| Message |
|
|
|
Donez lotus (este de la Razvan). Are nevoie de mult spatiu si de o coloana de apa mare.
|
 |
|
|
Mopani sunt copacii. Si evident, buturugile ar trebui sa se numeasca asa. Dar cum majoritatea celor care se vand la noi nu sunt mopani, atunci s-a incetatenit cred io sa le zic mopan la toti.
Avea la Animax niste mopani adevarati. Cam 600k unul micut.
|
 |
|
|
|
Si ca sa completez cele de mai sus, o solutie ca maroniul sa nu mai fie asa vizibil este schimbul de apa des.
|
 |
|
|
|
Merci Dolly. Eu zic sa inchizi topicul. Oricum, cine a mai avut astfel de intrebari sau comentarii off-topic, a facut-o pe PM. In felul asta a facut rost si fishtecine de nisip ca al meu (imi ramasese 1/2 sac).
|
 |
|
|
|
Apa demineralizata de la Carrefour am luat si eu. Si am pus-o la puii de discus. Nu am avut probleme. 49k pentru 5 litri la punga. Nu mai stiu cum se numeste.
|
 |
|
|
|
Lasa ce scrie pe bec. daca pe bec scrie 23 de W, atunci tu te bazezi pe 23 de W. In nici un caz tu nu ai acolo 100 de W.
|
 |
|
|
Absolut toata sarea din comert are iod. Inclusiv cea grunjoasa.
Numai la plafar gasesti din cea fara iod. Si asta este pentru bolnavi.
Si daca exista butonul edit, atunci iti explicam si ce era o PLAFARA. Dar era evident!!! Femela de la un PLAFAR... 
|
 |
|
|
|
Deci nu are nici lumina. Sa stii ca molly poate trai foarte bine si fara sare. Nu trebuie neaparat sa ii faci apa salmastra. S-au mai adaptat si ele.
Eu zic ca asta e problema pentru care plantei tale nu ii este bine: lipsa lumina si prezenta sare.
|
 |
|
|
|
De ce ai pus sare? Sarea nu face bine plantelor. De cati litri e acvariul? Ca sa stim cam cata lumina ii oferi.
|
 |
|
|
|
La 120 cm nu stiu cum o sa pui neoanele. De ce nu il faci de 125 cm, ca sa intre neoanele de 36 de W care au lungime 120 mm?
|
 |
|
|
|
La fel de modelabil e gelul pe care il folosesc dentistii cand i-au o amprenta dentara. Poti folosi asa ceva. Sau gips.
|
 |
|
|
|
In ce sens? Sau mai bine zis pentru ce? Ceara nu contine grasimi?
|
 |
|
|
|
La multi ani si tie. Defineste si tu ce intelegi prin "normal". Nu de alta, dar unul considera normal sa le dea de 5 ori pe zi de mancare, altul doar de 3 ori. Unul schimba apa de doua ori pe zi, altul de doua ori pe saptamana. Fiecare isi considera metoda "normala".
In primul rand ce varsta au discusii si ce dimensiune?
|
 |
|
|
|
Pentru puii de discus lumina cat mai putina. Sau un loc in acvariu unde sa fie umbra.
Nu stiu ce fel de alge sunt pe plante ca sa iti spun daca o sa te scape mancatorii de alge de ele. Dupa ce ies la zbor puii poti sa bagi la loc pomaceea si ancistrusii.
|
 |
|
|
Ce inseamna zilele astea libere! Toti suntem pe forum si raspundem unul inaintea celuilalt... 
|
 |
|
|
|
Nu ai raspuns la intrebare! Cum se despica cozile sau aripioarele? Ca e foarte important.
Sare fara iod gasesti la Plafar fara probleme (eu am gasit).
@Dolly - si sarea grunjoasa are iod (are dreptate cu legea care interzice comercializarea sarii fara iod).
|
 |
|
|
Pe mine m-au lasat paf comentariile celorlalti utilizatori ai forumului - toti il felicitau pentru cum arata acvariul!
Cred ca noi am ramas in urma. Asta sa fie ultima moda ??!?!?!?
Sorinele, mai ai castelul ala? Ca l-as vrea eu... : 
|
 |
|
|
|
Din cate stiu eu, asta e comportamentul lor normal.
|
 |
|
|
|
Am votat si eu - Echinodorusi.
|
 |
|
|
|
Daca au iesit larvele nu mai trebuie sa iti faci probleme de Saprolegnia (bacteria care ataca ouale). Dar o sa ai alta problema. In curand puii o sa iasa la zbor si atunci trebuie sa se prinda de parinti. Daca nu se prind ca sa aibe ce sa manance (mucusul de pe parinti) atunci sunt pierduti. In general ei se duc spre obiectele inchise la culoare. Asta inseamna ca tot ce e inchis la culoare trebuie scos din acvariu. Si de altfel multi o sa se piarda printre plante. Eu zic sa uiti de seria asta de pui si sa incerci sa separi perechea undeva doar ei si apa, fara nimic altceva ca sa poti sa cresti ceva pui. Mai asteapta si alte opinii ale expertilor.
|
 |
|
|