Multumeswc inca o data pentru sfaturi tuturor.
Ca lumina am asa: 36 W Aquarelle, 2 tuburi 36W TLD 830 si un tub 36 W TLD 840. Mai este loc de un tub, dar se invarte contoarul ca la balamuc...
Am vrut sa respect regula de aur, dar nu cred ca mi-a iesit. Oricum astept sa se cicleze, sa prinda plantele radacini, etc. si dupa aia o sa vad eu ce mai fac. In coltul stang ati observat bine, e cam umbra, asta din cauza ca in capac acolo am un compartiment pentru mancare si pentru hranitorul automat. O sa mut Ammania in celalalt colt.
Dezechilibrarea stanga/dreapta cam asa am dorit-o eu. Oricum o sa creasca Ludwigia in partea dreapta intr-o veselie si o sa se echilibreze cumva. Sper...
@Dalles: - termometrul o sa il mut. Am uitat sa fac lucrul asta inainte de a face poza... :-)
Fundalul este coaja de pluta. Nu va zic ca i-am frecat la cap pe niste prieteni din Italia sa mi-o trimita pe microbuz... Ce inseamna si virusul asta al acvaristicii...
Furtunul care se vede este o incercare de a avea ceva amorsat pentru a sifona subtratul (asta pentru ca schimbul de apa se face la picatura). Nici nu stiti cum e sa tragi apa si mai ales scurgere din sufragerie pana in bucatarie (trecand prin dormitor).....

)
Nu am bagat inca instalatia de CO2 Dennerle pentru ca nu am apucat sa ma duc sa reincarc butelia. Poate reusesc maine, dar la cum se circula in zilele astea prin oras, mai bine ma lipsesc....
@mg_cmt - Si eu sunt curios sa vad cum o sa arate cu discusi in ei. In orice caz, plin de alge.....

E bine ca discusii sunt maturi si o sa ii tin pe Sera Discus si doar 1 data pe saptamana le bag putina inima de vita, asa... ca sa nu-i uite gustul...
@Sandu - Strategia ta da roade. Sau cel putin asa se pare. Jumatate din plantele din acvariu (si de la inca un acvariu de 280 l - cel vechi care acum e la birou) sunt cumparate si jumatate din donatiile de duminica sau schimburi. Si nu ma intereseaza de unde cumpar, atata timp cat e o planta care imi place si care merita banii. Asta apropos de curentul dezaprobator care aparuse... Fiecare cu parerea lui. Le respect pe absolut toate. Nu sunt de acord cu ele, dar asta e...
@mausmann: Substratul are intr-adevar 2 straturi. Primul strat este unul subtire si contine niste turba. Deasupra un strat iarasi subtire de nisip ca sa nu imi iasa turba cand mai mut plantele. Si apoi nisipul bob de orez (2-3 mm). Am si surfer, dar te astept pe tine cu valurile...
Ca fertilizant am pus o serie intreaga de conuri de la mosu si in plus niste pastile de la Dupla (nu mai stiu numele, dar pentru asta puteti apela la Sandu).
Mai astept pareri si sfaturi. Multumesc.