[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: acata
Forum Index » Profile for acata » Messages posted by acata
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by acata
Sera AQUTAN este pentru tratementul apei (conditioneaza apa pentru acvariu). Neutralizeaza clorul si metalele grele din apa, astfel incat apa de la robinet poate deveni buna pentru acvariu. Adica iei direct apa de la robinet, o conditionezi cu AQUTAN si o versi in acvariu. Bineinteles ca nu e recomadat lucrul asta, decat daca nu ai cumva apa invechita.

Sera NITRIVEC face altceva - neutralizeaza nitratii si nitritii si este folosita in principal pentru ciclarea rapida a unui acvariu nou asta pentru ca ajuta si la crearea coloniilor de bacterii nitrificatoare. Ai citit bine pe prospect - la un acvariu nou se conditioneaza apa intai cu AQUTAN si apoi se adauga NITRIVEC pentru inceperea ciclarii rapide a acvariului. Dupa 24 h pui pestii si tratezi in continuarea apa cu NITRIVEC timp de 10 zile parca, moment in care zic ei ca respectivul acvariu este ciclat.

Acuma tu nu ai specificat de ce iti trebuie AQUTAN si NITRIVEC ca sa pot sa iti raspunde mai la obiect. Adica din ce motiv le-ai folosit?
Exact asta e priza de care vorbeam. Si costa 9.9 RON la Bricostore Orhideea.
Si eu folosesc una mecanica. Nu se programeaza in fiecare zi, pentru care niste rotite dispuse in cerc pentru fiecare 15 minute. Si eu o am de vreo 6 luni si sunt foarte multumit. Singura problema ar fi urmatoarea: in momentul cand nu mai este curent ("se taie lumina") atunci ceasul nu mai merge si evident va ramana in urma. Dar asta nu e nici o problema pentru ca se intampla foarte rar si atunci doar se invarte putin pana la ora care trebuie. In plus acum la Bricostore costa 9.9 RON. Un pret superbun zic eu.
As fi vrut eu un "sarcofag", dar la bloc nu prea se poate...
De la inima de vita si resturile de mancare de la discusi. Dar de fapt nu de la asta. De la lipsa de timp a a le aspira cand trebuie...
@dolly: Merci frumos.
Multumeswc inca o data pentru sfaturi tuturor.
Ca lumina am asa: 36 W Aquarelle, 2 tuburi 36W TLD 830 si un tub 36 W TLD 840. Mai este loc de un tub, dar se invarte contoarul ca la balamuc...
Am vrut sa respect regula de aur, dar nu cred ca mi-a iesit. Oricum astept sa se cicleze, sa prinda plantele radacini, etc. si dupa aia o sa vad eu ce mai fac. In coltul stang ati observat bine, e cam umbra, asta din cauza ca in capac acolo am un compartiment pentru mancare si pentru hranitorul automat. O sa mut Ammania in celalalt colt.
Dezechilibrarea stanga/dreapta cam asa am dorit-o eu. Oricum o sa creasca Ludwigia in partea dreapta intr-o veselie si o sa se echilibreze cumva. Sper...
@Dalles: - termometrul o sa il mut. Am uitat sa fac lucrul asta inainte de a face poza... :-)
Fundalul este coaja de pluta. Nu va zic ca i-am frecat la cap pe niste prieteni din Italia sa mi-o trimita pe microbuz... Ce inseamna si virusul asta al acvaristicii...

Furtunul care se vede este o incercare de a avea ceva amorsat pentru a sifona subtratul (asta pentru ca schimbul de apa se face la picatura). Nici nu stiti cum e sa tragi apa si mai ales scurgere din sufragerie pana in bucatarie (trecand prin dormitor)..... )

Nu am bagat inca instalatia de CO2 Dennerle pentru ca nu am apucat sa ma duc sa reincarc butelia. Poate reusesc maine, dar la cum se circula in zilele astea prin oras, mai bine ma lipsesc....

@mg_cmt - Si eu sunt curios sa vad cum o sa arate cu discusi in ei. In orice caz, plin de alge..... E bine ca discusii sunt maturi si o sa ii tin pe Sera Discus si doar 1 data pe saptamana le bag putina inima de vita, asa... ca sa nu-i uite gustul...

@Sandu - Strategia ta da roade. Sau cel putin asa se pare. Jumatate din plantele din acvariu (si de la inca un acvariu de 280 l - cel vechi care acum e la birou) sunt cumparate si jumatate din donatiile de duminica sau schimburi. Si nu ma intereseaza de unde cumpar, atata timp cat e o planta care imi place si care merita banii. Asta apropos de curentul dezaprobator care aparuse... Fiecare cu parerea lui. Le respect pe absolut toate. Nu sunt de acord cu ele, dar asta e...

@mausmann: Substratul are intr-adevar 2 straturi. Primul strat este unul subtire si contine niste turba. Deasupra un strat iarasi subtire de nisip ca sa nu imi iasa turba cand mai mut plantele. Si apoi nisipul bob de orez (2-3 mm). Am si surfer, dar te astept pe tine cu valurile...
Ca fertilizant am pus o serie intreaga de conuri de la mosu si in plus niste pastile de la Dupla (nu mai stiu numele, dar pentru asta puteti apela la Sandu).

Mai astept pareri si sfaturi. Multumesc.
Am reusit in sfarsit sa pun si eu pozele pe un server.
POZE
Acvariu: 423 l brut - cam 360 litri net
Este in perioada de ciclare (Are doar 5 zile de la amenajare). Multumesc si pe aceasta cale celor care m-au ajutat cu plante.
@ Razvan - Macranda are o frunza noua
@Intros - Mai zi-mi o data te rog ce nume are planta aceea care seamana cu alternathera. Si ea se simte bine si da semne de invigorare.
@Sandu - Eusteralisul de la tine a dat niste pui care sunt si ei acolo
@Dalles - Cativa pui de anubias se simt si ei bine in acvariu
@Araldq - acu vreun an ne-am intalnit in gara si mi-ai dat un pui micut si pricajit de Amazonicus care arata acum dupa cum se vede... merci.
@masson - merci mult pentru ajutorul dat la amenajare

Daca am uitat pe cineva il rog sa ma scuze.

P.S. Carcotasilor le spun ca ca nisipul nu este SPARTURA DE MARMURA!!!
Diferenta ar fi "fatala" atunci cand placa pe care pui acvariul nu este perfect plana. Asta nu inseamna ca nu poate sa fie inclinata. Daca e doar inclinata si dreapta atunci acvariul este ok. Deci este irelevanta diferenta intre stanga si dreapta. Cel putin tu asa ai pus problema de inclinare. Daca esti mai explicit....
In plus ti s-a raspuns la intrebare. Pune polistiren expandat sau neopren si gata. La volumul ala de apa nu stiu cum s-a crapat acvariul, chiar daca suprafata pe care l-ai pus nu e perfect plana. De fapt depinde si de grosimea sticle si de calitatea ei. Sincer. Dar tu stii mai bine.
Ma bag si eu in discutie. Sper ca nu e prea tarziu. Ca reflector eu te sfatuiesc sa pui un autocolant alb, lucios. Este singurul care nu schimba spectrul luminii. Si in plus se comporta ca un reflector. Reflectoarele de aluminiu, folie, etc schimba spectrul luminii data de neoane.
Nu stiu cum e capacul la tine, dar daca poti cumva sa usuci lemnul ai putea sa il acoperi cu un autocolant si asa nu o sa iti mai apare mucegai.
@mausmann: degeaba scapa de discusi daca nu are si valuri acolo.
Cam 250 RON cu geam de 10 mm.
Sorinele, mai ieri ii luai vorbele din gura lui Razvan.. si azi te iei de el!!!
29 de grade e prea mult. Si nu cred ca un burete bolborositor face curent incat sa ii strice cuibul masculului. Eu asa am procedat si sunt cativa de pe forum care au deja adulti din generatia mea de pui. Fiecare cu parerea si experienta lui uite aici.
Bafta.
Oricum el este seful. Dar daca are cuibul facut e mai putin probabil sa bata femela. Doar daac ea nu ii raspunde avansurilor. Poti sa faci si in felul urmator, daca ai zis ca a mai omorat una: pune un geam de sticla despartitor in acvariul respectiv. intr-o parte baga masculul si intr-o parte femela. Masculul o sa fac cuib si o sa se infoaie la femela. In momentul cand femela o sa faca niste dungi verticale pe corp, asta inseamna ca e gata sa depuna si poti sa scoti geamul si sa ii lasi sa-si faca treaba. Dupa ce a terminat de depus sa scoti femela ca sa nu o omoare.
NE FACI DE RAS!!!!!!!!!
Unde e scafandrul? si castelul de plastic?

E super!!! E chiar pe gustul meu. Si chiar am vazut si niste plantute care o sa mai creasca si poate ajung in bazinul ala mare al meu...
Ce planta e in stanga?
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index