[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum mi-am "rezolvat" algele  XML
Forum Index » Alge
Author Message
mirceacj
Junior member

IP:

In "borcanul" de 60 de litri, puternic plantat pe idea NTP, cu doar 3 sanitari ca n-am apucat sa bag altceva in el, au inceput sa apara in urma cu poate 2-3 luni alge pe sticla si pe unele frunze ale plantelor. Asta se intampla cam la vreo 2 luni dupa ce am bagat 3 asasini sa-mi-l curete de melcii invadatori (luati cu plante de la iuliu, cluj (multam baieti)).
Asasinii si-au facut foarte bine treaba. Cum au aparut algele, as zice ca prea bine.
Cum ideea borcanului e sa fie Natural, am tot incercat sa pun mana pe o neritina, fara noroc. Atunci m-am orientat spre pesti si am ales sa experimentez cu 2 ancistrusi, mici, undeva la 3 cm. 5 lei bucata.
De mentionat ca pina sa ajung in punctul asta, algele deja au ocupat toata sticla, poate cam 30% cu strat fin verde, relativ transparent, poate 50-60% cu strat mai gros de un verde ca de iarba, netransparent, si restul cam 2 palmi cu un strat efectiv gros, deja verde inchis, iar la suprafata apei deasupra si in continuarea acestui petec, un "tarm" de cam 30 cm lungime si cativa mm grosime de alge care au inceput sa creasca si fire ca de iarba in afara apei. Zici ca dau nastere la Mohos.

No, dupa ce am bagat fomistii astia doi, a mai ramas cam o palma din partea groasa, cu tot tarmul, ceva petece mai mici din ala mediu si allant semi-transparent trebuie sa il caut atent dar e pe duca si el. Si asta intr-o saptamana.
pt 10 lei, solutie naturala, io zic ca nu e rau. Acuma, in retrospectiva, mai bine puneam unul singur.

harta magazinelor de acvaristica din Cluj Napoca si imprejurimi aici
deSCALAR
Junior member

IP:

baieti buni ancistrusii, pana se lenevesc si asta se va intampla
ai rezolvat momentan problema algelor, dar incerca sa investighezi putin si sa afli de ce au aparut, legat de conditiile din acvariul tau, pt ca nu ai scapat de ele definitiv, fii tu sigur
citeste cateva articole pe acesta tema, sunt o groaza
[Email]
mirceacj
Junior member

IP:

nu vreau sa intru in vreo polemica. Daca mi-ai citit atent postarea, o sa vezi ca analiza am facut-o deja. Cuvantul cheie care ti-a scapat e: NTP.
si pt ca nu vreau sa intru in polemici, o sa tac.

harta magazinelor de acvaristica din Cluj Napoca si imprejurimi aici
alma347
Member
[Avatar]

IP:

puteti sa-mi traducati si mie pls " NTP"
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
alma347
Member
[Avatar]

IP:

alma347 wrote:traducati " NTP"