasta problema o am de mai mult timp
chiar am avut anubisul inflorit doar cu doua neoane
|
 |
|
|
|
Am un acvariu juwel de cca70 l plantat cu: limnophola aromatica, anubis nana,o tufa de java,doua tipuri de echinodorus (unul cred ca este e.orientalis)marsilea si inca citeva plante la care nu le cunosc numele .
Substratul este nisip granulatie 2-3mm amestecat cu manado avind cc4cm in fata ci 5-6 in spate,
Luminat cu doua neoane de 15w Aqua Zone (super tropical pink si super sun)
Filtru intern Juwel la care de doua saptamini am daugat si un filtru extern jbl901(voi schimba acvariul cu unul de 180l)
butelie co2 cu difuzor ceramic(china)iar de o saptamina reactor handmade
analiza apei acum doua saptamini a fost :
gh - 13
ph - 7.5-8(test de la 3la 10)
kh - 10
no2 - 0.025-0.05
no3 - 10
nh4 - 0.05
po4 - 0.2
fe - 0.1
fertilizare ferropol 8ml saptaminal la schimbul de apa cca20l iar zilnic cu Ferropol 24 si Eazycarbo 1ml
am refacut analiza apei, doar la citiva parametri kh,f3,gh,no2 au ramas la fel doar ph-ul este schimbat la 7
plantele au frunzele gaurite ,putrezite la interior mai putin limnophila si marsilea care are puncte negre la frunzele vechi daca ma puteti ajuta sa vindec plantele
|
 |
|
|
alma347 wrote:traducati " NTP"
 traduceti
sorry
|
 |
|
|
|
puteti sa-mi traducati si mie pls " NTP"
|
 |
|
|
|
Salut cum stim daca neonul sa "terminat" doar dupa starea plantelor ? sau sunt si alte trucuri ?
|
 |
|
|
|
Am cautat si cred ca este Cryptocoryne parva
Multumesc pt ajutor
Astept si alte pareri
|
 |
|
|
Am tot cautat pe forum si pe net dar totusi nu-mi pot da seama ce planata este .imaginea completa acvariului este aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23398.page
|
 |
|
|
stefanp wrote:
Dar cam ce plante ai vrea sa cresti? Unde vrei sa ajungi cu acvariul? Ca s-ar putea sa nu fie neaparat nevoie de o asemenea ustensila (a nu se intelege ca nu-i utila !)
momentan am un acvariu de 70 l plantat dar am in proiec unul de 160-170l vreau sa " absorb " cit mai multe informati despre ca ar trebui sa fac un acvariul cel nou si de aceia am deschis topicul
nu am cautat plante pretentioase dar incerc sa le intetin f bine lista planatelor este :limnophila aromatica,anubis nana (inflorit de cca 2luni),marsilea,si citeva echinodorus orientalis si cred echinodorus ocelot(din pozele gasite de pe net) si mai sunt citeva dar nu stiu cum se numesc
bobiciupe wrote:Eu zic altceva: fa-ti filtru de substrat legat pe returul filtrului extern. Pune un incalzitor extern pe acest retur.
asta nu inteleg  te rog mai multe detalii pls
|
 |
|
|
sistemul Dupla mi se pare ok dar nu si pretul
Eu gindesc putin altfel ex: daca temperatura din acvariu o vrem la 24 ,incalzitorul apei va fi setat la 23 iar cel din substratu la 25-26 .Pierderea de caldura va fi mai mare pe suprafata sticlei cu apa de cit cea cu substrat si probabil temperaturile nu se vor egaliza .Este f adevarat ca si temperatura camerei trebuie sa fie constanta
|
 |
|
|
l-am citit de citeva ori si cred ca am inteles idea cu diferenta de citeva grade inte apa si substrat
am intrebat daca a mai incercat cine sa faca sistemul sau ceva asemanator
ma gindesc ca se poate cu cabluri electrice de genul http://www.incalzirielectrice.ro/category/produse/cabluri-electrice/cabluri-electrice-de-exterior cu in termostat reglabil si niste relee
si un alt sistem bazat pe furtune cu apa calda ,incalzitor electric cu termostat ,reglabil si o pompa de circulare
|
 |
|
|
|
salut a incercat cineva sa faca un sistem de incalzire a substratului ? nu cele cumparate
cu cabluri electrice ?
furtune cu apa calda ?
|
 |
|
|
frumos acvariul  am o curiozitate ce specii sunt in el ??(am fost rautacios scuze)
multa bafta in continuare
|
 |
|
|
 dar pt a fi folosita pt acvarii este ok
este stiut ca in Constanta avem o apa f dura peste 20Gh
|
 |
|
|
vreau sa cumpar o instalatie ,a folosit cineva asa ceva?
http://www.daraqua.ro/produs/27/Sistem-Aqua-RO-pentru-acvaristica-%5BARO-AQ%5D
voi ce folositi ?
pt cei care folosesc instalati de ozmoza in Constanta ? am inteles ca trebuie sa ai cel putin 3 bari presiune ,cum va descurcati ??
|
 |
|
|
|
da nu m-am gindit la faptul ca :daca nu maninca tot tre sa-l curat ,cubulet il pot curata f usor
pina acum au mincat alge intr-o veselie ,resturi de mincare de pesti si mai au niste java cu care se lupta intruna iar ca supliment cite-o pastila de jbl novocrabs
|
 |
|
|