| Message |
|
|
|
asa vom proceda nu mai hranim bacteriile si asteptam sa vedem ce se intampla cu Nitratii, fac teste mai pe seara si vedem.
Merci.
R.
|
 |
|
|
|
Am facut azi dimineata schimbul de apa cam 20 litri dintr-un volum total de 40 brut, dar cred ca net nu am mai mult de 30 l apa in acvariu daca scad nisipul, pietrele si cei 3 litri de material filtrant. deci probabil ca in loc de 50% schimb de apa am reusit un 65%.
apoi am introdus 0.4 ml NH4 dar testele de apa le-am facut abia acum ca azi dimineata nu a mai fost timp...
Rezultate test,
NO2 peste 10 ppm - in afara scalei de masura
NO3 tot mare intre 250 si aproape 500 ppm imi arata testul.
asta acum la ora 15:30.
Mai vedem pe maine ce se intampla, astept sa scada nitratii, nu mai fac nici schimburi de apa si amoniac cred ca voi introduce doar din 2 in 2 zile cate 0.4=0.5 ml sa hranesc bacteriile
R.
|
 |
|
|
|
Azi teste apa dupa 14 zile de ciclare cu amoniac.
NH4 =0 introdus ieri 1 ml amoniac care a fost deja consumat
NO2 > 15 pm
NO3 > 500 ppm
Cred ca sunt la spyke-ul de nitrit, ce zici Dragos, sa mai bag in continuare amoniac sau sa ma opresc sa coboare nitritii la zero si apoi sa fac un schimb masiv de apa?
|
 |
|
|
|
Superb.
R.
|
 |
|
|
|
Asta seara am inceput operatiunea ciclarea cu amoniac, resectiv am introdus 1.5 ml amoniac solutie 25% la vreo 40 litri de apa.
Maine facem teste de concentratie sa vedem cum stam.
|
 |
|
|
|
un update al bazinului cu ocazia cautarilor despre ciclarea cu amoniac.
Toate bune,
Radu
|
 |
|
|
|
A luat de la petshop un pestisor foarte interesant acum vreo luna un melanochromis auratus, o femela cred ca are burta galbena, si acum am gasit niste posturi externe cum ca acest peste e o fiara periculoasa care se da si la pesti cu o talie mai mare ca a lui si ca nu ar fi de tinut intr-un bazin cu mix de ciclide . Are cineva cunostinta de comportamentul acestor pesti?
R.
|
 |
|
|
|
Ce poze de concurs, sa fim seriosi, eu vreau sa-mi placa mie, sa-mi bucure ochii, daca si la ciclide am bagat plante desi nu merg impreuna dar mie imi place combinatia lde culori ale ciclidelor cu verdele intens al plantelor.
Iar in ce priveste calul eu ma gandeam la cateva oitze de plastic , o turma de mioare la pascut de moss. Pomisorul cred ca nu v-a rezista prea mult ca are coaja pe el si v-a putrezi in curand, dar fac eu rost de alt trunchi, ori de lemn natural ori de plastic de la diorame de trenulete...
|
 |
|
|
|
Scuze de amestec dar eu cred ca Perhidrolul = H2O2 din farmacie e la concentratie de 30% daca nu gresesc, Viulian esti sigur ca apa ta oxigenata era de 3%? asta asa ca sa ma asigur ca in caz ca trebuie sa aplic un astfel de tratament vorbim despre aceiasi concentratie.
Radu
|
 |
|
|
|
ma gandesc cum ar fi sa pun de o cultura de salata hidroponica deasupra acvariului si pe care sa o hranesc cu apa din acvariu , respectiv sa folosesc nitratii in exces pentru a creste plante , ma rog ceva comestibil cu viteza mare de crestere, si in felul asta sa tin nitratii sub control . Ei ce parere aveti? ar merge nu? singura problema ca daca mai bag si salata in dormitorul matrimonial pe langa ciclide cred ca ajung sa dorm in strada cu tot cu pesti.
|
 |
|
|
|
M-am gandit la asta in momentul in care am aranjat substratul fertil si ma gandeam sa-l retrag in fata si pe laterale cu 1 cm, (parca Viulian in topicul lui despre Nono -ul cu creveti zicea ca parca ar fi mizerie daca se vede fertilul) dar apoi m-am gandit ca daca voi dori sa pun eventual ceva gazon sa aiba in ce sa-si infiga radacinile....in fine clar arata nasol si se va corecta la prima interventie a scafandrilor de fund impingem totul spre inapoi si inseram nisipul negru catre geamuri.
Merci, urmeaza sa ma apuc de ciclare, dar mai inati mai am de bagat niste siporax in spate la filtru.
Merci de apreciere.
Radu
|
 |
|
|
|
si lansarea la apa....sau invers plasarea pe postament si transformarea landscape-ului in aquascape
Un Paste Fericit si nu uitati ca de ziua muncii ! mai se sevesc doar mici si bere de post...
Radu
|
 |
|
|
|
Cred ca nu merge cu filtrul denitrificator cu rasini schimbatoare de ioni, daca am inteles corect acesta schimba nitriti/ nitrati cu cloruri si consuma sare de bucatarie NaCl, cu alte cuvinte scapi de dracu dai de masa .... Tot nu mi-e foarte clar dar stiu ca aceste filtre se folosesc in obtinerea apei potabile deci??? Ar trebuii daca e potabila sa fie buna si la pesti, nu? Pe de alta parte cred ca acumularea de cloruri poate ucide bacteriile nitrificatoare din filtrele normale de acvariu.
Cu alte cuvinte nu ma pot dumiri daca ar merge sau nu la acvariu
R.
|
 |
|
|
|
Nimeni ? Nimic nici o experienta cu filtre cu r asini denitrificatoare?
|
 |
|
|
S-a vindecat, i-au credcut alti solzi la loc, alarma falsa.
O alta problema:
incalzirea apei - am incercat sa reduc temperatura apei in acvariu, ma rog sa iau masuri pentru a preveni cresterea acesteia.
Actual am 28,5 grade in apa si asta cu o te,peratura a mediului la 25 grade. Am dat vina in principal pe neoane, care sunt cel mai mare producator de caldura, mai ales in capac inchis....si intrucat nu pot tine capacul deschis ca fac sauna in dormitor am trecut la un alt plan. Respectiv am croit un capac intermediar din placi de acril de 4 mm intre neoane si suprafata apei. Lumina trece dar caldura nu, placile de acril nu se incalzesc notabil avand in vedere ca acum am "decopertat" capacul original lasand doar instalatia de iluminat.
Cu toate acestea temperatura nu pare sa dea semne de scadere dupa 2 zile de la implementarea solutiei de mai sus, sa aiba chiar asa mare aport de caldura cele doua pompe de valuri si cele doua canistre?
Si inca una, reducerea nitratilor produsi de canistrele de filtrare bio.
Cautand cartuse filtrante de schimb pt RO -ul meu am dat de urmatorul produs -o rasina denitrificatoare care elimina nitratii si nitritii vezi link-ul de mai jos:
http://www.wts-online.ro/magazin/rasina-selectiva-pentru-azotatinitratinitriti-1-litru-p-529.html
Oare nu ar merge sa o folosim sa scadem incarcatura de nitriti la acvariile cu ciclide ? Ma gandesc la a mari intervalul intre schimburile de apa pentru a pleca in concedii de exemplu?
Astept comentariile voastre pe cele de mai sus.
O zi faina va doresc,
Radu
|
 |
|
|
|
si ceva landscaping....inainte de scufundare,
|
 |
|
|
|
si cu filtrare biologica partiala, adica doar cu matrixul si bureti....se poate observa diferenta de nivel data de influenta filtrului mecanic + bilologic cred ca dipa introducerea siporaxului nu va fi mult diferita intrucat acesta prin forma nu prea opune rezistenta la trecerea apei.\
s-ar putea ca prin colmatarea filtrului mecanic sa raman fara apa la pompa....hmmm , si asta e de tinut sub observatie
R.
|
 |
|
|
|
Multumesc tuturor pentru aprecierile pozitive, incurajator inceput....
Ma pregatesc saptamana viitoare sa incep ciclarea, probabil nu cu toata capacitatea filtrului biologic instalata, respectiv doar cu matrixul (1L), si cu partea de filtrare mecanica, buretele.
Siporaxul (2L) cumparat l-am introdus in una din canistrele de la bazinul cu cyclide, unde aveam un sertar plin doar cu perlon, ma gandeam ca daca sta 1 saptamana acolo se vor prinde ceva bacterii de el. Ce ziceti? Credeti ca ajuta?
Apoi ma pregatesc de o ciclare cu amoniac. specialitatea lui Dragos. Sper sa mai scurtez cu 1 saptamana perioada de asteptare pana sa bag micutii in apa.
Lampa ce se vede in poze e tot o "manufactura" de-a mea dintr-o lampa led pentru dulap careia i-am croit un picior de aluminiu, din pacate cred ca va fi o lumina prea slaba pentru plante, e si foarte calda 3700 K,
Weekend fain
R.
|
 |
|
|
|
acolo silicon, ca si pentru sticla - sticla
|
 |
|
|
|
da am luat si plastic negru initial doream sa fac peretii din culoare neagra ...din nefericire...la prima taietura pe scula noua am taiat cu vreo 4 mm mai mica placa de separatie asa ca a fost declarata scrap si depozitata corespunzator. Si uite asa am ajuns la placa albastra...
cind intrebi de adeziv te referi intre plastic si sticla sau intre plastic si plastic?
R>
|
 |
|
|