[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: TCRadu
Forum Index » Profile for TCRadu » Messages posted by TCRadu
Multumesc mult Lofty pentru pontul cu JBL Aquadur Plus. Il si trec in lista de cumparaturi pentru maine.
R.
In arta ordine de ideei azi mi-am bricolat moonlightul pentru noul acvariu.
materialele folosite au fost urmatoarele:

- Banda led albastra cu grad de protectie IP 54 - o rola de 5 metri - 78 lei - din care am folosit 2 bucati de 1.1m
- Transformator la 12 V cu max 23W, 1200 mA - 45 lei
- una bucata profil pvc galerie perdele 250 cm cu 2 canale = vreo 8 lei
- un set de mufe cu fir pentru conectarea rapida a benzii cu leduri la alimentator - 15-20 lei??.

aveti mai jos linkul cu pozele

https://picasaweb.google.com/117577193222203308995/BricolajMoonlightBazinCiclide?authkey=Gv1sRgCNmYw-3_j96YqAE

as fi pus pozele direct aici dar sunt mari si nu le pot atasa.

Ce parere aveti? deocamdata nu va pot arata cum arata plasat pe bazin ca inca nu am mobilier la el si nu e pus pe pozitie.
Maine dau o fuga pana la Debrecen in Ungaria la frati sa vad ce bunatati gasesc la ei in Aquashop-uri...

Sa aveti o seara buna.
Radu
Spartura de coral sau coralul macinat are vre-un efect in cresterea duritatii apei? eu am incercat putin pe ele cu niste otet dar nu am vazut nici un efect de spumare, acelasi lucru fara spuma si la aplicarea otetului pe nistre bolovani de marmura.
Cred ca pana la urma voi face rost de niste piatra de calcar de la Vistea si o voi folosi pe aceea pentru a creste duritatea apei.

O seara buna
Radu
Buna de dimineata,

Am o noua intrebare pentru cunoscatori, ce faci daca apa de la robinet are o duritate de doar 4-5 KH? cum poate fi crescuta aceasta duritate pentru a fi optima pentru Ciclide?
Acum am citit pe forum tot felul de pareri si opinii, unii zic ca ar trebuii introduc bicarbonat de sodiu dar e cu si intors acesta influenteaza PH-ul, altii vorbesc despre pietre calcaroase, altii recomanda cuttlerbone, care nu prea stiu ce e...

Problema e ca intentionez sa creez un "biotop cu oietre de rau (rotunde) si nisip alb poate 1-2 plante valisnerii si eventual un anubias pe un mopan, astea am inteles ca ar rezista la atacul ierbivorelor acvatice, iar pietrele acestea nu elibereaza calciu pentru a creste duritatea apei. Am achizitionat si niste pietre albe gaunoase si calcaroase dar nu prea merg impreuna cu cele rotunde si nici nu dau bine in ceea ce vreau eu sa obtin.
Deci.....cum crestem duritatea apei?

Merci

Radu

pot avea plante impreuna cu Ciclidele? daca da cam ce ar merge si cum se poate rezolva problema "sapatorilor in nisip" adica cum faci sa nu-ti zmulga pestii plantele din nisip?

Merci radu
Am sa bag si niste filter start in filtru pentru initiere in paralel cu conectarea la acvariul existent,
Azi am dat comanda pentru mobilier, se face o sa-l am pe sfarsitul saptamanii viitoare, tot atunci voi putea instala acvariul si incepe sa muncesc putin la decoruri interioare...inca ma gandesc ce sa fac cu fundalul ... cred ca o sa incep sa ma uit la acvariile voastre cu Ciclide sa iau modelul

O zi buna,
Radu

Buna la toata lumea,
Incep (de ieri) un nou proiect si anume un bazin pentru Ciclide. In acest scop am achizitionat ieri (de la Hornbach) urmatoarele:
- acvariu Eheim 240 L cu dimensiunile 120 x40x50 cm prevazut cu capac cu iluminare 2 x39 W T5
- filtru extern JBL Cristal profi E 1500
- nisip alb 2 saci de 20 kg si 3 bolovani calcarosi si gaunosi

Cam atat docamdata,azi dau comanda la mobilier ...
Si acum prima mea intrebare se refera la ciclare. Avand in vedere ca mai am un acvariu in functiune de vreo 200 L (plantat si cu pesti diversi), gata ciclat as putea conecta filtrul cel nou la acest acvariu pentru a prelua si popula cu bacterii nitrificatoare filtrul? ar fi suficienta o astfel de ciclare rapida? si daca da cat timp ar trebuii sa las filtrul conectat la bazinul existent?

La pesti inca nu m-am decis inca, dar am timp, intai sa rezolv cu ciclarea.
Multumesc,
Radu
Salutare si scuze pentru absenta de pe propriul meu topic, dar intre timp vad ca lucrurile s-au incins si asta nu de la racirea insuficienta a ledurilor ci de la patimi....

Multumesc mult celor care au contribuit la "iluminarea" mea in ceea ce priveste ledurile si in special lui Dragos, Dorin, Bilti ...si nu numai lor. Pe moment mi-e clar ca ledurile pe care le-am montat la Nano-ul meu (cele 2 proiectoare de 10 W chinezesti + 2 ventilatoare) nu sunt solutia ideala pentru cresterea plantelor, dar asta era ce aveam pe langa casa la momentul respectiv.

Acum daca le-am instalat le si folosesc sa vad cum se vor comporta plantele si in special gazonul daca creste sau piere...acum am deja o saptamana de cand am refacut setup-ul la nano si am plantat gazonul (HC Cuba), pentru moment nu arata foarte rau , astept sa-si lanseze radacinutele si sa se agate cat de cat de Manado....(vezi ultimele 6 poze din link-ul din semnatura, cel cu Nano).

Meanwhile, am tot sapat pe pe net dupa leduri de acvaristica (si pentru leduri Auto ca vreau sa schimb iluminatul la Engeleys-urile de la masini) si am gasit dupa mine cea mai interesanta solutie de la urmatorul link: http://www.rapidled.com/retrofit-kits/
Ce gasesc eu interesant aici e faptul ca poti configura in cadrul kitului achizitionat (si aici ma refer la cele cu montaj fara lipituri) tipul/culoarea ledurilor pe care le livreaza. Desigur nu se ridica la nivelul echipamentelor folosite de Dragos (Sol-urile lui) dar poti configura un echipament cu leduri pentru acvarii plantate si nu marine la un pret as zice eu decent. Alegerea mea ar fi urmatoarea o combinatie de leduri 8 albe si 4 albastre desi probabil se mai pot introduce si unele rosii in schema : vezi atasamentul.
Ce parere aveti despre alegerea facuta, orice comentariu e binevenit si in special referitor la cominatia de leduri si unghiului lentilelor acestora.

Iar pentru cazul in care se doreste o solutie care sa simuleze rasarit / apus...vazi link: http://reefbreeders.com/controllable_led_fixtures.html

PS: daca sunteti interesati de filtre UV , am gasit si luat de la Practiker filtru UV de 11 W la 99 lei - se pare ca e o promotie la ei in aceasta perioada (le-am vazut si in Baia Mare si la Cluj in Practilker)

O seara buna tuturor
Radu
Foarte frumos,
ce tehnica are acvariul, filtrare? lumina?
O seara faina,
radu
Rog administratorii sa redenumeasca acest topic in " Un Nano dulce si problemele lui".
Multumesc.

Iata ca dupa ce am scapat de alge cu ajutorul apei oxigenate si am trecut la introducerea de macro nutrienti in apa pana la nivelul de 10 ppm NO3 si 0.9 ppm PO4 alaturi de fertilizarea micro de la JBL Ferropol a trecut o saptamana si nu au aparut inca algele. Mai mult HC-ul a inceput sa creasca viguros in poturile introduse in apa asa incat am trecut la reorganizarea acvariului pentru a putea planta HC-ul. Am scos afara bonsaiul ( care putrezea incetisor ), cu moss cu tot si am creat un nou aranjament folosind o alta radacina tratata de aceasta data pe care am legat din loc in loc Anubiasul nana petit pregatit in acest scop.
Pesti inca nu am introdus, astept sa gasesc niste Microrasbora daca pot. si probabil voi baga si niste creveti...sa vedem
Ultimele sase poze din linkul din semnatura "Nano" prezinta noua fata a acvariului.

Radu
Salut ,
Frumos filmuletul, dar pune accentul pe continutul acvariului si nu pe acvariu ca aspect exterior / culoare / stand ...de accea te rugam sa pui niste poze.
Merci,
Radu
PS: cand spui ca pretul include si transportul ce modalitate de transport aveai in vedere?
Salut
ceva poze cu acvariul si cu standul se poate?
Merci,
Radu
Pana la urma nu am plantat inca HC si nici nu am scos inca bonsaiul afara intrucat mopanul pe care urmeaza sa-l introduc in nano inca nu a tras destula apa si tinde sa pluteasca, inca il tin separat la "inmuiat".
Pe de alta parte algele au disparut cu totul din bazin si pe moss si anubiasi se vad usoare urme de stres in urma aplicariii tratamentului cu apa oxigenata respectiv moss-ul a devenit mai intunecat la culoare, nu mai e verde viu, iar la anubias vad cate 1-2 frunzulite care pe jumatate au devenit maro, parca ar fi arse.

De luni seara am facut o aditie de NO3 pana la nivel de 10 ppm si PO4 pana la nivel de 0.9 ppm in bazin si am crescut nivelul de lumina de la 6 la 8 ore pe zi, in acelasi timp am introdus is cele 3 poturi de HC (fara a le fi plantat direct cu ambalaj) in bazin pentru a se mai intrema putin, CO2 zumzaie fericit in reactor iar indicatorul de nivel imi arata ca e suficient spre in exces, conditii in care HC-ul a inceput sa perleze la lumina "ledurilor...." vezi update-ul facut la pozele din linkul de mai jos respectiv ultimele 3 poze. Scuze dar sunt facute cu telefonul...
In acelasi timp am continuat si cu fertilizare micro de la JBL Ferropol si Ferropol 24. sunt chiar curios ce se va intampla ma umplu iar cu alge sau nu?

https://picasaweb.google.com/117577193222203308995/NanoSept2012

O seara faina
Radu
Da, cred ca nu s-a deciclat total, apa cetoasa a disparut dupa vreo 36 ore de la incident, acum cred ca voi merge pe ideea cu rabdarea, nu voi face un reset total, ma gandesc doar sa scot trunchiul bonsaiului care putrezeste incetisor in apa ca sa mai elimin din sursele de NH4, impreuna cu moss-ul si sa bag un alt mopan (gen mangrova) care pe moment e in curs de inmuiere (sa traga apa sa stea la fund), si de care urmeaza sa atasez pilcuri micute de anubias petit nana in loc de moss.

Referitor la plante si fertilizare + lumina +CO2, ma pregatesc sa introduc in bazin niste HC - Cuba pentru a intinde un gazon in partea din fata a acvariului si pentru el voi avea nevoie de lumina si de fertilizare, si as mai vrea sa gasesc pe undeva si niste tufe de Pogostemon Helferi daca stie cineva de unde...HC inca nu l-am plantat, inca astept sa fac reorganizarea decorului interior ca sa nu-l zapacesc.

Toate bune,
Radu
Dupa ce ieri am procedat la schimburi masive de apa (masive la un nano insemnand 2 x 15 L la un volum de vreo 25 L net), dupa tratamentul cu H2O2 si dupa ce pompa filtrul a stat oprit 30-45 minute....Azi constat cu "placere" ca am apa alba / cetoasa in bazin, sa-l fi deciclat? acum ce sa-i fac? sa profit de asta si sa refac setupul, sa intru putin prin filtrul extern si sa-l curat si apoi sa-i adaug niste bacterii (un biodigest, ceva?) sau sa fac schimburi zilnice de apa in speranta ca nu am pierdut integral ciclarea si sa astept sa recuperez filtrarea biologica si abia apoi sa refac setupul?
Care ar fi ordinea fireasca?

PS in acvariu nu se afla nici o vietuitoare doar moss si cativa anubias nana si petit

Wekend fain la toata lumea.
Radu
Asa este , aveti dreptate, nu e Cladophora ci este hair/thread algae probabil am fost indus in eroare de o fotografie gresita si asta m-a dus la identificarea eronata a algei.
Am trecut la un tratament cu H2O2 incepand de ieri seara, respectiv am adaugat cate 7.5 ml perhidrol (30% concentratie) in nanoul de 25 litri apa net, de 2 ori, o tura aseara 7.5 si a doua azi dimineata inca 7.5 ml. Introducerea de perhidrol in zonele grav afectate cu ajutorul unei seringi a generat o o reactie generala in bazin similara unui fenomen de "perlare" accelerata generalizata pe toate algele , bule de aer sau oxigen minuscule au inceput sa fie eliberate de fiecare firisor de alga , parca era o fabrica de sifon la mine in acvariu. 80% din alge au cam disparut, dar mai am inca de samanta. A urmat un schimb masiv de apa pentru a indeparta resturile de alge moarte respectiv de 2 ori cate 15 L apa inlocuiti. Probabil ar mai trebuii doctorit inca o data cu H2O2.

Apropo, intamplator cautand solutii pentru problema mea cu algele am dat peste urmatorul link care mi se pare cu adevart interesant si folositor, pe viitor intentionez sa incerc sa -i urmez filozofia, in special pentru ca are si un calculator special pentru a rezolva anumite probleme:

http://buddendo.home.xs4all.nl/aquarium/redfield_eng.htm#calculator

Merci,
Radu
De ce crezi ca nu e Cladophora? da ce ar putea fi?
Iluminatul e 6 ore / zi (artificial) dar ziua are lumina ca si orice lucru din casa, nefiind expus direct razelor solare.
R.
Multumesc, pentru linkuri, am sa le studiez in detaliu, sa inteleg ca recomanzi pentru plante folosirea unei lumini albe mai calde cu o temperatura de culoare mai scazuta in jurul a 3000k si cun bun indice CRI peste 80?
Pentru moment am executat un corp de iluminat pentru nano-ul meu din doua proiectoare a cate 10 W cu lumina alba rece carora le-am montat cate un ventilator pentru racire. (temperatura maxima citita cu racirea functionala este de 30 grade fata de 50 grade fara racire)
Ma gandesc sa folosesc un astfel de proiector datorita constructiei lui compacte si cu o foarte buna protectie la umezeala si eventual sa-i schimb ledul cu unul despre care am mai multe informatii.
Vezi in linkul de mai jos cum arata noua mea jucarie...

R.
https://picasaweb.google.com/117577193222203308995/IluminareCuReflectorLed
Am gasit o cutie plina nedesfacuta de JBL Clearmec Plus (prin beci la cutia cu surprize acvaristice) care cica ar extrage atat fosfati cat si nitratii din apa prin introducerea lui in filtru...asa ca azi sau maine deschid filtru si var un pachetel de Clearmec in el sa vedem ce se intampla. Chimia apei o voi urmari cred ca cel mai bine e sa fac analizele inainte de schimbul de apa si voi continua cu schimburile de apa saptamanale.
In ceea ce priveste eliminarea mossului cred ca nu o voi face inca , daca am folosit Protalonul tot sunt curios sa vad daca are vre-un efect, asa ca o sa aman aceasta operatie vreo 3 saptamani tot asa si un eventual resetup, macar sa imi pot da cu parerea pe viitor daca e de vre-un folos la Cladophora.
Apropo de valorile detectate la PO4, NO2, NO3 si NH4 - dupa mine sunt mici adica abia au fost detectate de testele la picatura..voua vi se par ridicate sau macar suficiente pentru a justifica dezvoltarea lagelor?
In bazin am si cativa anubiasi pitici dar nu ma astept de la ei sa faca minuni in extragerea fosfatilor.
O alta modificare facuta azi e la iluminat, am trecut pe led-uri 2 x 10 W, poate influenteaza si asta cu ceva algele, ori se fac mai multe ori ba, vezi pozele din linkul atasat:

https://picasaweb.google.com/117577193222203308995/IluminareCuReflectorLed

mutzam,
Radu
cu un mic ventilator plasat pentru a raci radiatorul proiectorului temperatura maxima detectata este de 31 grade....mult mai bine decat 50, nu?
deja caut pe net ventilatoare cu debit bun si nivel de zgomot redus, eventual sa functioneze la 220 V, sa ma apuc de bricolat o lampa dubla....
R.

Forum Index » Profile for TCRadu » Messages posted by TCRadu
Go to: